https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Nove cene komunalija i kadrovska namirivanja

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 29.01.2009. 19:59:41Naslov: Nove cene komunalija i kadrovska namirivanja
Poruka od: Pedja 29.01.2009. 19:59:41
http://www.danas.rs/vesti/srbija/hronika/nove_cene_komunalija_i_kadrovska_namirivanja.73.html?news_id=151915


Odluka gradske vlasti u Užicu

Nove cene komunalija i kadrovska namirivanja


Užice - Cene vode uvećane su za osam, a održavanje zajedničkih prostora u stambenim zgradama za šest odsto. Takav cenovnik usvojilo je Gradsko veće nakon što su nedavno odbornici Skupštine grada prihvatili godišnje programe rada javnih preduzeća Bioktoš i Stan.

Tako će domaćinstva za utrošeni kubik vode, umesto ranijih 18.28 dinara Bioktošu plaćati 19,75 dinara, preduzeća će umesto 57,31 plaćati 61,89, a povlašćeni korisnici umesto 9,12 moraće da izdvoje 9,87 dinara. Novi cenovnik primeniće se od januara i biće uvećan za 25 odsto za korišćenje kanalizacije i odvođenje otpadnih voda.

Održavanje zajedničkih delova zgrada, koje je u nadležnosti JP Stan, poskupelo je za šest odsto, pa će vlasnici stanova plaćati 3,30 dinara po kvadratnom metru u zgradama bez lifta i grejanja, 3,45 dinara gde ima grejanja, a nema lifta, odnosno 3,88 gde postoji lift, a nema grejanja. Najviši iznos 4,31 dinar plaćaće vlasnici stanova u zgradi koja ima i lift i grejanje. Pored toga, a na osnovu ranijeg koalicionog sporazuma vladajuće većine (DS, SPS, SPO, G17 plus i LDP), gradski većnici su predložili Nikolu Gogića, diplomiranog ekonomistu i predsednika užičkih socijalista, za v.d. direktora Narodnog nuzeja, pošto je prethodni direktor Blažo Čubrilo imenovan za načelnika Školske uprave u Užicu. Za direktora Centra za socijalni rad predložen je Zaim Ramović(DS), diplomirani pedagog, koji je ranije bio zaposlen u Užičkoj gimnaziji.


Autor: N. K.