https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Projektovan užički budžet za narednu godinu

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 17.12.2008. 23:02:45Naslov: Projektovan užički budžet za narednu godinu
Poruka od: Pedja 17.12.2008. 23:02:45
http://www.danas.rs/vesti/srbija/petina_gradske_kase_za_plate.73.html?news_id=148527

Projektovan užički budžet za narednu godinu

Petina gradske kase za plate


Budžet Užica u narednoj godini trebalo bi da bude 1.864.000.000 dinara, što je u odnosu na ovogodišnji iznos uvećanje za oko osam odsto. Predlog o tome utvrdilo je Gradsko veće, a Skupština bi o njemu, kako tvrde u gradskoj upravi, trebalo da se izjasni najkasnije do 25. decembra. Najviše prihoda očekuje se od poreza na dohodak, dobit i kapitalnu dobit i od transfera od drugih nivoa vlasti, dok će najveći deo budžeta (839.852.000 dinara) biti utrošen u komunalnu delatnost.

Tako je za program komunalne izgradnje izdvojeno oko 410 miliona, a za tekuće održavanje komunalnih objekata, puteva i ulica 321 milion dinara. S druge strane, udeo plata zaposlenih u gradskoj upravi i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta je 21,16 odsto, odnosno 377.699.000 dinara.

Tokom javne rasprave rečeno je da je u budžetu predviđeno 150 miliona dinara za učešće grada u finansiranju projekata iz NIP-a. Prema rečima gradonačelnika Jovana Markovića, to su projekti izgradnje nadvožnjaka prema selu Zlakusi, infrastrukturnog uređenja za industrijsku zonu Sevojno D, rekonstrukcije Ulice Nikole Pašića, kao i izgradnje vrtića u naselju Pora, mlečne pijace i manje sportske dvorane. - Pored toga u narednoj godini planirali smo da uradimo idejni projekat za izgradnju otvorenih bazena na Plaži, a možda ćemo uspeti da započnemo njihovu izgradnju - rekao je Marković.

Gradonačelnik je istakao da će biti nastavljen projekat o korišćenju vojnog aerodroma Ponikve, najavivši i mogućnost da grad reši i dugogodišnji problem vojne imovine


Poskupelo parkiranje

Gradsko veće usvojilo je zahtev o poskupljenju parkiranja. Tako će JKP Bioktoš za jedan čas parkiranja vozila Užičanima naplaćivati 30, umesto dosadašnjih 26 dinara, a uklanjanje nepropisno parkiranih vozila paukom koštaće 3.000 dinara.

Autor: N. Kovačević