https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Vlada Srbije u četvrtak zaseda u Užicu

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: milorad 15.10.2006. 21:57:47



Naslov: Vlada Srbije u četvrtak zaseda u Užicu
Poruka od: milorad 15.10.2006. 21:57:47

Još se ne zna dnevni red
Užice - Sednica Vlade Srbije biće održana u Užicu i to najverovatnije u četvrtak 18. oktobra. Prema rečima Ivana Živadinovića, narodnog poslanika G17 Plus iz Užica, sednici će prisustvovati svi ministri i to će, kako je rekao, "biti prvi put posle 1941. godine da u Užicu boravi srpska vlada", dodajući da je to poslednji put bilo "prilikom povlačenja Vlade Kraljevine Srbije iz Beograda ka Crnoj Gori".
- Na sednici Vlade neće biti samo specifičnosti vezane za Užice, već će dolazak ministara biti i deo referendumske kampanje za usvajanje novog ustava, rekao je Živadinović, ali nije saopštio šta će biti na dnevnom redu te sednice. Potvrda o sednici Vlade Srbije u Užicu stigla je i iz užičkog odbora DSS koji je saopštio da to predstavlja "značajan iskorak za grad i građane". - Tom prilikom Vlada će direktno biti upoznata sa aktuelnim problemima s kojima se suočavamo i na licu mesta se uveriti u dosadašnji rad i napore koji se ulažu u unapredjenje i funkcionisanje opštine, grada i čitavog Zlatiborskog okruga", piše u saopštenju, ali se ne navodi da li će tom prilikom Vlada Srbije, zbog blokade užičke skupštine koja traje duže od tri meseca, raspravljati o uvođenju privremenih mera u Užicu, ali i u Smederevu i Valjevu.
Na pitanje da li zna šta će biti na dnevnom redu Vlade u četvrtak u Užicu, Vuk Drašković, ministar inostranih poslova i lider SPO koji je tokom vikenda boravio u užičkom kraju, odgovorio je da "ne zna, ali da neće biti ništa spektakularno". Inače, Užice će, posle Kruševca, Kragujevca i Knjaževca, biti četvrti grad u unutrašnjosti u kojem će zasedati kabinet premijera Vojislava Koštunice. N. Kovačević


Naslov: Odg: Vlada Srbije u četvrtak zaseda u Užicu
Poruka od: Pedja 19.10.2006. 12:34:42
http://www.danas.co.yu/20061019/hronika1.html#4

Sednica Vlade danas u Užicu

Užice - Sednica Vlade Srbije najavljena je za danas u Užicu, ali dnevni red nije poznat. Osim ministara i premijera, sednici će prisustvovati predsednik užičke opštine Tihomir Petković (DSS) i načelnik Zlatiborskog okruga Zoran Milić (NS). Na pitanje Danasa da li će kabinet premijera Koštunice raspravljati o uvođenju privremenih mera u Užicu, Valjevu i Smederevu, narodni poslanik DSS iz Užica Predrag Mijailović odgovorio je da "Vlada Srbije ne dolazi da bi uvodila prinudnu upravi po Srbiji".

- Ministar za lokalnu samoupravu će razmotriti situaciju i proceniti korist i štetu od privremenih mera. Ali, od nas u Užicu zavisi da li će biti uvedene privremene mere. Još postoji prostora za dogovor, ali na onima koji do danas nisu želeli da se dogovaraju je da pokažu dobru volju da se dogovaramo, rekao je Mijailović, ma šta da je time želeo da kaže.


Naslov: Odg: Vlada Srbije u četvrtak zaseda u Užicu
Poruka od: Pedja 20.10.2006. 16:10:30
http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/politika.htm#1

Vlada u Užicu posle 65 godina

„Izbacili“ svatove

Ulaz u zgradu Skupštine opštine Užice juče je podsećao na aerodromske terminale. Svi koji su ušli u to zdanje, bilo da su opštinski činovnici ili obični građani, „skenirani“ su na velikom detektoru, dopremljenom iz Beograda u cilju sigurnosti članova Vlade Srbije koja je juče zasedala u Užicu.

Autobus „Laste“ kojim se Vojislav Koštunica dovezao sa članovima svog kabineta iz Beograda pristigao je nešto pre 13 časova na plato ispred zgrade SO Užice. Koštunica i ministri prošli su kroz špalir od stotinak građana iz koga su izvirivali opštinski funkcioneri i stranački prvaci trudeći se da pozdrave premijera. U toj gužvi nisu izostali ni policajci u civilu, dok su se njihove uniformisane kolege držale po strani.

Aktuelnu Vladu, ako ni zbog čega drugog, Užičani će pamtiti kao prvu koja je posle šest i po decenija održala sednicu u njihovom gradu. Prethodno, još 1941. godine, u zgradi nekadašnje niže poljoprivredne škole zasedala je silom prilika vlada Kraljevine Jugoslavije u pauzi dok se povlačila prema Jadranu.

Vlada je juče usvojila Nacrt zakona o agenciji za borbu protiv korupcije kojim se predviđa formiranje nezavisnog tela, koje će preuzeti nadležnosti Republičkog odbora za rešavanje sukoba interesa. Premijer i ministri obišli su i radove na izgradnji srednje medicinske škole, za koju ju je država dala 150 miliona dinara.

Dolazak premijera i ministara zauvek će pamtiti i dva bračna para čije je venčanje juče trebalo da se obavi u velikoj sali SO. Međutim, sala je morala da bude oslobođena za konferenciju za štampu pa mladenci nisu imali izbora nego da sudbonosno „da“ kažu pred matičarima u restoranima gde su organizovana svadbena veselja. I to sve o trošku opštine Užice.

V. Lojanica