https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Kenny 08.12.2005. 11:56:58Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Kenny 08.12.2005. 11:56:58
Sta vi mislite o ovom pomalo cudnom Ilicevom predlogu ??


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: jelenica_ue 08.12.2005. 12:15:28
umobolno ... kao i sve shto on kaze !


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: pega 08.12.2005. 12:16:19
To nemoze ! !


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: jjeelleennaa 08.12.2005. 12:21:33
I ja sam na vasoj strani :!: Bas me intresuje kako je dosao na tu ludu ideju, mada pricali su da ce i kod nas u Cacku na trgu nesto zidati :cry:


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: أحدث الأرق من النو 08.12.2005. 13:03:04
pa ako je vec TRG nek ostane TRG! ne da se na tom mestu zida nesto.. to nema logike..


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Pedja 08.12.2005. 13:24:04
A ko je taj Ilic?


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: jjeelleennaa 08.12.2005. 14:00:08
Citat: "Pedja"
A ko je taj Ilic?

Kako ne znas ko je Ilic? To ti je
 MInistar za
 Kapitalne
 Investicije ili ti Veljo Ilic


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: velika 08.12.2005. 15:04:00
Likchina!
Kao shto reche jedna: Nemojte tako, ne znamo da li je izjava bila pre ili posle posete Machkatu. Treba choveka razumeti!
Nego, vishe mi smeta shto je ona nasha jajara cutala, tj. pokushao da bude duhovit, ali, sve u svemu, svelo se na to da se MIKI-ju shlihta!


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: DJ_Uro_UE 08.12.2005. 16:42:15
Hahaha, moglo mu je pasti na pamet da se otvori josh koja banka na sred trga, ionako ih malo ima...

Ma more muuursh, nema shta da se zida na trgu, trg je trg i onakav kakav je svi ga vole... Nek pochnu neshto da grade, ima da odem tamo i da shtrajkujem gladju danonocjno !  :evil:


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Ainhoa 08.12.2005. 20:52:33
Eh... trebalo bi stupiti u kontakt sa urednicima Britanicae. Mislim da Veljina slika moze bez problema da se nadje kao ilustracija pojma umobolnik. (Nek' oproste moderatori na ovom maleckom flejmu ;), I had a rough day (at) work ;) )

Elem, ne cenim da je problem da crkva bude u centru grada... Mislim, i Barcelona je poznata po Sagrada Familia, a ne zaboravimo i Notre Damme i sliche impozantne gradjevine... Ali, koja je verovatnoca da bi Uzice dobilo takav jedan objekat? Let me guess, Velja (K)Ilic bi doshao da prepechenicom zalije temelje, a onda bi, zbog hronichnog nedostatka finansija, tamo gde je nekada bio trg zjapila jedna rupchaga naredni dugi niz godina...

Shto mozda i ne bi bilo loshe, tako bi se lepo "funkcionalno" nadovezala na Mrkonjica baru, i, gle, eto nove turistichke atrakcije: rezervat u centru grada!  8) Zaista, mozda bi nashi super-pametni opshtinski chelnici mogli da na'vataju ove strendzere da investiraju u to. Vec zamishljam slogan: "Saffari u srcu Evrope!" Ups, ne. "Saffari u srcu Balkana" (ipak Balkan nije Evropa, zar ne?  :wink: ). Jes' da ima osnovna shkola i vrtic u blizini, ali koga briga... Dacemo mi strendzerima imunitet, pa i ako koknu neshto drugo osim krokodila, nema veze. To ce regulisati preko zalogaja na rachun opshtine.

Ponovo se izvinjavam moderatorima na ovolikom flejmu na konto opshtinara, ali pomalo mi bode ochi chinjenica da svi prichaju o onome shto je Velja izlupetao, a niko da se osvrne na drugi deo govora, u kome je jasno i glasno rekao da magistrala za more nece ici preko Uzica i Zlatibora. Alooo.... To je bila jedina shansa ovog smrdljivog gradica da se razvije... Ovako, ako mislite da je sada uzasno, bice josh gore. A i Zlatibor ce polako da gubi na znachaju, narochito tokom letnje sezone. Doci ce na nivo Tare. Uz razliku da je Tara barem 2 puta jeftinija.  Istina, mali retard Velja je rekao da ce kroz Uzice prolaziti "magistrala za Bosnu" (bash me zanima kada mu je doshao taj trip? "Magistrala za Bosnu?" Osecam da je to smislio u trenutku.)

