https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Trgovinski sud u Užicu među najboljima u zemlji

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 31.01.2007. 18:34:31Naslov: Trgovinski sud u Užicu među najboljima u zemlji
Poruka od: Pedja 31.01.2007. 18:34:31
http://www.danas.co.yu/20070131/ekonomija1.html#5

Radomir Lazarević, predsednik Višeg trgovinskog suda u Beogradu

Trgovinski sud u Užicu među najboljima u zemlji

Užice - "Trgovinski sud u Užicu jedan je od najažurnijih i najboljih trgovinskih sudova u Srbiji. Na to ukazuje statistika, po kojoj on reši više predmeta, nego što ih primi, jer rešava i predmete iz prethodnih godina - izjavio je predsednik Višeg trgovinskog suda u Beogradu Radomir Lazarević, koji je juče obišao Trgovinski sud u Užicu.

Ističući važnost trgovinskih sudova, posebno u sadašnjem tranzicijskom vremenu, on je dodao da je od posebnog značaja i njihovo osavremenjivanje, podsećajući da svih 17 trgovinskih sudova u Srbiji već koriste veb-portal trgovinskih sudova Srbije, koji zainteresovanim strankama omogućava pristup statistici i rasporedu suđenja, odnosno mogućnosti praćenja rada sudova. Lazarević je podsetio da je u Beogradu potpisan sporazum o novom programu osavremenjavanja ovih sudova koji je, sa prethodnim programom, vredan 22 miliona američkih dolara. Jasminka Obućina, predsednik Trgovinskog suda u Užicu prezentovala je novinarima korišćenje prvog veb portala www.trgovinski.sud.srbija.yu i podsetila da je ovaj sud prošle godine rešio 4.768 predmeta od ukupno 5.053 predmeta.

N. K.


Naslov: Odg: Trgovinski sud u Užicu među najboljima u zemlji
Poruka od: Doreta 31.01.2007. 22:24:00
.....extra..... :D