https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Protestni skup DS i SPO zbog prinudne uprave u Užicu

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 27.12.2006. 12:08:02Naslov: Protestni skup DS i SPO zbog prinudne uprave u Užicu
Poruka od: Pedja 27.12.2006. 12:08:02
http://www.danas.co.yu/20061227/hronika1.html#1

Protestni skup DS i SPO zbog prinudne uprave u Užicu

Crveni karton prinudnoj upravi

Užice - Opštinski odbori DS i SPO organizovali su juče, ispred zgrade užičke opštine, protest zbog uvođenja prinudne uprave i načina rada Privremenog organa Užica koji je nedavno imenovala Vlada Srbije. Na istom skupu obeležena je decenija od građanskih protesta u zemlji i demokratskih promena u ovom gradu. Pored članova ovih stranaka, protestu su prisustvovali i aktivisti PSS, GSS i LDP koji su nezadovoljstvo iskazivali pištaljkama, uzvicima negodovanja, pokazujući crvene kartone s natpisom "crveni karton za Privremeni organ".

Sa skupa je poručeno da je Vlada Srbije uvođenjem privremenih mera ukinula volju birača Užica, kao što se to dogodilo pre deset godina, u vreme režima Slobodana Miloševića, posle čega je usledio građanski protest.
Predsednik OO DS Jovan Marković poručio je da "Užicu nisu potrebni privremeni ljudi, privremena vremena i privremeni organ", dok je Đorđe Mijušković, smenjeni član Opštinskog veća obavestio oko trista prisutnih da će umesto 67 odbornika raspuštene užičke skupštine, "četvorica beogradskih namesnika u Privremenom organu, u petak doneti odluku kako će se trošiti 17 miliona evra iz opštinskog budžeta".

Okupljenima se obratio i Srđan Srećković, potpredsednik SPO, navodeći da "niko nije verovao da će posle šest godina tranzicije Srbija i dalje biti na repu Evrope", poručujući da "ne može biti kompromisa s pojedincima i političkim hipotekama iz prošlosti".

Prisutni su s oduševljenjem pozdravili Božidara Đelića, bivšeg ministra i funkcionera DS, koji je ocenio da se "Privremeni organ iživljava nad Užičanima".

- Izglasaše opštinski budžet za čas posla s budžetskom rezervom koja je veća za jedan mesec od one koja je bila u prethodnom budžetu za celu godinu - rekao je Đelić, a potom poručio: Crveni karton za one koji su posle deset godina vratili crvene na vlast.

N. Kovačević