https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Wireless Užice - Užice bez žice - Problem sa rutiranjem kada je hotspot enable - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Problem sa rutiranjem kada je hotspot enable  (Pročitano 1205 puta)
pakonja
početnik
*
Pol: Muškarac
Poruke: 2


« poslato: 23.09.2014. 15:41:44 »

Zdravo svima,
Pisah i na mikrotikovom forumu ali tamo mi niko ne odgovara pa rekoh da pokusam i ovde... mozda cu imati vise srece smile
Naime, imam problem sa rutiranjem kada mi je ukljucen hotspot... situacija je sledeca:

---[eth1 (RB750-1 with hotspot) eth2]---[Nanostation in bridge mode] ~~~~~~~wireless connection~~~~~~~ [Nanostation in bridge mode] ---[eth1 (RB750-2) eth2]---


RB750-2 na eth2 interfejsu ima javnu IP adresu koja je rutirana kroz RB750-1 na interfejs eth1 od RB750-2, tako da je ruta ispravna.
Hotspot je pokrenut na RB750-1 na interfejsu eth2 i na RB750-1 je dodata u binding IP adresa od interfejsa eth1 sa RB750-2 tako da nije potrebno logovanje za pristup sa RB750-2.

Problem se desava kada je hotspot na RB750-1 ukljucen a manifestuje se tako sto rutiranje te javne IP adrese ne radi i ne mogu pingovati sa RB750-1 javnu IP adresu koja je na RB750-2 eth2 interfejsu. ALI.... kad ISKLJUCIM hotspot na RB750-1 sve radi ok (Mogu pingovati eth2 interfejs koji je na RB750-2 a takodje mogu i da se logujem na ruterbord preko winbox-a i te javne IP adrese).

Pokusao sam da dodam tu javnu IP adresu od RB750-2 u binding na RB750-1  ali to nije pomoglo. Primetio sam da kada ubacim u firewall pravilo u chain output ono hvata ping pakete ali nesto posle toga ih sece i ne pusta da ide dalje... e to nesto ne znam sta je i ne mogu nikako da provalim u cemu je kvaka... pomagajte.. ubih se vec 2 dana kopajuci sta moze da bude i poceo sam da se vrtim u krug...
Sačuvana
pakonja
početnik
*
Pol: Muškarac
Poruke: 2


« Odgovor #1 poslato: 21.10.2014. 12:24:19 »

Niko nema ni ideju sta moze da bude? smile
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.201 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)