https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Wireless Užice - Užice bez žice - Mikrotik i dc++ - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Mikrotik i dc++  (Pročitano 1526 puta)
majsta
provereni korisnici
posetilac
**
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
igor majstorovic
Mesto: banjaluka
Država: rs
Poruke: 30

www.laus-net.com


WWW
« poslato: 11.01.2009. 00:45:24 »

Mislim da bi trebalo odraditi uputstvo za podesavanja mikrotika da forvarduje portove za dc++ (strong, apex, airdc i sl.) posto mislim da mnogi imaju problema sa ovim. Naravno rijec je o javnoj ip adresi i lokalnoj mrezi. Naime meni nikako ne polazi za rukom da napravim ovo. Ili dobijem aktivni mod koji radi pod search ali ne moze da skida fajlove, liste i sl. imam po 400 usera koji imaju odredjeni fajl ali nije u stanju da preuzme nista od jednog. Adresu prijavi spoljnu ali ne moze da preuzima cak ni kad te portove forvardujem na samo moj racunar.
Sačuvana
ljubisa88
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
radjevic ljubisa
Mesto: gradiska
Lokacija: romanovci bb
Država: republika srpska
Poruke: 91


« Odgovor #1 poslato: 11.01.2009. 09:31:28 »

koja je to mreza ako se sme da zna? koja ima 400 usera jel u banjoj luci? posto vidim da si iz banja luke?
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #2 poslato: 11.01.2009. 22:24:58 »

Uputstvo kako se ruter podesava za DC aktivni i pasivni rezim imas na http://wireless.uzice.net/uputstva/dchub/dc-active-passive.php. Uputstvo se ne odnosi na Mikrotik nego uopste na bilo koji ruter, a podesavanje se svodi na klasican port forwarding.

Kako se radi port forwarding na MT je objasnjeno u uputstvu http://wireless.uzice.net/uputstva/mikrotik-osnovno-podesavanje-deljenje-internet-konekcije/

E sad ono sto je tvoj problem kako mi se cini je to sto imas mnogo korsinika u lokalnoj mrezi za koje je potrebno da se uradi port forwarding. To je cupavo. Nekim skriptom bi mogao da automatski generise spravila koja podesvaju port forwarding za svakog pojedinacnog korisnika, a taj skrpit bi morao da ispuni samo jedan uslov: za svakog korisnika mora da se korsiti razlicit port.

To i nije problem, ali je problem kako da korisnik zna koji port mu je dodeljen, da bi svoj DC++ klijent podesio tako da taj port i koristi.

Resenje je verovatno u tome da napavis nekakav web sajt za konfiguraciju, gde bi korisnik mogao da sam sebi aktivira port forwarding a da u tom procesu komanda bude prosledjena Mikrotiku s jedne strame a da sa druge strane korisnik dobije podatak koji port mu je dodeljen.

Verzije Mikrotika od 3.x imaju mogucnost da kroz skript sa udaljene lokacije preuzmu neki tekst dokument. Taj dokument moze da sadrzi skript koji podesava portove, a mozes ga generisati svojim programom (vec pomenutim web sajtom za konfiguraciju).
Sačuvana

majsta
provereni korisnici
posetilac
**
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
igor majstorovic
Mesto: banjaluka
Država: rs
Poruke: 30

www.laus-net.com


WWW
« Odgovor #3 poslato: 12.01.2009. 00:18:56 »

Rekao sam 400 usera koji su na netu i imaju odredjeni fajl od kojih nista ne mogu da iskoristim, nisam rekao da mreza ima 400 usera.
(at)pedja da gledao sam to sve ipak cu se odluciti za to da postavim jedan racunar kojem ce moci da se pristupa, da se u njemu na dc dodaju odredjeni fajovi na listu i da se na njemu vrski skidanje kompletno. Mada nesto kontam a i koji ce djavo svima dc samo bi mi zagusili link smile Ovaj forward prema jedno racunaru mi ne prolazi, dake idem preko firewall, manual port forward i idem preko adrese mikrotika bio spoljne ili lokalne na kome je izvrsen dstnat na odredjene portove dobijem samo to da od mene mogu sve da skidaju i da ja mogu da imam ispravan search sa kojim imam daleko vise usera koje mogu da pretrazujem. Recimo na istom hubu jedan te isti fajl kad trazim u pasivnom i aktivnom modu razlika u broju usera koji ga imaju je ogromna. Ali, kao sto rekoh opet ne mogu taj fajl da preuzmem od njih sem u pasivnom modu gdje je taj broj usera jako malen. Sa srcnat ne mogu opet nista da uradim jer je glupo rucno unositi ip tih uzera svaki put. Nesto preskacem ocito, dakle redirekt koji radim sa dstnat mi ne omogucava pravi aktivni mod.
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #4 poslato: 12.01.2009. 08:17:48 »

Nema tu neke veliek komplikacije. Podesis port forwarding za jean port za TCP i jeanport za UDP na isti lokalni IP, na kome se nalazi DC++ klijent. Onda u klijnetu podesis opciju Manual port forwarding i navedes koji portovi su forwardovani.

Ako to ne radi onda imas neko drugo podesavanje u Mikrotiku koje blokira konekcije, nevezano za port forwarding.
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.129 sekundi sa 38 upita. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)