https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Лажни инспектор ординирао у Ужиц

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 30.07.2006. 08:53:34Naslov: Лажни инспектор ординирао у Ужиц
Poruka od: Pedja 30.07.2006. 08:53:34
http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=2684

Лажни инспектор ординирао у Ужицу

Остао без пршуте

В. И. из Пожеге покушао да насамари запослене у познатој месарској радњи

УЖИЦЕ – Улази ових дана човек у месару „Шопаловић” у Ужицу, тамо где продају одличну мачкатску пршуту и друге месне прерађевине, и представља се као тржишни инспектор. „Дајте да прегледам књиге”, каже најпре особљу у делу за књиговодство ове фирме. Запослени ћуте – шта ће, дају му. Боље је, размишљају, не противити се инспекцији, јер је код њих „и нож и погача”. Прегледа он тако књиге, само „чешља”. Делује озбиљно, рекло би се да зна свој посао.

Ето га и следећег дана. Овог пута, тек што је вече пало, ушао у месарску радњу „Шопаловић”, у главној ужичкој улици. Опет исто – представљање, опет разгледа, закера, прегледа пршуту и друго месо. Забринуле се младе продавачице, ко зна какав хир може да му падне на памет.

И трајало то тако, кад ето ти газде ових месарских радњи Зорана Шопаловића, познатог пршутара из овог краја, човека који је био власник најтежег српског бика, званог Фердинанд. Гледа газда Зоран у својој радњи тог човека који се за инспектора представља, па му нешто било сумњиво.

– Видим ја – причао је после Шопаловић – да нису ту чиста посла. Затражим од њега службену легитимацију, да се стварно уверим да је тржишни инспектор. Кад он поче да врда. Као, тражи је по џеповима, али је нема. Те у колима му, па заборавио је и томе слично. Јасно ми је о чему је реч. Нема тај са инспекторским послом никакве везе. А ја преваранте баш не подносим. Лопове донекле и разумем: дођу, покушају да узму и побегну, али шта је овај хтео, враг би га знао.

Баш се био тада ражестио газда месаре, умало лажни инспектор да добије своје, да га снажни Зоран добро пропусти кроз шаке. Ипак, полиција је била брза, њихова интервентна јединица одмах је стигла. И, наравно, лажног инспектора привела.

Утврђено је, на полицијском саслушању, да је човек В. И. из Пожеге. Против њега је већ поднета кривична пријава, а следи поступак.

Б. П.

[објављено: 30.07.2006.]


Naslov: Лажни инспектор ординирао у Ужиц
Poruka od: daffy 30.07.2006. 20:06:01
lol kakva reklama za mesaru mogao si da stavish neke incijale umesto imena lol


Naslov: Лажни инспектор ординирао у Ужиц
Poruka od: Pedja 30.07.2006. 20:35:08
Preneo sam clanak iz novina. Ne bi bilo u redu da ga menjam.


Naslov: Лажни инспектор ординирао у Ужиц
Poruka od: daffy 30.07.2006. 23:42:23
hahaha pa sve jedno nisam ni mislio da si ti kucao nego jednostavno mi smeshno kao reklama za mesaru ili kao da je kucala zhena od ovog mesara