https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Mokra Gora - Samit nesvrstanih na Mokroj Gori ? - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Samit nesvrstanih na Mokroj Gori ?  (Pročitano 1471 puta)
losmi
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Država: Cyprus
Horoskop: Škorpija
Poruke: 160« poslato: 08.05.2009. 20:05:51 »

Na poslednjoj Konferenciji nesvrstanih u Havani, ministar inostranih poslova Srbije, g-din Vuk Jeremić, predložio je da se 2011.godine, a u povodu 50-e godišnjice Pokreta nesvrstanih, naredna konferencija održi u Beogradu a sve o trošku poreskih obveznika Srbije. Ima se, može se.

Održavanjem Samita na Mokroj Gori, gradjani - poreski obveznici Srbije bili bi poštedjeni nemilosrdnog trošenja njihovog, s mukom zaradjeniog, novca od strane g-dina V.Jeremića i kompanije.

Ako se ta Konferencija nesvrstanih održi u državi  „Mokra Gora doo", maloj državi u velikoj državi Srbiji, spasili bi novce gradjana Srbije i obje države bi zaradile a ne trošile velike novce.

Država „Mokra Gora doo" bi postala punopravni član nesvrstanih,  gostovali bi Kastro, Gadafi, Čavez i mnogi drugi, a mala državica „Žirafalend" može biti primljena u stalne posmatrače.

Puno takse od Gadafija za njegove kamile, koliko bi kamarada platilo da dodje i upozna se sa Čavesom,da poljubi Kastru ruku.

Ako neko sumnja da li privatno preduzeće „Mokra Gora doo" ima elemente (neke atribute ) države, može se lako razuvjeriti.

Da proverimo :

Ako ste na TV B92 gledali emisiju „Insajder" - o zloupotrebi službenog položaja u vezi Mokre Gore možda ste čuli sljedeću rečenicu:

G-din Kusturica: „Ja sam dio kiseonika koji vi udišete"

http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=906&nav_id=358133

Ne znam da li neko zaista „udiše" Kusturicu, ali se bojim da će mu biti jako zagušljivo i da će mu trebati pomoć lekara.

Istorijat nastanka države „Mokra Gora doo":

1) 21.06.2005. Vlada V.Koštunice jedonijela i objavila Uredbu o „Turističkom udruženju" „Šargan - Mokra Gora" ("Sl.glasnik RS" 52/05 ).

2) 28.11.2005. ista Vlada novom uredbom je to „Turističko udruženje" proglasila „Društvom s ograničenom odgovornošću" - dakle pretvorila ga u privatno preduzeće.
("Sl.glasnik RS" br. 105/05 ).

Predeo (teritorija ) sastavljen od površine 3.678,23 ha, od čega je:

- 2.156,38 ha u državnoj, a 1.521,86 ha u privatnoj i drugim oblicima svojine.

3) Vlada g-dina Mirka Cvetkovića, ("Sl.glasnik RS" br. 81/08 , od 05.09.2008.) donela je novu uredbu kojom teritoriju "Šargan Mokre Gore" proširuje na 10.813,73 ha,

od čega :

- 4.433,33 ha u državnoj svojini, a 6.380,40 ha u privatnoj i drugim oblicima svojine.

(Detaljno sam o tom bezakonju pisao na blogu kod Strongmena:

http://blog.b92.net/text/4527/Kusturica%20VS%20Ekspertska%20grupa/ )

Elementi državnosti:

•1)   - Donošenje pravila i upravljanje novom državom:

Privatno preduzeće "Mokra Gora doo" ima svoj organe upravljanja na čiji sastav ni Vlada nema nikakvog uticaja. Taj organ upravljanja donosi pravilnike  (akte ) koji važe na čitavoj teritoriji (državna + privatna svojina ).

•2)   Oružana sila nove države:

Pomenuto Preduzeće ima svoju "vojsku" koju nazivaju "rendžerima". Rendžeri su naoružani i nose oružje, nemaju dozvole za nošenje tog oružja i nijesu njegovi vlasnici (kao i vojnici ). Rendžeri se slobodno sa tim oružjem kreću na cijeloj teritoriji (državna + privatna imovina ).

