https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Dečji park pod Ibiševim guvnom

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 30.05.2009. 14:01:15Naslov: Dečji park pod Ibiševim guvnom
Poruka od: Pedja 30.05.2009. 14:01:15
Podno Ibiševog guvna, na Malom guvnu, napravljen je dečiji park. Deca iz komšiluka, Valentina Janković, Stefan Gajević i Ivan Škodrić, uz pomoć Valentininog oca Dragoslava uredili su zaravan napravivši igralište sa golovima za mali fudbal, koš, ljuljaške, klackalicu, klupe za sedenje i druge dečije zanimacije. Tu je i šumska kućica i lep pogled na grad. Sada deca iz komšiluka imaju gde da provode svoje vreme, a da ne jure za loptom strmim ulicama i tesnim dvorištima.

Ne znam gde su našli sve one rekvizite i materijal, ali novac ni od koga nisu tražili.

(http://forum.uzice.net/nase-uzice/decji-park-pod-ibisevim-guvnom/?action=dlattach;attach=1372)

Informaciju i fotografije poslala mi je Borica iz MZ Carina.
Naslov: Odg: Dečji park pod Ibiševim guvnom
Poruka od: Borica 08.06.2009. 07:13:19
Interesantno je da za lepe stvari i dešavanja ,najčešće nemamo komentar.Ili smo u međuvremenu postali dresirani da primećujemo samo ružne stvari.Iz tih razloga pišem.Primetimo lepotu oko nas.Ona je ,kad nema čađi,svuda oko nas.Budimo svesni,da ipak živimo u jednom , od prirode datom,lepom, gradu.
Živim na brdu,nekad je teško,popeti se na njega, ali nema potrebe za vikendicama,planinama,sve ovde ima.A još kad sami ljudi ulepšaju sebi prostor......Da je ovakvih primera na svakih 200 metara....


Naslov: Odg: Dečji park pod Ibiševim guvnom
Poruka od: dandelion 08.06.2009. 09:04:35
Bravo za decu i tate. Stvarno su ovo lepo odradili. Te klupe i kucica me podsecaju na nekadasnji izgled Velikog parka :-)))


Naslov: Odg: Dečji park pod Ibiševim guvnom
Poruka od: Borica 08.06.2009. 23:26:25
Super je ako tako mislite.Baš ste ohrabrili ove ljude,a to njima najviše treba za početak.
Uređenje ovog prostora počeli su za Uskrs ove godine.To je veliki kompliment, ako se poredi sa početcima u Velikom parku.
I ovo je veliki prostor.Ko zna, jednog dana , i ova pluća grada će u svoja nedra primiti  neke nove generacije.U njihovo ime pozdrav.Nekada se ovaj prostor zvao Šančevi,zatim Ibriševo guvno,a nekad u bidućnosti  pogađajmo....