https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Novi direktori i poskupljenje prevoza

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 26.09.2008. 22:40:38Naslov: Novi direktori i poskupljenje prevoza
Poruka od: Pedja 26.09.2008. 22:40:38
Gradsko veće Užica

Novi direktori i poskupljenje prevoza


Užice - Gradsko veće Užica usvojilo je predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta za 10,2 miliona dinara. Za taj iznos ostvareni su veći prihodi od gradskih taksi i novca prenetog sa republičkog nivoa, pa će u gradskoj kasi u ovoj godini posle četvrtog rebalansa, biti 1.605.000.000 dinara.

Uslovno je usvojen ugovor o međuopštinskoj podršci između JKP Duboko i devet opština Zlatiborskog i Moravičkog okruga koje su uključene u projekat izgradnje regionalne deponije u Užicu. Ugovor je ponudila Evropska banka za obnovu i razvoj tako da gradski budžeti Užica i Čačka garantuju otplatu kredita, ali je od nadležnih ministarstava zatraženo mišljenje o zakonitosti procedure zaključenja tog ugovora.

Utvrđeni su i predlozi za razrešenja direktora Toplote, Direkcije za izgradnju i ustanove Veliki park. Na sednici gradske skupštine koja je zakazana za 27. septembar, za direktora Toplote biće predložen Zoran Šibalić (SPS), Direkcije za izgradnju Darko Šimšić (DS), a ustanove Veliki park Branko Bogićević (G-17 plus). Razrešenje direktora Apoteke Užice i imenovanje novog je odloženo, uz zaključak da se Nadzornom odboru te ustanove uputi zahtev da se po više osnova preispita njeno poslovanje. Pored toga, Turističkoj organizaciji grada odobreno je zapošljavanje jednog radnika.

Gradski većnici su odobrili poskupljenje javnog prevoza uz korigovanje zahteva prevoznika Zlatan-rajzen. Najniža cena karte i to na relaciji do dva kilometra biće 30, a od 46 do 50 kilometara 210 dinara. Odlučeno je da se formira radna grupa koja bi trebalo da utvrdi baznu cenu prevoza ovog preduzeća, kriterijume za njeno formiranje i da preispita naplatu stanične usluge.


Novi direktori

Uskoro će biti zemenjena većina direktora u gradskom javnom sektoru iz bivše kolicije DSS - NS-Lige za Užice, a na njihova mesta biće imenovani kadrovi nove vladajuće koalicije DS, SPS, G-17 plus i LDP. Prema saznanjima Danasa, pored Direkcije za izgradnju, DS će imati direktore Regionalne deponije Duboko (Ivan Đokić), Dečjeg vrtića (Zorica Todorić), Dečjeg odmarališta Zlatibor (Zoran Rogić) i zadržaće direktorska mesta u Vodovodu (Milomir Sredojević), Niskogradnji (Željko Burlić), Istorijskom arhivu (Miroslav Dučić) i Narodnoj biblioteci (Zoran Tešić). Stranka G-17 plus, osim ustanove Veliki park i Stana (Marko Milojević), zadržaće direktorska mesta u Bioktošu (Borko Tanović) i Turističkoj organizaciji grada (Radoljub Smiljanić). Socijalisti bi, pored imenovanog direktora Toplote, trebalo da zadrže direktora u Narodnom muzeju (Blažo Čubrilo). Milan Sekulić ostaje direktor Užice-gasa, ali je sporno ko će naslediti Branku Plećević, direktorku Apoteke Užice. Predstavnici DS trebalo je da postignu dogovor sa LDP o tome da Zoran Filipović i dalje bude direktor Regionalnog centra za usavršavanje prosvetnih tadnika, a sa SPS slede razgovori o mogućnosti da se ne menjaju direktori Gradske galerije (Dušan Starčević) i Narodnog pozorišta (Zoran Stamatović).

Autor: N. Kovačević