https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Užičke demokrate posle referenduma

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 12.06.2006. 20:20:08Naslov: Užičke demokrate posle referenduma
Poruka od: Pedja 12.06.2006. 20:20:08
http://www.danas.co.yu/20060609/hronika1.html#3

Užičke demokrate posle referenduma

Asfalt kao nagrada za opoziv predsednika opštine

Užice - Povodom prekjučerašnjeg priključenja firme Impol Seval na užički gasovod kao prvog korisnika gasa s primarnog kraka Preljina - Užice Miroslav Martić, opozvani predsednik užičke opštine i narodni poslanik DS, saopštio je da je dozvola Ministarstva za kapitalne investicije o priključenju ove fabrike na gasovod kasnila iz političkih razloga kako bi sve to uticalo na ishod referenduma za njegov opoziv, održanog 21. maja.

- Fabrika je trebalo da bude priključena na gasovod 27. januara, ali do prekjuče nadležna ministarstva nisu dala potrebne dozvole, iako su bili pribavljeni i dostavljeni svi potrebni dokumenti. Cena takve političke kampanje je oko pola miliona evra, koliko je zbog takvog ponašanja izgubila ova fabrika za nekoliko poslednjih meseci - objasnio je bivši predsednik opštine i za krivce za ovu štetu označio Vladu Srbije, Ministarstvo za kapitalne investicije i direktora Energogasa. On je odbacio sve optužbe o nezakonitostima u izgradnji užičkog gasovoda, dodajući da je ova investicija, najveća u zapadnoj Srbiji, bila njegov prioritet u poslednjih deset godina. "Ponosan sam na tu investiciju od koje će korist imati grad, privreda, ali i okolne opštine i odgovorno tvrdim da u izgradnji nije bilo nikakvih nezakonitosti", rekao je Martić.

Predsednik OO DS i bivši zamenik opozvanog predsednika opštine Milomir Sredojević ponovio je da su "iza kampanje za smenu Miroslava Martića bili Velimir Ilić i Nova Srbija".

- Bili smo u pravu kada smo obelodanili da je Velimir Ilić obećavao seoske puteve meštanima ako budu glasali za opoziv. Kao nagradu što su glasali za opoziv u selu Skržuti, gde je tokom referenduma bila najveća izlaznost a većina birača glasala za opoziv, asfaltira se 4,5 kilometara puta, što s 15 miliona dinara finansira republička Direkcija za puteve. Osamsto metara tog puta gradi se prema kući generala Mojsilovića koji je agitovao za opoziv Martića - saopštio je Sredojević, a potom zaključio da za te radove užička opština nije izdala potrebne dozvole.

N. Kovačević


Naslov: Užičke demokrate posle referenduma
Poruka od: Vlad Dracul 13.06.2006. 01:20:27
Ne bih da se mešam previše u ovu priču jer nisam Užičanin...

Zašto Martić nije obezbedio asfalt i ostao na vlasti?!? Sad je to kukanje i svaljivanje nekakve krivice na nekoga drugog... ne kažem ja da nije bilo sličnih stvari ali jedni su odradili put, a drugi nisu ja bih svakako glasao za onoga koje uradio taj put jer meni koristi :roll:


Naslov: Užičke demokrate posle referenduma
Poruka od: Pedja 13.06.2006. 10:49:57
Znas kako, ja u predizbornim kampanjama ne slusam ko sta nudi, gradi i obecava, jer su to sve sarene laze, ali slusam ko koga kudi, jer tu i pored velike prljavstine cesto ima i crnog ispod noktiju.


Naslov: Užičke demokrate posle referenduma
Poruka od: Vlad Dracul 13.06.2006. 16:34:22
Apsolutno mi je jasno o čemu pričaš Pedja jer ni ja ne slušam ko šta nudi već gledam ko šta radi ili ne radi :roll: uvek se sledeći može promeniti kao i ovaj prvi oni to treba da shvate vreme je :!: