https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Smenjen šef policije

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 17.11.2006. 16:38:47Naslov: Smenjen šef policije
Poruka od: Pedja 17.11.2006. 16:38:47
http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/hronika.htm#2

Kadrovska kombinatorika u MUP-u Srbije

Političke smene šefova policije

LESKOVAC, UŽICE - Smena načelnika policije u Leskovcu i Užicu Nenada Stojkovića i Vladana Derikonjića u krugovima bliskim MUP-u tumači se kao političko kadrovanje.

Dosadašnji načelnik SUP Leskovac Nenad Stojković u poslednjih nekoliko meseci dobio je dva rešenja sa potpisom ministra Dragana Jočića. Prvim rešenjem Stojkoviću je produžen mandat za četiri godine, a drugim je razrešen bez obrazloženja. Stojković nije želeo da daje izjave za medije. Njegove kolege, međutim, smenu ocenjuju kao političku odluku.

- Vrh MUP-a nije imao primedbe na Stojkovićev rad, ali je njegova nevolja to što se protiv njega nameračio ministar za kapitalne investicije Velja Ilić - kažu leskovački policajci.

Ministar Ilić je na nedavnom predizbornom mitingu lokalne koalicije NS, DSS i Jedinstvene Srbije zamerio Stojkoviću što na vreme „nije reagovao u aferi krađe socijalne pomoći iz opštinskog budžeta, zbog čega je optužen i bivši predsednik opštine Gojko Veličković“. Ministar je zamerio Stojkoviću i to što se njegov otac kandidovao za predsednika opštine ispred Ujedinjene partije penzionera.

„Tatu je kandidovao da nama malo odvadi. E, i on će doći na tapet. Kako ga nije sramota“, rekao je Ilić na mitingu.

I smena u užičkoj policiji obavljena je iznenada. Nezvanično, kao razlog za razrešenje Derikonjića navodi se nerasvetljavanje nekoliko težih krivičnih dela.

Novopostavljeni Zoran Mitrićević trebalo je da bude penzionisan.

On je devedesetih godina u Užicu bio šef kriminalističke policije. Smenjen je posle petooktobarskih promena, tako da se njegovo sadašnje postavljenje tumači kao „povratak ondašnjeg kadra“. U međuvremenu Mitrićević je sa sadašnjim direktorom policije Miloradom Veljovićem radio u Generalnom inspektoratu, a zatim u Upravi kriminalističke policije.

M.I. - V.L.