U svakom sluchaju, dragi moji i drage moje, plashim se da nas chekaju mnogo veci problemi od pitanja da li nam treba josh jedna crkva ili ne...  :?


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Pedja 08.12.2005. 22:55:44
Dobro de, ma koliko iziritirani, ne reba da dozvoljavamo da se koristimo niskim recnikom.

Valdja je svima jasno da nijedna prica o prepravci Trga nema osnov. Prvo to mnogo kosta. Drugo.. pa zar je potreban bolji razlog? :)

Ja bih recimo vise voleo da cujem kako je to uspeo neko da dobije pravo da na sred Trga montira limeni bar, bez prethodne javne licitacije, i uz dozvolu da prekopa Trg radi postavljanja instalacija, osim zato sto je blizak rod predsednika Opstine.

Sto se tice autoputa, ako je to tacno, onda komlpletna garnitura u gradskoj vlasti treba da se pokupi sa polozaja, spakuje kofere i netragom nestane iz ovog kraja. Za sve ove godine kako su uzurpirali vlast u Uzicu nisu napravili nista korisno osim zavrsavanja sitnostranackih poslova.

Godinama nas zavlace obecanjima, potenciranjem nekoliko nikad resivih problema i odvlace nam paznju od toga da ceo kraj konstantno i nezadrzivo nazaduje.


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Pedja 08.12.2005. 23:18:52
http://www.danas.co.yu/20051208/dijalog1.html#0

Crkva na Trgu

Velimir Ilić, ministar kapitalnih investicija prekjuče uleteo u Užice i digao ga u vazduh, predlogom o izgradnji crkve na ovdašnjem Trgu partizana. Zato su Užičani, odlazeći narednog jutra na posao, zagledali mermernu površinu kojom je do pre četrnaest godina dominirao bronzani spomenik Josipa Broza Tita, sve padajuću u nesvest od okretanja glavama ulevo i udesno zamišljajući Veljinu doktorsku disertaciju u neimarstvu.

(http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2005/12/07/_slike/32tito.jpg)

Pored niza ponovo izrečenih obećanja o regionalnoj deponiji, zaobilaznici, auto-putevima, zlatiborskim i mokrogorskim kapitalnim atrakcijama, kamionima, avionima i milionima, ovog puta Velja je prevazišao sebe i komšijama u Užicu ponudio bonus-radovanje: "na mestu sa kojeg je demontiran Tito, trebalo bi namontirati jednu lepu crkvu".

Tako bi Užice, umesto nekadašnjeg partizanskog memorijalnog centra, postalo pravoslavno srpsko svetilište. Bila bi to i kapitalna investicija u izmirenje starih računa partizana i četnika. Urbanista iz Čačka kaže da je užički trg mnogo veliki te da bi na njemu dobrodošla jedna omanja crkva.
Sve je lepo predvideo- kolika bi bila i od čega bi bila, kako bi se uklopila u taj ambijent, zamalo i da rukopoloži užičkog vladiku.

Trg bi bio baš podesan "kao velika porta ove crkve", ali je ostala dilema da ne bi, možda, trebalo "demontirati" stambene zgrade iz centra grada i "namontirati" ih na Kadinjači. Tada bi, valjda, bilo i dovoljno prostora da se, uz crkvu na trgu, podignu i manastirski konaci.

Veliki zidar daće ministarske pare, a Užičani tešku mehanizaciju, pa nek crknu svi dušmani. Ima da se zna kad Veljo gradi! Kao megamarketi u Čačku , i buduća crkva u Užicu, radila bi, reče Veljo, non-stop, da bi mnogobrojni grešni Užičani imali dovoljno vremena da se Bogu mole i pale sveće. I noću i danju.

I stvarno, a što ne bi moglo? Ako je Veljo voljan, Užičani bi ga proglasili ktitorom crkve Svetog Josipa Bronzanog na Trgu partizana. Jer, zašto se i naši potomci ne bi svađali i tukli?

