https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Wireless Užice - Užice bez žice - Pravljenje programa za MikroTik? - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Pravljenje programa za MikroTik?  (Pročitano 4059 puta)
Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« poslato: 29.08.2008. 19:02:22 »

pozdrav svima,

znam da ste vi neprofitabilna nekomercijalna mreza ali me interesuje jeste li se nekad susreli sa programom koji bi sluzio za uplacivanje net vremena, znaci on bi bio povezan sa mikrotikom i automatski bi gasio korisnike, ali bi pored toga imao kompletnu statistiku koliki je mesecni obracun...ne pada mi nista vise trenutno na pamet, ali bi mogao da ima jos mnogo toga
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #1 poslato: 29.08.2008. 22:52:22 »

Ima nekoliko takvih programa, uglavnom se oslanjaju na Radius, a cak je jedan domaci proizvod. Nije me to nikada interesovalo tako da ne znam mnogo vise o tome.
Sačuvana

Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #2 poslato: 30.08.2008. 18:24:55 »

ja sam krenuo da pravim nesto i ne vidim drugi nacin zadavanja komandi mikrotiku nego da se program loguje, posalje komande kao da ih mi kucamo u telnet-u i da se izloguje, to sam uspeo, preostaje mi racunanje vremena itd.

znam da te ne interesuje mnogo ovo, fazon je sto bi ovo programce moglo da posalje bilo koju komandu, ne mora da je vezano za naplatu, tako da na kraju moze da ispadne korisno
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #3 poslato: 30.08.2008. 20:48:04 »

Uzmi Mirotik v3. U njemu je obezbedjen vrlo zgodan API tako da se ne mora blesiti sa telnetom nego se lakse komunicira sa njim po namenskom protokolu.
Sačuvana

Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #4 poslato: 30.08.2008. 20:56:49 »

takve sam savete i ocekivao,

pogledacu obavezno, mada mnogi jos uvek koriste 2.9.X
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #5 poslato: 30.08.2008. 21:47:59 »

Rcunaj to ovako: ko god korsiti MT 2.9. ili ce uskoro preci na 3.x ili koristi piratovanu verziju pa ne moze da predje. Drugim recima, tvoja ciljna grupa ce svakako da koristi 3.x. jer je prelazak sa 2 na 3 besplatan.
Sačuvana

Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #6 poslato: 31.08.2008. 12:00:33 »

aha, pa onda da se skoncetrisem na api i v3, ne bih naplacivao ovaj program, dovoljno bi mi bilo da covek koristi legalan mikrotik
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #7 poslato: 31.08.2008. 17:53:09 »

Na kojoj platformi radis program? Ja ti verovatno mogu pomoci nekim savetom ili testiranjem. Ni ja nisam bas nesto odusevljen Winboxom mada uglavnom radi posao.
Sačuvana

Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #8 poslato: 01.09.2008. 01:09:24 »

Delphi 7 Enterprise, svaka pomoc je dobrodosla
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #9 poslato: 01.09.2008. 10:15:31 »

Onda smo kompatibilni, posto sam i ja Delphi progamer smile
Sačuvana

Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #10 poslato: 01.09.2008. 13:01:09 »

ehe, gde se nadjosmo smile

imam problem sa datumom sada, ne mogu da znam kad je istekla pretplata, imam datum kad istice i trebam da ga uporedim sa "Now" i ako je prosao da ugasim korisnika, ne znam na koji nacin da ga uporedim
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #11 poslato: 01.09.2008. 13:09:51 »

funkcija Now() vraca datum u TDateTime formatu. Pretvori taj datum u TDateTime i oduzmi, pa razliku pretvori u broj dana.
Sačuvana

Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #12 poslato: 01.09.2008. 18:38:16 »

nisam bas razumeo, ja u paradox bazi imam vec upisan datum kao TDateTime, znaci ne moram da ga pretvaram?

ja sam ga na taj nacin i upisao, kao
Table1.FieldbyName('Datum placanja').AsDateTime := Now;

a onda sam upisao dokle je uplaceno, tj samo sam inkrementirao mesec za 1, kao

Table1.FieldByName('Uplaceno do').AsDateTime := IncMonth(Now,1);

i naravno onda bi program trebao da proverava da li je datum 'Uplaceno do' izasao i da posaljem naredbu mikrotiku da ugasi korisnika,

----

znaci posto su mi oba vec u TDateTime samo da oduzmem? mogu li se datumi tako oduzimati? i kako da pretvorim u broj dana?
Sačuvana
Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #13 poslato: 01.09.2008. 18:47:01 »

evo probao sam i dobijem nesto bzv

ovako izgleda:

Now mi daje 9/1/2008
IncMonth mi daje 10/1/2008
Njihova razlika mi daje 1/29/1900

Ne mogu da shvatim odakle mu ovo zadnje
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #14 poslato: 01.09.2008. 21:01:23 »

 var
  day1, day2 : TDateTime;
  diff : Double;
begin
  day1 := StrToDate('12/06/2002');
  day2 := StrToDate('12/07/2002');
  ShowMessage('day1 = '+DateToStr(day1));
  ShowMessage('day2 = '+DateToStr(day2));

  diff := day2 - day1;
  ShowMessage('day2 - day1 = '+FloatToStr(diff)+' days');
end;
Sačuvana

Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #15 poslato: 02.09.2008. 02:09:58 »

da ali je vec imam TDateTime, nemam string pa da moram da konvertujem

probacu pa javim

Sačuvana
Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #16 poslato: 02.09.2008. 02:49:15 »

radi, svaka cast

mogu da stavim i vreme? posto vidim kad stavim Now onda mi racuna sa zarezom, verovatno vreme, a kad stavim Date onda samo dani
Sačuvana
Pedja
urednik
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #17 poslato: 02.09.2008. 09:18:29 »

Mozes, prouci u helpu format.

Nego, ako ti je baratanje datumim problem, nesto sam sumnjicav da ti je ceo taj projekat preveliki zalogaj.

Takodje koriscenje Paraox baze je greska, treba da koristis SQL bazu, kao sto je na primer MySQL i eventualno da se oslonis na Radius.

Sačuvana

Sashani
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar Djokic
Mesto: Nis
Lokacija: Mestimican
Država: Srbija
Poruke: 13


« Odgovor #18 poslato: 02.09.2008. 18:09:34 »

ma zaboravilo se pedja smile

ne znam sql, sa paradoxom se snalazim i nikad mi nije pravio problem, BDE + Paradox

a sto se tice velicine projekta...pa ja sam zavrsio ono sto mi treba, sada kad znam kako datume da sredim nije mi problem
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.221 sekundi sa 38 upita. (Pretty URLs adds 0.014s, 2q)