https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Mikrotik v.5.20 problem

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Mikrotik => Temu započeo: mevko75 19.11.2012. 22:22:29



Naslov: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: mevko75 19.11.2012. 22:22:29
Imam problem sa PC mikrotik v5.20, naime instalisan je navedeni OS i radi normalno sa dvije lan karte al kada stavim wlan kartu tp-link WN350GD tada mi racunar u biosu pokazuje "checkinh NVRAM" i blinka kursor, a nekada samo se cuje isprekidani bep ton. Kada izvadim wlan kartu sve normalno radi, predpostavljam da ne odgovara wlan karta, dali mi moze netko reci koje wlan karte su prikladne za radu u tiku. Hvala


Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: Pedja 20.11.2012. 12:28:52
Probaj da premestis karticu u drugi slot.

Ako to ne pomogne onda je najveroanije nekompatibilna kartica sa maticnom plocom.

Mikrotik prima kartice sa Prism ili Atheros cipsetom.



Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: mevko75 20.11.2012. 17:06:34
Pokusavao sam i sa mjenjanjem slotova i isto ima desavanje, za dva dana doci ce mi wlan karta sa cipsetom 551g, pa cu sa njom probati i na kraju ako nebude ni sa njom radilo promjenit cu maticnu plocu


Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: mevko75 22.11.2012. 20:47:38
Promjenio sam matičnu ploču i rijesen problem sve radi Thanks (at)Pedja    :D


Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: mevko75 06.12.2012. 22:47:07
Na navedenoj verziji MT poceo sam podesavati konfiguraciju, dok kreiram IP-Address list u Firewall je prazna tabela al cim konfigurisem hotspot za wlan kartu automatski mi sam MT kreira u firewalu redirect i jump, dali je to normalo da se tako ponasa tik. Rucno obrisem sto MT sam konfigurise u firewalu i cim restartam tik ponovo se vrate postavke u firewalu.
Probat cu da okacim slike ukoliko nebudem u mogucnosti postavit cu link do slika.Nadam se da admin nece zamjeriti na slikama...
Svako misljenje dobrodoslo
(http://imageshack.us/a/img138/9818/77316766.jpg)
(http://imageshack.us/a/img818/3483/hospot.jpg)
(http://imageshack.us/a/img831/115/hospot1.jpg)





Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: Pedja 10.12.2012. 14:10:19
Mikrotik sam ubacuje podešavanja koja su mu potrebna za hotspot.


Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: mevko75 12.02.2013. 18:20:19
Pozdrav, imam dodatni problem na tiku imam dva ethernet od kojeg je jedan ulaz sa ADSL-a a drugi je izlaz iz tika koji se prosledjuje na swic. takodje imam dvije wlan karte koje su podesene na hotspot i pppoe konekciju. Problem je sledeci ! kada sa swica lanom spoijem PC normalno idem na net al nemogu pojedine stranice da otvaram samo browser okrece kao nesto pretrazuje. Ovakav problem nikad nisam imao, koji je vas savjet
Probao sam stavljati ethernet i wlan u brigd mod al isto ima desavanje.
Kada se spojiem preko hotspota normalno sve radi otvara stranice one koje nece da otvori preko lana


Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: Pedja 12.02.2013. 19:47:56
A jesi li stavio noviju verziju Mikrotika?


Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: mevko75 12.02.2013. 21:03:01
nisam


Naslov: Odg: Mikrotik v.5.20 problem
Poruka od: Pedja 13.02.2013. 11:05:56
Pa stavi.