https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Nove cene komunalija u Užicu

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 26.04.2007. 14:05:03Naslov: Nove cene komunalija u Užicu
Poruka od: Pedja 26.04.2007. 14:05:03
http://www.danas.co.yu/20070426/hronika5.html#5

Nove cene komunalija u Užicu

Voda skuplja za 7,5 odsto

Užice - Opštinsko JKP Vodovod povećalo je cenu vode za 7.5 odsto, pa će domaćinstva kubni metar utrošene vode plaćati 17.25, privreda 54.07, a povlašćeni korisnici 8.60 dinara, a saglasnost na novi cenovnik dalo je Opštinsko veće.
Kako je objasnio Dragoljub Kostić, direktor ovog preduzeća, poskupljenje je u skladu s propisanim rastom cena koje je odredila država.

- Poskupljenje je bilo neminovno kako bi se prikupila sredstva za revitalizaciju sistema i održavanje fabrike vode, ali i za nabavku specijalnog vozila za čišćenje kanalizacije - obrazložio je Kostić i dodao da je zbog konfiguracije grada vodovodna mreža u Užicu vrlo komplikovana pa ovo preduzeće troši mnogo više na opremu i održavanje vodovodne mreže nego drugi gradovi u Srbiji.

- S novom cenom Užice je grad čije su cene vode ispod nivoa u Srbiji - poručio je direktor Kostić i naveo da je pri kraju završetak vodovodne mreže Duboko - Šehovo brdo.

Govoreći o potraživanjima, on je istakao da građani i privreda Vodovodu duguju 62 miliona dinara, od kojih, kako je rekao, neće moći da se naplati oko 25 miliona dinara, jer su neka preduzeća ugašena. Među najvećim dužnicima su preduzeća Fasau, Prvi partizan, Gradina, Raketa, Mlekara, ali i pojedini sportski klubovi.

N. Kovačević