https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Da sam ja "neko"...

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: velika 14.03.2006. 18:57:43Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: velika 14.03.2006. 18:57:43
Gledano u globalu, svi mnogo kukamo na ovo ili ono u gradu, i na tom kukanju se sve zavrshava.
Hajde da damo konkretne predloge (a da pri tom iskljuchimo politiku).
Da ste u mogucnosti, shta bi ste vi promenili? Kako bi ste vi regulisali? Shta je moguce dodati, oduzeti, izmeniti da bi se poboljshao kvalitet zhivota u gradu?


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: Top 14.03.2006. 19:12:36
*Kao prvo reshio bih pitanje parking mesta ....

*drugo ..uredio bih sve zelene povrshine i sportske terene...
*Plaza bi morala da bude u fulu sredjena ...
*Gradilishta u centru  grada bi morala da budu zavrshena u rekordonom roku ...
*Sredio bih jedan hotel da bude extra.. jedan ali vredan ... A jok ovako imamo dva .. od kojih ni jedan ne valja ..
*Zakrpio bih sve ulice! Ili bolje preesvukao cele ako je to potrebno...  

Ne pada mi na pamet nishta vishe za sada ... Ako se setim napisacu :)


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: Andragon 14.03.2006. 19:43:41
Napravio bih od ove vupe Ibizu :)


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: velika 14.03.2006. 20:00:37
Reshenja (koja mi trenutno padaju na pamet)
- Pitanje parking mesta - to u svetu vec postoji, samo da se prepishe, dovoljno je da se mesechno placa simbolichna cifra za zakup javnih parking mesta (ispred zgrada), ako se tudji auto nadje na tom mestu - zhestoka kazna (za one koji moraju da parkiraju ispred prodavnice u koju ulaze  :evil: ), izgraditi (recimo potez Dese Petronijevic) parking prostor, al' da ne naplacuju one tuzne smrznute devojcice na koje neko vikne, a one se uplashe (zaista mi ih je zhao s' vremena na vreme), vec da se to uredi na neki normalan nachin (a postoji ih gomila)
- Proshiriti ulicu od I osnovne shkole (A. Djurovic) do drvenog mosta - em ni na shta ne lichi, em je deo magistralnog puta za B. Bashtu, em je uska i nikakva...
- obezbediti prostor za vlasnike pasa - prostor izmedju Pozorishta i Vesti, livadica, dubina do Biblioteke --> skroz neiskorishceno, a vlasnicima pasa bi mnogo znacilo, samo da se postavi ograda i reshen problem!
- dovesti na 7 dana pandure iz nekog drugog, po mogucstvu udaljenog grada, da regulishu parkiranje na ulicama i trotoaru (poshto ovde svi znaju sve, logichno, i niko nikog ne sme da dira)
Seticu se ja josh...


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: Andragon 14.03.2006. 21:36:24
Sad da budem malo ozbilniji....Stvarno pitanje parkinga u gradu je najjvaznije?! Kad vidim jadne vozace koji nemaju gde da parkiraju automobile ili cak kad vidim gospodina Pauka kako nosi nashe krsheve,srecan sam sto sam peshak...Ovaj grad postaje mnogo skup za zivot,placas parking mesto 20 dinara po satu i nisam siguran ali mislim da nema ni jedan besplatan parking u okolini

Ovaj grad je nekako sav sabijen tako da teshko da sta moze da se pomeni po nekim pitanjima  :cry:


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: Lola 15.03.2006. 14:30:09
Da sam ja neko:
Oziveo bih Slobodana Miloshevica i naredio mu da vrati vreme u 1993.god i period hiperinflacije.Vratio bih sve u vreme kada sam zaradjivao doktorsku i uchiteljsku platu do 10 sati pre podne.
Stao sam na pola puta,nisam imao nameru da pustim korenje u ovoj seljachkoj sredini ali jebi ga desilo se.Trebalo mi je tako malo vremena da posvrshavam ostale stvari kao shto su kupovina stana i lokala u BGD ,povecanje shteka na 200.000 DM,rasprodaja onoga shto sam kupio u ovoj palanci i pali brate da vishe nikada nogom ne krochim u ovu jadnu sredinu.Nikada ti Miloshevicu necu zaboraviti shto nisi produzio rat i sankcije,a sa njima i hiperinflaciju,bar za josh jednu godinu,toliko mi je samo malo falilo.
E,da mogu to bih vreme vratio,a za kasnije nije me ni briga i ovako ne bih u ovoj rupi ziveo.


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: velika 16.03.2006. 09:25:35
- Reflektor ispod mosta kod Autobuske stanice, da se taj prostor vishe ne bi koristio kao javni WC, kad vec na samoj Autobuskoj postoji isti
- Ona gradjevina ispod starog zheleznichkog mosta - chemu sluzhi, a pri tom i ne radi? Ili legalizovati ili uraditi neshto pametnije...
- Pod hitno zavrshiti uredjenje korita reke
- Ne graditi vishe trzhne centre (i ovi postojeci zvrje poluprazni), vec stanove
- Nova poshta (preko puta RK Beograd) radi do 19h!!! Nedopustivo! Kao da smo zadnja selendra...


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: DJ_Uro_UE 16.03.2006. 09:56:30
... iskoristio bih to najpametnije, tj. otishao bih odavde zauvek i ne bih se vracjao ni u ludilu !


