https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Radnici u lokalnim samoupravama nezadovoljni platama

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 04.10.2007. 13:25:51Naslov: Radnici u lokalnim samoupravama nezadovoljni platama
Poruka od: Pedja 04.10.2007. 13:25:51
http://www.danas.co.yu/20071004/hronika1.html#12

Radnici u lokalnim samoupravama nezadovoljni platama

Mogući protesti opštinskih službenika

Užice - Na sastanku Okružnog odbora sindikata zaposlenih u lokalnim samoupravama Zlatiborskog okruga, koji je održan juče u Užicu, od Vlade Srbije zatraženo je da uskladi rast plata u ovoj delatnosti sa troškovima života. Predstavnici ovog sindikata rekli su da su plate zaposlenih u opštinskim upravama u proseku od 11.000 do 21.000 dinara, što je daleko ispod minimalne potrošačke korpe, te da ti iznosi ne mogu da obezbede ni minimalnu egszistenciju njihovim porodicama.

- Zaposleni u opštinskim upravama ne mogu da ostvare čak ni povećanje plata od osam odsto u 2008, koliko je projektovana inflacija - poručio je Njegoš Potežica, predsednik Republičkog odbora sindikata zaposlenih u upravi, a zatim dodao da bi pregovore sa Vladom Srbije o visini zarada u ovoj delatnosti, olakšalo potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora, ali se potpisivanje tog dokumenta, kako je rekao, odugovlači.

- U saradnji sa drugim sindikatima insistiraćemo da se ispune naši zahtevi, a u suprotnom podržaćemo izlazak nezadovoljnih radnika na ulice, poručio je Potežica. On je naveo da za razliku od opštinskih službenika, funkcioneri, čije se zarade takođe isplaćuju iz opštinskih ili republičkog budžeta, primaju mesečno od 80.000 do 120.000 dinara.

- Sa svakom promenom vlasti u lokalnim sredinama povećava se i broj zaposlenih, što direktno utiče na smanjenje zarada opštinskih službenika - rekao je on i istakao da se većini zaposlenih u opštinskim upravama ne isplaćuju regres i topli obrok, što je inače predviđeno Zakonom o radu.

N. Kovačević


Naslov: Odg: Radnici u lokalnim samoupravama nezadovoljni platama
Poruka od: Vlad Dracul 04.10.2007. 15:57:55
U kako je to nisko.. ali pitanje je sad kakva je to zarada? Neto ili bruto?!? Nije uopste mala razlika ukoliko ste prijavljeni i ukoliko radite na crno za par hiljada vise..

Sa druge strane ne znam zaista tacno stanje u UE ali mislim da globalno nasa administracija prezaposlena sto je ne mali problem.


Naslov: Odg: Radnici u lokalnim samoupravama nezadovoljni platama
Poruka od: velika 04.10.2007. 18:32:59
Slushaj 'vamo! Svi su oni doshli na ta mesta uz pomoc debeeeleee veze! Shto, znaju posao?! Imaju shkole?! Zasluzhni gradjani!? Da li misle da bi im u privredi bila bolja plata? Lakshi posao? Pa, nek' probaju! Ta privreda izdrzhava sve njih, a plate su nizhe! Zashto niko od njih ne napushta posao? Zato shto im je dobro!!! "Ne mogu oni toliko malo da mi plate koliko malo ja mogu da radim" A ovamo cu da kukam i pretim! Kako bih ja to najurila! Po kratkom postupku! Tu je samo fazon uci, a posle mozhesh da (ne)radish shta hocesh, niko ne sme da te dira... Uzhas!
Ma, budzet je keva!


Naslov: Odg: Radnici u lokalnim samoupravama nezadovoljni platama
Poruka od: Vlad Dracul 04.10.2007. 18:40:12
Uf Velika ja taman pomislio da sam ja jedini koji brani poslodavce :P salim se ispada da stalno napadam radnike.. ali oni koji vrede svesni su toga i od toga imaju koristi oni koji nikada nisu radili znali su samo da kukaju tako misle da rade i danas.. nikome o ovom nasem drustvu nije lako i sve sto dobijemo od novca mora da se zaradi dok kod nas jos uvek vlada misljenje da se nesto moze postici bez znoja.. na zalost nigde ne moze pa ni kod nas zato sad lijemo i krv i znoj ne bi li naucili lekciju samo nesto nam ne ide najbolje