Treba im ostaviti nešto da i oni demontiraju, premeštaju i montiraju. Čime bi se inače bavili, a i čemu uopšte služe ministri za kapitalne invesiticije. Ništa nam nije sveto, samo je glupost večna.


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Pedja 08.12.2005. 23:20:14
http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2005/decembar/07/V-07-07122005.shtml

CRKVA UMESTO TITOVOG SPOMENIKA

(http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2005/decembar/07/Slike/vesti/0505-fraj-marko-djokovic.jpg)UŽICE - Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije, juče je, pošto je na magistrali prema Zlatiboru otvorio dva obnovljena mosta, istinski iznenadio Užičane predlogom da se na centralnom gradskom trgu, na oko 300 metara od postojeće crkve sv. Đorđa, podigne još jedna crkva! Predlog ministra došao je usred rasprave koja se vodi u gradu posle predloga SUBNOR-a da se na ovaj trg vrati Titov spomenik demontiran 1991. godine.

- Meni su stručnjaci rekli da je trg u Užicu veliki i glomazan. Užice nema potrebu za tolikim trgom i tu može da se uklopi crkva. Mi smo želeli da raspišemo konkurs, uključimo urbaniste i arhitekte Srbije. Svi smatraju da bi taj trg, koji je prelep, ukrasila jedna predivna crkva, kao što je u svim gradovima u svetu - rekao je ministar Ilić na sastanku u SO Užice.

- Da crkvu postavimo tamo gde je bio Tito, pa da izginemo s borcima - uzvratio je ministru jedan od Užičana prisutnih na sastanku.

- Ne treba da ginemo, ali ambijent na trgu je predivan, jer je bio predviđen spomenik i ceo kompleks, ali spomenik je demontiran. Radi nekog pomirenja i četnika i partizana i svega ostalog ne bi bilo loše da se tu namontira jedna prelepa crkva, koja bi se uradila od specijalnog kamena kako bi se uklopila u ambijent trga. Vi treba da razmislite o tome - rekao je ministar, dodajući da bi na taj način "trg bio jedna ogromna crkvena porta".

Inače, posle Ilićevog predloga, neki od prisutnih Užičana izneli su "amandmane" na Ilićev predlog. Jedan od zanimljivijih bio je da se crkva nazove crkva Svetog Tita, a mogao je da se čuje i predlog da se Titov spomenik vrati na trg, a oko njega izgradi crkva...

(Z. Š.)


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Pedja 08.12.2005. 23:25:33
http://www.politika.co.yu/prekjuce/tekst.asp-t=25223&r=40.htm

УЖИЧАНИ ЗАТЕЧЕНИ ПРЕДЛОГОМ МИНИСТРА

Црква на Тргу партизана

УЖИЦЕ – Министар за капиталне инвестиције Велимир Илић предложио је јуче, приликом разговора са руководством ужичке Скупштине општине, да се на градском тргу у Ужицу, који још увек носи званично име Трг партизана, направи црква. По његовом мишљењу, овај простор је довољно велики да би један леп храм ту могао бити подигнут (заправо монтиран) и да би тиме био украшен читав трг и сав амбијент.

– Желимо то да урбанистички решимо, да укључимо најбоље архитекте и урбанисте који би ово осмислили. Спреман сам за сарадњу у вези с овим питањем, а идеја за градњу цркве на ужичком тргу је, по мени, одлична. Тим објектом би се ставила тачка на развој трга. Црква је, ипак, обележје и симбол нашег православља, и ради партизанско – четничког и сваког другог помирења ваља то урадити. А трг би био огромна уређена црквена порта. На вама Ужичанима је да то размотрите – казао је Велимир Илић, обраћајући се ужичком председнику општине Мирославу Мартићу.

Тај предлог изненадио је присутне, тим пре што се ових дана у локалној јавности све чешће чује иницијатива да се на Трг партизана врати велики споменик Јосипу Брозу Титу, који је са овог простора склоњен и смештен иза зграде ужичког Народног музеја 1991. године. За ту иницијативу посебно се залажу чланови СУБНОР-а и партија левице, а сада је, ево, пред Ужичанима прилика да размишљају и о сасвим друкчијем, министровом предлогу.

Б. П.


