https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Greska u pristupu Mikrotiku preko Winbox-a

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Mikrotik => Temu započeo: Pedja 10.10.2008. 09:33:46Naslov: Greska u pristupu Mikrotiku preko Winbox-a
Poruka od: Pedja 10.10.2008. 09:33:46
Citat

Ne mogu da pristupim Mikrotiku preko Winbox-a, jer Winbox prijavljuje neku gresku (index file missing). Mikrotik inace radi rutiranje kako treba. Sta mogu da uradim?Ako greska tacno glasi "could not get index: fatal error" uzrok moze biti u nekompatibilnosti verzija Winbox-a i Mikrotika. Ako koristis najnoviju verziju Winbox-a izbacivace takvu gresku prilikom pristupa Mikrotiku starije verzije (mislim bilo koja 2.x). Probaj da korsitis odgovarajucu verziju. Kada pristupis svom Mikrotiku preko weba, imas opciju da preuzmes i Winbox, koristi tu verziju koja je na tvom Mikrotiku, posto ona sigurno odgovara.


Ako i dalje dobijas istu gresku, verovatno je nesto osteceno na disku. Probaj da instaliras Winbox na nekom drugom racunaru, za slucaj da je neka Winbox konfiguraciona datoteka ostecena, a da ne trazis gde Winbox cuva konfiguraciju. Ako proradi, znaces da je to problem.


Ako to ne pomogne, onda je najjednostavnije da instaliras ponovo Mikrotik preko postojeceg. On ce te pitati da li da sacuva sva podesavanja i uradice potpunu instalaciju. Isto kao sto se radi upgrade. U stvari, jos je bolje da uradis upgrade ako nisi. Obrati paznju da moze da se desi da zeznes licencu ako na neispravan nacin uradis preinstalaciju.


Mikrotiku uvek mozes da pridjes preko telneta ili ssh, ako nisi te opcije iskljucio. A ako ti je to iskljuceno, jos uvek postoji mogucnost da pristupis kao terminal preko serijskog porta (ako i to nisi iskljucio).