Rendžeri mogu svako lice kojega zateknu na teritoriji na kojoj vrše "vlast" (državna + privatna imovina ) udaljiti, oduzeti mu oružje ili orudje (puške, lopate i sl. alat ), prema izjavi g-dina Kusturice - "kad zateknu lice u izvršenju krivičnog dela imaju pravo da mu oduzmu sredstvo izvršenja dela".

Ako bismo prihvatili njegovo tumačenje krivičnog zakona, onda bi lako mogli doći u situaciju da gradjanin - vlasnik parcele (pod starateljstvom ) dodje u obilazak svoje "imovine" i da u nuždi mora izvršiti malu (ili veliku ) "nuždu", usled čega bi neminovno došlo do zagadjenja životne sredine, tj. "izvršenja krivičnog dela", pa bi rendžeri mogli da mu oduzmu "sredstvo izvršenja".

Vlasnici privatne imovine, čije su parcele obuhvaćene ovim strarateljstvom ili hajdučkom nacionalizacijom, kada zateknu neko lice na svojoj parceli nemaju pravo da mu oduzmu ni lopatu ni sekiru niti bilo šta drugo. Za sve moraju da se obrate državnim organima (policiji ) ako ovi budu želeli sa njima da razgovaraju.

    * 3) Porezi i finansije nove države:

Privatno preduzeće "Mokra Gora doo" (dalje: MG ) ima pravo da uvodi razne takse i ono je već uvelo tzv. "ekološku taksu". Ta taksa ne ulazi u budžetska sredstva Srbije.

"Ekološka taksa" ulazi u finansijski plan Privatnog preduzeća MG čija sadržina nije i ne mora da bude dostupna javnosti. Od Vlade je dobilo još 25 miliona dinara.

Eto zašto nije formirano javno nego privatno preduzeće.

    * 4) Administracija nove države:

- Gradjani Srbije (izuzev Mokre Gore ) koji posjeduju šumske parcele moraju da traže dozvole od državnih organa da posjeku odredjenu količinu ogrevnog drveta za sopstvene potrebe i drugu količinu za prodaju, kao i posebnu dozvolu za seču drveta koje predstavlja gradju.

- Dozvolu izdaje nadležni državni organ (uz naplatu takse ) i ovlašćeno lice toga organa izlazi na teren i obeležava stabla za sve tri pomenute namene.

- Da li Privatno preduzeće MG mora da radi to isto za svoje potrebe ? Ne mora. Ono može samostalno da seče delove šume i da na tom prostoru gradi šta mu je volja. Skijalište na primer.

- Gradjani, vlasnici parcela (pod starateljstvom ) ne mogu na svojim parcelama da grade ništa, ni skijališta, a za dozvole ne mogu da se obraćaju državi Srbiji nego Privatnom preduzeću MG.

Predlog gospodarima Srbije:

1) Promeniti Ustav i ukinuti garanciju zaštite privatne svojine.

2) Promeniti Ustav i uvesti dve kategorije privatne svojine: sa starateljstvom i bez njega.

3) Donijeti zakon o eksproprijaciji i(li ) nacionalizaciji i aktima nadležnog organa i formalno oduzeti tu imovinu od gradjana Kremne i okoline. Naknada i nije baš obavezna.

4) Izvršiti povraćaj u prethodno stanje svih privatnih parcela i onemogućiti smetanje poseda i započeti sa poštovanjem važećih zakonskih propisa, počev od Ustava.

Predlog gradjanima Kremne i okoline, vlasnicima parcela nad kojima je uspostavljeno starateljstvo:

1) Osnovati Turističko udruženje za zaštitu privatne svojine i Mokre Gore i izabrati svoje organe sa istim pravilima koja stoje u njihovom pravilniku i prepisati sve elemente i ciljeve iz Uredbe.

2) Podneti tužbu sudu zbog smetanja poseda.

3) Od Ustavnog suda se ne nadati hitnom rešavanju zahteva.

..........................................................................

„Anticivilizacija pobedjena od civilizacije" reče gospodin Kusturica ?  Da li je moguće ?


Kod:
http://blog.b92.net/text/9602/Samit%20nesvrstanih%20na%20Mokroj%20Gori%20%3F/
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.135 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.005s, 2q)