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Ainhoa 10.12.2005. 19:08:12
Ali, gospodo, ja insistiram, Velju treba lobotomizirati, tek da se malo primiri...
Ja zaista ne mogu da verujem da jedan chlan Vlade bupne ovakvu jednu glupost...
Veljo, hands off Trg!!!! Drzi se onoga shto jedino umesh i opravdaj svoj nadimak iz ranih politichkih dana... Velja "Lampek"...


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: mcusin 10.12.2005. 20:25:32
Majko moja!!!!! pa ja bih njega zakopao!!! pa nek ide na drugi svet nek tamo gradi sta god pozeli!
Ne moze to tako !
Taj trg je obelezhje grada!! ne zelim nikakve crkve nikakve banke!
A osecam da je onaj nash mutavi Martic samo klimao glavom! joj!!!


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: moockey 12.12.2005. 14:32:42
STA ??!!?!?!? Ovaj je lud nacisto. Jos kad procitah ovde da necemo dobiti autoput, pa propade mi dan. Uzice, RiP. Gotovo.


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: hodac 13.12.2005. 18:16:50
Koliko se ja secam rekao je da auto put prolazi sigurno pored uzica i preko zlatibora, i da che se  u nekoj perspektivi na njega kaciti auto put iz sarajevo, uzica, na pojate i nis .

A reakcija opshtinara je suvishe pametna i iskusna.Da li vi kontate da je pametno da se suprostavlja coveku koji ima ipak trenutno veliku moc otvoreno.

A to za crkvu je smeshno.Ja sam iskreno da se vratiti titova bista.Prosto to moze da ubde obelezje grada, drugo u pespektivi politichki turizam che sigurno dobijati na znachaju .


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Ainhoa 13.12.2005. 20:45:51
Korekšn.
Velja Lampek je rekao da ce autoput svakako ici preko Uzica, ali pitanje je koji...
Po Veljinoj fantaziji, "jedan krak autoputa za more ce se odvojiti i ici preko Uzica ka Sarajevu". E, sad, chim se krak autoputa za more odvoji i ne ide ka moru, vec ka Sarajevu, e, to onda vise nije autoput za more, vec za Sarajevo.
A o nashim opshtinarima ne vredi troshiti rechi. Jedino shto umeju je da ganjaju pse lutalice po gradu... I, iskreno, jedva chekam sledece lokalne izbore, da oborimo ove... Dosta je bilo.  :evil:


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Kenny 13.12.2005. 23:46:55
ma kakva titova bista.. ne treba nam ni ono previshe svetla sto strchi.. trg nek ostane TRG ;]


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Shommy 17.12.2005. 18:56:02
Crkva (novi hram) sigurno nikad nece biti na trgu!!! Moj ujak je pre nekoliko godina napravio u direkciji za izgradnju plan novog velikog hrama (40m visokog) i on ce (ako se ikad bude pravio) biti na sadasnjoj lokaciji stamparije.
Velji veliki trg, ha,ha, pa mozda mu  je krivo sto oni u Cacku nemaju takav. Uostalom, ako nam ne treba toliki trg, sta ce nam treca crkva?!


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Shommy 17.12.2005. 19:01:32
A sto se tice autoputa, postoje dve mogucnosti: preko Ivanjice ili preko Uzica (neka ce biti odabrana), ali sigurno auto put ne moze proaziti kroz grad, vec bi negde kod Sevojna (ili slicno) skrenuo ka Zlatiboru, jer za autoput bas kroz Uzice nema prostora!


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Ridji 18.12.2005. 12:35:45
Ovi grebici su se bas nesto naklatili na nas,a pre 10 godina su bili selo za Uzice!!Onaj lampek bi da pravi Cacak od Uzica pa jos i da montira crkvu na trgu.A sto nije poslao slovence i merkator kod nas a on neka gradi crkve po Cacku do mile volje,a ako oce i Tita ce da dobije i to dzabe!


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: losmi 25.12.2005. 22:33:56
Jel'nam smeta crkva ili to sto je to Velja Cobanin rekao??? :idea:


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: ana_vangogh 26.12.2005. 11:59:51
i jedno i drugo!!!! crkva na trgu?! pffffffffffff...........
pa ima da ljudi polegaju po trgu kad se temelji budu udarali, pa nek nas sve zazidaju!!! ne damo trg! pa bas zato sto je najlepsi, treba ga pokvariti?to im je opravdanje? smeeeeeeeeeeesno! nego uzicani, kuke i motike u ruke, i branite trg!!!!!!!!!!!!


