https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Wireless Užice - Užice bez žice - Pomoc oko Routerboard-a - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Pomoc oko Routerboard-a  (Pročitano 1624 puta)
nesko9090
provereni korisnici
posetilac
**
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milan Ergelasev
Mesto: Srbobran
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Rak
Poruke: 42



WWW
« poslato: 17.09.2010. 14:42:28 »

Imam RB333, star oko 3 godine...

kada ga ukljucim, cuje se sve kako treba, prvo pisti jednom, posle dva puta i tako je uvek radio...

sada se to isto desava, ali nikako mu nemogu pristupiti preko nicega, jednostavno kao da ne radi...

Sta bi to moglo biti? da li se moze nekako mozda popraviti?

Hvala unapred na odgovorima
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #1 poslato: 20.09.2010. 13:48:28 »

Zakaci mu se racunarom preko serijskog porta i terminal programa pa ces videti sta se tacno desava sa njim.

Sačuvana

nesko9090
provereni korisnici
posetilac
**
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milan Ergelasev
Mesto: Srbobran
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Rak
Poruke: 42



WWW
« Odgovor #2 poslato: 20.09.2010. 18:11:00 »

E to sam hteo da uradim a ne znam kako, da li neko zna?

imam neki kabel db9, sa obe strane serijski zenski port...

Da li treba taj kabel ili neki drugi?

Kako se to radi i pomocu kod terminal programa?

nesto sam pokusavao preko hiper terminal programa ali mi ne ide...

da li mi moze neko pomoci?
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #3 poslato: 22.09.2010. 21:34:47 »

Imas toobjasnjeno na Mikrotik sajtu, ima negde i sema spjanja kabla. Treba ti null modem kabal, u prinipcu dovoljno je da ima GND, RX i TX. Ne secam se tacno koja brzina treba da se podesi ali kreni od sporije pa povecavaj.
Sačuvana

nesko9090
provereni korisnici
posetilac
**
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milan Ergelasev
Mesto: Srbobran
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Rak
Poruke: 42



WWW
« Odgovor #4 poslato: 27.09.2010. 11:13:48 »

Uspeo sam da ga povezem sa racunarom preko serijskog porta i u terminalu mi ispise ovo:


RouterBOOT booter 2.12

RouterBoard 333

CPU frequency: 333 MHz
  Memory size:  64 MB

Press any key within 2 seconds to enter setup..
loading kernel from nand... OK
setting up elf image... OK
jumping to kernel code
Starting...
Starting services...


cuje se bip dva puta ali i dalje pise "starting services...", nikako da ispise "mikrotik login:"

da li neko zna sta mu moze biti i imali mu spasa?

hvala svima na odgovorima
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #5 poslato: 27.09.2010. 11:49:33 »

Izgleda da ti je pukao Mikrotik OS.

Pogledaj http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall i http://wiki.mikrotik.com/wiki/RouterBOARD_Bootloader_upgrade




Sačuvana

nesko9090
provereni korisnici
posetilac
**
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milan Ergelasev
Mesto: Srbobran
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Rak
Poruke: 42



WWW
« Odgovor #6 poslato: 27.09.2010. 16:05:23 »

Ne znam da li gresim ili sta, ali ne mogu da udjem u bios od routerboard-a

pokusavao sam sa svim tasterima, da li mozda gresim negde? koristim hyper terminal za uspostavljanje veze...


Hvala na odgovorima
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #7 poslato: 28.09.2010. 08:56:22 »

Veruj, nisam nikad probao - nije mi zatrebalo.
Sačuvana

Vlada_RS
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Vlada
Mesto: Republika Srpska
Lokacija: Celinac
Država: BiH
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 243




« Odgovor #8 poslato: 31.10.2010. 23:02:45 »

nesko9090, imao sam isti problem, fora je sto se moras povezati sa RB i sa mreznim UTP kablom.
Ja sam "samo sliku" dobio preko seriskog kabla, dok komande mozes dobiti kad povezes UTP kablom.
Ja koristim Putty
Sačuvana
janko
novajlija
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Jan Sulja
Mesto: Janosik
Država: Srbija
Poruke: 1


« Odgovor #9 poslato: 22.11.2010. 23:51:25 »

Imao sam isti problem sa RB 532. Resio sam ga tako sto sam napravio drugi nul-modem kabal. Znaci sa starim kablom koji je imao samo rx, tx i gnd stigao je isto do "starting services..."
kabal sam napravio po shemi:
1+6====4 cd+dsr
2======3 rx
3======2 tx
4====1+6 dtr
5======5 gnd
7======8 rts
8======7 cts

Izvor sheme, na kraju manuala http://www.routerboard.com/pdf/rb500r5ugQ.pdf
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.174 sekundi sa 38 upita. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)