https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Proširen vrtić Poletarac

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 25.12.2008. 22:20:29Naslov: Proširen vrtić Poletarac
Poruka od: Pedja 25.12.2008. 22:20:29
http://www.danas.rs/vesti/srbija/na_listi_cekanja_oko_500_malisana.73.html?news_id=149269

Proširen vrtić Poletarac

Na listi čekanja oko 500 mališana


Nakon četvoromesečnih radova na nadogradjni, svečano je otvoren prostor od dvesta kvadratnih metara u užičkom obdaništu Poletarac. U taj prostor 1. januara useliće se osamdesetoro užičkih mališana, koji su bili na listi čekanja. Vrednost radova bila je devet miliona dinara, od čega je 4,6 miliona obezbeđeno iz NIP-a, a ostatak iz gradskog budžeta. Prema rečima Zorice Todorović, v.d. direktora ustanove Dečji vrtić, užički mališani su dobili savremeni i funkcionalni prostor.

Novi prostor je ublažio veliki problem smeštaja dece u užičkim vrtićima, pa je gradonačelnik Jovan Markovićobećao rešenje.

- Grad će u saradnji sa državom i dalje pomagati ovu ustanovu kako bi do 2010. godine u potpunosti nestale liste čekanja - obećao je Marković.

Zahvalivši se prvenstveno zaposlenima u ovoj ustanovi, za koje je istakao da su profesionalnim radom dali veliki doprinos u rešavanju problema sa upisom užičkih mališana, on je ukazao na to da je došlo vreme da grad i država ulože značajnija sredstva u proširenje kapaciteta ove ustanove - zaključivši da to predstavlja ulaganje u budućnost.

Inače, u sedam objekata ustanove Dečji vrtićsmešteno je oko 2.000 mališana. Iako je poslednjih godina značajno proširen kapacitet, na listi čekanja je oko 500 dece, od kojih 149 čeka na upis u vrtićPoletarac. Cena celodnevnog boravka u užičkim vrtićima je 2.520 dinara i, kako je rečeno, među najnižima je u Srbiji.

Autor: N. Kovačević