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Peekaboo 26.12.2005. 12:25:36
Po meni je vera nesto intimno i nije nikoga briga da li sam vernik ili ne, zato crkva treba da bude van centra, na lepom i mirnom mestu. Samo zamislite u glavi kako bi izgledala crkva na trgu....pfffff.....
Vecu glupost u zivotu nisam cula! :evil:


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Prti bee gee 28.12.2005. 12:12:41
Joj,skoro sam procitala to za crkvu i zgranula sam se....Zamislite crkvu na sred trga,a oko nje copor ljudi.Pa to je uzas!Ako se bude izgradila crkva na trgu to ce biti.....ne znam ni sta da kazem :?


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Sneza Ue 15.02.2006. 21:34:55
U PAMET SE DRAGI MOJI POMODARCI!
JA SAM SE BASH ODUSEVILA KAD SAM PROCITALA ZA CRKVU NA TRGU! MENI JE TO MNOGO LEPSE, NEGO TITO ZA KOGA TEK SAD SAZNAJEMO KO JE BIO, I SHTA JE RADIO. A STO SE KAFICA TICE, TO MOZDA VAMA SA PERIFERIJE NE SMETA. JA NISAM MOGLA DA SPAVAM LETOS OD BUKE IZ KOMPLEKS BARA.
DA LI MOZDA U OVOJ UZICKOJ REPUBLICI NEKOME SMETA STO JOS NISU OPOJANE KOSTI LJUDI KOJE SU KOMUNISTI POBILI NA PORI( NA MESTU GDE SE DANAS NALAZI IGRALISTE), A TO NIJE JEDINO MESTO GDE JE U UZICKOJ REPUBLICI MASOVNA GROBNICA.
NE RAZUMEM STA LJUDI IMAJU TOLIKO PROTIV CRKVE, KADA SE VIDI DA JE JEDINO CRKVA UZ NAROD ( NPR.KOSOVO). A ZNA SE DA ONAJ KO SE STIDI BOGA, I BOG SE NJEGA STIDI.
JOS BIH VOLELA DA SE SAGRADE CRKVE I U KRCAKOVU, I U TURICI, I HVALA BOGU DA SE POSLE 500 GODINA OBNAVLJA MANASTIR RUJAN.
VIDITE LI KAKO CACAK LEPO NAPREDUJE? DA LI SE PITATE ZBOG CEGA?
STA BI OD TITOVOG UZICA?-SELO!


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: IvaN 15.02.2006. 21:59:00
Ma ni bista ni crkva pa jbt trg je trg...
Samo ce da smetaju... :evil:  :evil:  :evil:  :evil:
A to za auto put to je posebna prica,ali neka polako mora ce da prodje kad tad,ako nizbokceg onda zabog zlatibora i stranaca koji putuju u crnu goru..


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: PSY-GIRL 15.02.2006. 23:33:27
Ma ima da legnem na sred trga i jedino preko mene mrtve kakvi su to....
svako ima prava na svoju intimnost kao i veru ja lichno verujem u Boga ali ovo su preterali skrozzzz :twisted:  :twisted:  :twisted:


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: DJ_Uro_UE 15.02.2006. 23:45:57
Ma ne bi valjalo, trg je jedino mesto u gradu koje lichi na neshto, kad se pogledaju ove planine shto nas okruzuju... Zao mi je shto su ga unishtili ovim fenserskim terasicama... Al shta cjesh, pare su u igri...

Nek nam i to uzmu, ja znam kud i shta... Kod Kljaje !


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Pedja 16.02.2006. 00:39:32
Gradska crkva se nalazi upravo tamo gde joj je i mesto, u mirnom i zaklonjenom delu, okružena zelenilom i školama, upravo onako kako i dolikuje.

Gradski trg je centar svakodnevnih dešavanja a uz to i zamišqen kao mesto gde se odvijaju razni javni događaji a u poslednje vreme i koncerti. Umetanje crkve u takav ambijent je potpuno pogrešan pristup i predstavlja osnovno nerazumevanja odavno razlučene funkcije trga.


