https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Nisu prihvaćeni izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 30.10.2007. 22:12:18Naslov: Nisu prihvaćeni izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova
Poruka od: Pedja 30.10.2007. 22:12:18
http://www.danas.co.yu/20071031/vojvodina1.html#10

Opštinsko veće Užica

Nisu prihvaćeni izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova

Opštinsko veće Užica, na svojoj prvoj sednici u novom stranačkom sazivu (DS, DSS - NS i G-17 Plus) odbilo je da usvoji izveštaje o radu opštinskih javnih preduzeća i ustanova. Oni su izneli niz primedbi na ponuđene izveštaje posebno ustanova Apoteka i Veliki park, ali i javnog preduzeća Regionalna deponija Duboko, a generalna zamerka bila je da u izveštajima nisu jasno predočene informacije o zapošljavanjima novih radnika i javnim nabavkama u opštinskom javnom sektoru.

Veće je preporučilo Privremenom organu da zatraži dopunu tih izveštaja i da se uz njih prilože mišljenja njihovih upravnih i nadzornih odbora i to u roku od petanest do dvadeset dana. Predstavnici Odeljenja za poslove privrede, finansija i računovodstva podneli su izveštaj o realizaciji opštinskog budžeta.

Prema tom izveštaju, za deset meseci ove godine, iako je planirano da se prihod realizuje sa 81,21 odsto, on je ostvaren sa 76,16 odsto od planiranog iznosa 1.4 milijarde dinara, te je tako u opštinsku kasu prispelo oko miljardu dinara, a kako je istaknuto, tokom naredena dva meseca očekuje se intenzivniji priliv novca.

Budžetski rashod ostvaren je sa 73,48 odsto, odnosno utrošeno je 35.000 dinara manje od prihoda.

N. K.