https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Sistem objedinjene naplate poboljšao naplatu komunalnih usluga

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 02.07.2007. 11:30:38Naslov: Sistem objedinjene naplate poboljšao naplatu komunalnih usluga
Poruka od: Pedja 02.07.2007. 11:30:38
http://www.danas.co.yu/20070630/hronika4.html#4

Sistem objedinjene naplate poboljšao naplatu komunalnih usluga

Ušteda od 2,7 miliona dinara

Užice - Opštinsko veće Užica utvrdilo je kriterijume za raspodelu troškova opremanja poslovnog prostora, kao i samog funkcionisanja sistema objedinjene naplate (SON) komunalnih i drugih usluga ovdašnjih javnih preduzeća.

U raspodeli troškova učestvovaće opštinska javna preduzeća Bioktoš, Toplota, Vodovod, Direkcija za izgradnju i Stan, srazmerno broju njihovih korisnika i naplatnog zadatka.

Kako je saopštio direktor Stana Slobodan Simić, za tri meseca od uvođenja SON, naplata usluga je povećana, tako da ona iznosi od 76 odsto za usluge Direkcije za izgradnju do 87 odsto kolika je naplativost usluga grejanja koje nudi Toplota.
Pored povećanja naplativosti, kako je rečeno na sednici Opštinskog veća, primetno je da je uvođenjen SON ostvarena ušteda troškova same naplate komunalnih usluga, i ona bi na godišnjem nivou trebalo da bude oko 2,7 miliona dinara.
Usvojen je i zaključak da se uredi parkiralište kod gradskog stadiona, a njegovo održavanje je povereno opštinskom preduzeću Bioktoš, u čijoj su nadležnosti ti poslovi.

N. K.


Naslov: Odg: Sistem objedinjene naplate poboljšao naplatu komunalnih usluga
Poruka od: velika 07.07.2007. 22:23:40
Kako cujem, salteri rade do 14h, subota neradna ("Nemojte se ljutiti, nemamo klimu"). Sad, pitam se ja, kako normalan covek koji radi od jutra do sutra (ukljucujuci subote) da izmiri svoje obaveze?
Ne vidim nacin.


Naslov: Odg: Sistem objedinjene naplate poboljšao naplatu komunalnih usluga
Poruka od: alexey 09.07.2007. 16:11:17
Ode u bilo koju banku ili postu i plati racun ili od kuce ako koristi e-banking.