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Top 16.02.2006. 00:53:49
Tako je Pedja ... Crkva se nalazi upravo tamo gde joj je i mesto ...
A gradnja crkve na trgu bi unistila ..mozda jedino po chemu je ovo Uzice lepo i prepoznatljivo ... Po velikom i prostranom trgu ..
I ne ulazi mi u glavu kako neko moze i da zamisli da se tako neka gradjevina uklopi u ceo onaj ambijent na koji smo svi navikli ..
Ne kazem da je ne treba graditi..treba da postoji bar josh jedna .. crkva ...negde na periferiji... poshto je nama iz centra i ova jedna dovoljna ..
Kada bi se crkva gradila ... morala bi imati i dvorishte i sve pratece objekte ... a to bi praktichno progutalo CEO trg...
Tek onda ne bi imali gde da se "okrenemo" u vec skuchenom Uzicu.


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: velika 16.02.2006. 08:44:08
Citat: "Sneza Ue"
A STO SE KAFICA TICE, TO MOZDA VAMA SA PERIFERIJE NE SMETA. JA NISAM MOGLA DA SPAVAM LETOS OD BUKE IZ KOMPLEKS BARA.

Pa, pogledaj Evropske metropole! Svaki centralni trg je pun kafica. Jedino je kod nas problem to shto nisu uniformni (kako bi trebalo), vec svako radi shta hoce (al' to je dozvolila opshtina).
Napomena: nisam sa periferije.


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: ana_vangogh 06.03.2006. 13:26:07
I, sta bi od svega ovoga? nadam se da su odustali...


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: daffy 06.03.2006. 14:22:36
lol meni rodjaka rece da neki balija oce da qpi kasarne u krcagovu i da zida dzamiju :/


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: DJ_Uro_UE 06.03.2006. 14:29:13
Ha, nashao da gradi dzamiju u Uzicu... Samo da vidim dokle cje mocji da je podigne.


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Chris 07.03.2006. 01:39:59
Ljudi Crkva se pravi onde gde je bila nekad poshta pa je srushena :)
Mada netreba Crkva mogfao bi neki sportski centar ili tako neshto :)


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Top 07.03.2006. 08:59:08
Jedan sportski centar je dovoljan na ovoliki grad... A imamo veliki...
Mesta za drugi i ne bi imalo nigde osim negde na periferiji...
I onaj koji imamo ...ne uspevamo da ga normalno odrzavamo...
Evo gradi se bazen u Turici... i to je napredak... Samo me interesuje na shta ce da lichi ....i kako ce ga odrzavati ..
Shto se tiche dzamija u Krchagovu.. mislim da je to chista glupost ..
Prvo shto nikada ne bi stigla da se sagradi jer ima mnogo onih koji bi je brze srushili nego sagradili..a drugo ... u gradu nema ni 100 muslimana .. Tako da mislim da je to chista glupost
 :wink:


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: SlAtKa_uZiCaNka91 14.05.2006. 23:59:27
Znachi nishta GLUPLJE nisam odavno chula... mislim da nije neko mesto za crkvu, sa svih strana okruzena zgradama i josh ne znam chime. Ja mislim da bi crkva trebala da bude na nekom vidnom mestu a ne steshnjena izmedju zgrada od kojih se nece lepo videti.  :D


Naslov: CRKVA NA GRADSKOM TRGU ???
Poruka od: Ainhoa 15.05.2006. 19:56:27
Citat: "DJ_Uro_UE"
Ha, nashao da gradi dzamiju u Uzicu... Samo da vidim dokle cje mocji da je podigne.


Pa, ako se dovoljno iskeshira, ne znam ko ce da ga sprechi.  :wink:

Mada, sad se setih jednog veoma zgodnog trika. Naime, u Torontu, ako se ne varam, gradska vlada je donela dekret (ili je to vec bio deo statuta, nem' pojma) po kome  je u gradskoj zoni zabranjeno gradjenje verskih objekata vishih od 3 metra (chini mi se). To je u startu pokvarilo plan investitora u gradnje dzamija da prave velelepne skupocene objekte, sa neboderskim minaretima.

Na kraju, iskreno, ne bi mi smetalo da u Uzicu ima dzamija. Samo ne znam da li ima dovoljno vernika.  :?