https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Užička vlada odbila povećanje cena Vodovoda i Bioktoša

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 19.11.2005. 15:41:51Naslov: Užička vlada odbila povećanje cena Vodovoda i Bioktoša
Poruka od: Pedja 19.11.2005. 15:41:51
http://www.danas.co.yu/20051114/hronika2.html#2

Užička vlada odbila povećanje cena Vodovoda i Bioktoša

Cene ipak po starom

Užice - Članovi Opštinskog veća Užica odbili su zahteve ovdašnjih javno-komunalnih preduzeća, Vodovoda i Bioktoša o povećanju cena njihovih usluga.

Inače, Vodovod je tokom ove godine već dva puta povećavao cenu vode i to u iznosu od 21,9 odsto, a sa zatraženim trećim poskupljenjem, cena vode u Užicu od početka godine, kumulativno bi poskupela za cela 32,83 odsto.

Bioktoš je zahtevao poskupljenje usluga parkiranja u javnoj garaži sa sadašnjih 3.000 dinara mesečno, na 3.400 dinara, ali i uklanjanja nepropisno parkiranih vozila u gradu.

Pored toga, Opštinsko veće je, razmatrajući Studiju opravdanosti gradske gasifikacije, utvrdilo predlog odluke o formiranju preduzeća u čijoj bi nadležnosti bila distribucija gasa na području užičke opštine. Buduće preduzeće trebalo bi da bude organizovano kao akcionarsko društvo zatvorenog tipa, jer bi to, kako je objašnjeno, bilo najpodesnije za građane i za lokalnu samoupravu. Prema podacima iz ove studije, ukupna sredstva za izgradnju objekata kojim bi se omogućilo korišćenje gasa svim individualnim, industrijskim i komunalnim potrošačima, iznose 20,6 miliona evra. Dinamikom je predviđeno da se u prvoj fazi izvrši gasifikacija gradskih kotlarnica i velikih privrednih subjekata, a nakon toga mreža bi se širila. Miroslav Martić, predsednik užičke opštine, ponovio je da će se lokalna vlast potruditi da građanima obezbedi što povoljnije uslove za priključenje na gasovodnu mrežu.

N.Kovačević


Naslov: Užička vlada odbila povećanje cena Vodovoda i Bioktoša
Poruka od: DJ_Uro_UE 20.11.2005. 22:41:24
Ma jashta, svi bi samo da povecjavaju cene, a plate samo padaju... Pa dokle vishe majko moja, chemu da se nadamo ????

Ne vredi, vadite pasoshe, vize i paljba odavde...