https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Pravljenje programa za MikroTik?

Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Mikrotik => Temu započeo: Sashani 29.08.2008. 19:02:22



Naslov: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 29.08.2008. 19:02:22
pozdrav svima,

znam da ste vi neprofitabilna nekomercijalna mreza ali me interesuje jeste li se nekad susreli sa programom koji bi sluzio za uplacivanje net vremena, znaci on bi bio povezan sa mikrotikom i automatski bi gasio korisnike, ali bi pored toga imao kompletnu statistiku koliki je mesecni obracun...ne pada mi nista vise trenutno na pamet, ali bi mogao da ima jos mnogo toga


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Pedja 29.08.2008. 22:52:22
Ima nekoliko takvih programa, uglavnom se oslanjaju na Radius, a cak je jedan domaci proizvod. Nije me to nikada interesovalo tako da ne znam mnogo vise o tome.


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 30.08.2008. 18:24:55
ja sam krenuo da pravim nesto i ne vidim drugi nacin zadavanja komandi mikrotiku nego da se program loguje, posalje komande kao da ih mi kucamo u telnet-u i da se izloguje, to sam uspeo, preostaje mi racunanje vremena itd.

znam da te ne interesuje mnogo ovo, fazon je sto bi ovo programce moglo da posalje bilo koju komandu, ne mora da je vezano za naplatu, tako da na kraju moze da ispadne korisno


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Pedja 30.08.2008. 20:48:04
Uzmi Mirotik v3. U njemu je obezbedjen vrlo zgodan API tako da se ne mora blesiti sa telnetom nego se lakse komunicira sa njim po namenskom protokolu.


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 30.08.2008. 20:56:49
takve sam savete i ocekivao,

pogledacu obavezno, mada mnogi jos uvek koriste 2.9.X


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Pedja 30.08.2008. 21:47:59
Rcunaj to ovako: ko god korsiti MT 2.9. ili ce uskoro preci na 3.x ili koristi piratovanu verziju pa ne moze da predje. Drugim recima, tvoja ciljna grupa ce svakako da koristi 3.x. jer je prelazak sa 2 na 3 besplatan.


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 31.08.2008. 12:00:33
aha, pa onda da se skoncetrisem na api i v3, ne bih naplacivao ovaj program, dovoljno bi mi bilo da covek koristi legalan mikrotik


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Pedja 31.08.2008. 17:53:09
Na kojoj platformi radis program? Ja ti verovatno mogu pomoci nekim savetom ili testiranjem. Ni ja nisam bas nesto odusevljen Winboxom mada uglavnom radi posao.


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 01.09.2008. 01:09:24
Delphi 7 Enterprise, svaka pomoc je dobrodosla


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Pedja 01.09.2008. 10:15:31
Onda smo kompatibilni, posto sam i ja Delphi progamer :)


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 01.09.2008. 13:01:09
ehe, gde se nadjosmo :)

imam problem sa datumom sada, ne mogu da znam kad je istekla pretplata, imam datum kad istice i trebam da ga uporedim sa "Now" i ako je prosao da ugasim korisnika, ne znam na koji nacin da ga uporedim


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Pedja 01.09.2008. 13:09:51
funkcija Now() vraca datum u TDateTime formatu. Pretvori taj datum u TDateTime i oduzmi, pa razliku pretvori u broj dana.


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 01.09.2008. 18:38:16
nisam bas razumeo, ja u paradox bazi imam vec upisan datum kao TDateTime, znaci ne moram da ga pretvaram?

ja sam ga na taj nacin i upisao, kao
Table1.FieldbyName('Datum placanja').AsDateTime := Now;

a onda sam upisao dokle je uplaceno, tj samo sam inkrementirao mesec za 1, kao

Table1.FieldByName('Uplaceno do').AsDateTime := IncMonth(Now,1);

i naravno onda bi program trebao da proverava da li je datum 'Uplaceno do' izasao i da posaljem naredbu mikrotiku da ugasi korisnika,

----

znaci posto su mi oba vec u TDateTime samo da oduzmem? mogu li se datumi tako oduzimati? i kako da pretvorim u broj dana?


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 01.09.2008. 18:47:01
evo probao sam i dobijem nesto bzv

ovako izgleda:

Now mi daje 9/1/2008
IncMonth mi daje 10/1/2008
Njihova razlika mi daje 1/29/1900

Ne mogu da shvatim odakle mu ovo zadnje


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Pedja 01.09.2008. 21:01:23
 var
  day1, day2 : TDateTime;
  diff : Double;
begin
  day1 := StrToDate('12/06/2002');
  day2 := StrToDate('12/07/2002');
  ShowMessage('day1 = '+DateToStr(day1));
  ShowMessage('day2 = '+DateToStr(day2));

  diff := day2 - day1;
  ShowMessage('day2 - day1 = '+FloatToStr(diff)+' days');
end;


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 02.09.2008. 02:09:58
da ali je vec imam TDateTime, nemam string pa da moram da konvertujem

probacu pa javim



Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 02.09.2008. 02:49:15
radi, svaka cast

mogu da stavim i vreme? posto vidim kad stavim Now onda mi racuna sa zarezom, verovatno vreme, a kad stavim Date onda samo dani


Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Pedja 02.09.2008. 09:18:29
Mozes, prouci u helpu format.

Nego, ako ti je baratanje datumim problem, nesto sam sumnjicav da ti je ceo taj projekat preveliki zalogaj.

Takodje koriscenje Paraox baze je greska, treba da koristis SQL bazu, kao sto je na primer MySQL i eventualno da se oslonis na Radius.



Naslov: Odg: Pravljenje programa za MikroTik?
Poruka od: Sashani 02.09.2008. 18:09:34
ma zaboravilo se pedja :)

ne znam sql, sa paradoxom se snalazim i nikad mi nije pravio problem, BDE + Paradox

a sto se tice velicine projekta...pa ja sam zavrsio ono sto mi treba, sada kad znam kako datume da sredim nije mi problem