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: velika 16.03.2006. 19:05:15
Da! Mrkonjica bara! Tolike godine! Nedopustivo!


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: hodac 16.03.2006. 23:39:15
Pokreno program bescarinske zone 2 opshtine , Ili izmedju Cajetine I Uzica, ili Uzica i Pozege. Za program bescarinske zone je potrebno da se bar polovina proizvodnje izvozi , a jedino nash region to generalno postize . Uzice treba da bude administrativni centar proizvodnje zdrave hrane  , koja bi se pakovala na prostoru ove bescarinske zone. Ove projekte mogud a pokrenu chak i privatna preduzeca.

Pitanje novog prostornog plana. Bolje izmestiti sve fabrike iz Krcagova prema sevojnu , A tu podichi stambene blokove, neshto kao Novo Uzice.


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: PSY-GIRL 17.03.2006. 11:42:15
Da sam neko ne bih menjala nista jer ovde ne vredi menjati nista kada sve boli uvo svi bi hteli bolje a niko nista da uradi povodom toga!
Tako da samo bih otisla iz zemlje i bas me briga!


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: IvaN 18.03.2006. 10:06:32
Citat: "PSY-GIRL"
Da sam neko ne bih menjala nista jer ovde ne vredi menjati nista kada sve boli uvo svi bi hteli bolje a niko nista da uradi povodom toga!
Tako da samo bih otisla iz zemlje i bas me briga!


Pametno..da sad nekoj zemlji poklanjemo scg morali bi da paltimo da nas uzmu. :P


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: velika 20.03.2006. 15:03:11
Hajde malo konstruktivnih predloga! Najlakshe je pobeci (eh, kad bi bilo...  :lol: ), ali dok smo josh ovde, kako mozhemo da unapredimo grad?

Josh jedan predlog: imam podatak da je u Parizu na snazi odluka da firme koje zakupljuju prostor u nekoj zgradi u centru imaju kao obavezu da godishnje placaju odredjenu svotu koja se koristi za krechenje fasada te zgrade (i koristi se upravo u te svrhe!) Zamislite kako bi bilo gotivno da se osvezhe fasade u centru grada (neke vesele boje), a u svakoj zgradi je po x firmi, tako da ne bi bio problem skupljanja sredstava...


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: DJ_Uro_UE 21.03.2006. 08:25:47
Da da, meni se npr svidja sada blok "C". Renovirano je oko 95% lokala i spolja i iznutra i sada izgleda pristojnije nego nekada. Valjalo bi bar glavnu ulicu koliko toliko osveziti jer kao "glavna" zasluzuje da bude i najurednija i najlepsha.

Uveo bih kazne za one shto bacaju otpatke na ulicu. Jezim se na to!

Obezbedio bih komunalnom preduzecju neki "pauk" koji moze da podigne dovoljno teshka kola, poshto ovaj nash "ne moze" da pokupi preteshke audije, bembare i sl.  :evil:

Od Mrkonjicja bare bih podigao jeziv parking. Ma ne mora jeziv, neka samo poplochaju, stave rampu i nek naplacjuju minimalno mogucje (pa i neka ne naplacjuju, ionako taj prostor vata zjale vecj 6-7 godina unazad).

Produzio bih radno vreme lokalima, pa makar za vikend. Ako ikad ljudi stizu da izadju i da se provedu, to je vikendom, a oni taman kad je najjache, upale svetla i izgase muziku. Zato i izlazimo ko babe u 21-22 sata uveche, dok se u ostalim gradovima izlazi u 00.

Uchinio bih neshto protiv ovolikog zagadjenja. Chudo shto nismo ove zime pocrkali, toliko je bilo zagushljivo da je to neverovatno.

Probao bih da nadjem nekoga ko cje da obezbedi uzichkim korisnicima interneta dobru i kvalitetnu vezu sa svetom, jer sadashnje usluge interneta u gradu nisu zadovoljavajucje.

Plazu bi trebalo malo osveziti, ubaciti neshto novo. Ovako cela slika iz godine u godinu bledi, manje je interesovanje, a trebalo bi da bude obrnuto.

Ako bude josh neshto, javicju !


Naslov: Da sam ja "neko"...
Poruka od: Top 18.04.2006. 10:24:51
Sredio bih stazice i klupice iznad Velikog parka

U boricima bih zamenio sve klupice i stavio nove lampione. I postavio kucicu i chuvara koji bi obilazio stazice kroz borice i chuvao od kretena zbog kojih je svaki lampion i klipica unisteha.

Da se muzej ponovo aktivira  i osposobe oni tuneli za razgledanje.

Da na glavnoj ulici umesto onih crvenih ograda shto stoje kada je zabranjen saobracaj... stoji iznad puta digitalno obaveshtenje sa kamerom o vremenu kada je zabranjen a kada dozvoljen prolazak vozila glavnom ulicom :)

Da se vishe nikada ne stavi ona jelketina ispred opshtine za novogodishnje praznike! Ili neka se stavi ali neka se normalno i lepo ukrasi.

Da na ulici 24 sata budu chistachi koji ce chistiti i prazniti kante za otpatke. A jock da dodju da chiste samo kada pochnemo da shutamo smece po ulici..

I tako...