https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Obecanja: Bazen za osnovce i srednjoškolce

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 26.03.2007. 13:23:06Naslov: Obecanja: Bazen za osnovce i srednjoškolce
Poruka od: Pedja 26.03.2007. 13:23:06
http://www.danas.co.yu/20070323/vojvodina1.html#1

Dragan Vranić, član Opštinskog veća Užica, najavio

Bazen za osnovce i srednjoškolce

Užice - Dragan Vranić, koordinator Lige za Užice i član Opštinskog veća zadužen za investicije, najavio je izgradnju bazena u prizemnom delu Tehničke škole Radoje Ljubičić, koji bi prvenstveno bio namenjen užičkim osnovcima i srednjoškolcima.

Iako je Užičanima godinama obećavan olimpijski bazen, za koji su se pominjale razne lokacije, za sada je sve još uvek na nivou ideje, opštinska vlast najavljuje gradnju drugog, manjeg bazena, namenjenog mlađim Užičanima.

Prema Vranićevim procenama, samo za građevinske radove potrebno je oko 50.000 evra, a ako novac ne bude prikupljen, taj prostor, kako je rekao, poslužiće za učeničke radionice.

- Ipak nadamo se da ćemo novac prikupiti, tako što ćemo u aprilu organizovati donatorsku večeru, kako bi naši najmlađi sugrađani dobili bazen - izjavio je Vranić, ocenjujući da grad poput Užica ima potencijala da tu investiciju realizuje do kraja ove godine.

On je obajsnio da bi bazen trebalo da bude dug petnaest, a širok pet i po metara, sa najvećom dubinom od 140 centimetara.

Inače, projektom zgrade ove škole, koja je izgrađena pre trideset godina, bila je planirana izgradnja zatvorenog bazena, ali to nije učinjeno, pa je taj prostor još uvek neiskorišćen.

- To je dobra ideja, jer će taj prostor od oko 300 kvadratnih metara u samom centru grada biti uređen i poslužiće za dobrobit užičke dece, rekla je direktorka škole Ljiljana Milić.

N. K.


Naslov: Odg: Obecanja: Bazen za osnovce i srednjoškolce
Poruka od: fon Manštajn 26.03.2007. 14:00:45
odlicna ideja nisam ni znao za taj prostor iako sam cetri godine proveo u R. Lj. jos smer gradjevinski tehnicar...ali od ideje do realizacije mnogo je "stranputica"...


Naslov: Odg: Obecanja: Bazen za osnovce i srednjoškolce
Poruka od: lakshmi mital 26.03.2007. 19:38:30
 Bilo bi vreme. Sramota da ovoliki grad nema bazen. Kapiram da su privatnici slabo zainteresovani za otvorene bazene .Sezona kratko traje ,a ako ima kiše kao zadnje dve godine , ni mesec dana rada ne može da se sastavi. Ja mislim da bi se zatvoren bazen ,na duži rok naravno, mogao isplatiti. Generalno ,ljudi vole plivanje i mislim da ni cena karte npr. od 100-150 ne bi bila toliki problem. "JEDINO" , je problem prostora. Šta vi mislite , da li bi to moglo negde da se sagradi?

Uf , malo se udaljih od teme!


Naslov: Odg: Obecanja: Bazen za osnovce i srednjoškolce
Poruka od: fon Manštajn 26.03.2007. 21:00:37
pa da promasio si temu ovo bi bio bazen za ucenike i njihovu fiskulturnu nastavu... :)


Naslov: Odg: Obecanja: Bazen za osnovce i srednjoškolce
Poruka od: neo 26.03.2007. 21:44:51
bazen treba ma gde bio.ako je u gradu jos bolje. :zdg_wave:


Naslov: Odg: Obecanja: Bazen za osnovce i srednjoškolce
Poruka od: Svesna 07.04.2007. 01:40:02
Ovom gradu definitivno treba bazen i otvorenog i zatvorenog tipa samo me je strah ako to zavisi od lige za Uzice da se necemo skoro okupati u njemu :zdg_flag_sorry: