https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Dva rotvajlera napala učenike u dvorištu osnovne škole u centru Užica

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 15.03.2010. 15:57:18Naslov: Dva rotvajlera napala učenike u dvorištu osnovne škole u centru Užica
Poruka od: Pedja 15.03.2010. 15:57:18
http://www.danas.rs/danasrs/srbija/hronika/dva_rotvajlera_napala_ucenike_.73.html?news_id=185728

Panika u dvorištu Osnovne škole „Kralj Petar II“ u centru Užica

Dva rotvajlera napala učenike


Užice - Dva rotvajlera napala su učenike u dvorištu, potom uletela u prostorije Osnovne škole „Kralj Petar II“ u centru Užica i na sreću, osim pocepane odeće i pretrpljenog straha, deca nisu zadobila povrede. Prema rečima komunalnog inspektora protiv vlasnice pasa M. M. (50) iz Užica podneta je prekršajna prijava.

Preksinoć, po završetku šestog časa, psi su napali učenike u dvorištu, potom uleteli u školu. Dežurni nastavnici i pomoćno osoblje uspeli su da isteraju pse, a ubrzo su stigli policajci i gradski komunalni inspektor. Jednoj devojčici pocepana je garderoba, a druga je zadobila ogrebotine.

- Pse su dovela dva dečaka. Pustili su ih sa povodaca i oni su počeli da jure decu po školskom dvorištu. Kad su me psi napali, zvala sam drugove, ali nisu uspeli da ih sklone, rekla je napadnuta devojčica. Njena vršnjakinja, koju su rotvajleri takođe napali, svedočila je da ju je jedan pas jurio i da je pala, a kada je uspela da ustane, na nju je skočio i drugi pas, ali joj je dežurna nastavnica pomogla.

- Bilo je strašno, ne samo za napadnute devojčice već i za drugu decu koja su sve to gledala, a najmlađi učenici sve vreme su plakali u učionicama, rekla je nastavnica Olivera Krstić.

Radomir Didanović, gradski komunalni inspektor, koji je odmah izašao na lice mesta, rekao je za Danas da je protiv vlasnice rotvajlera podneo prekršajnu prijavu zbog nepoštovanja odluke o načinu držanja domaćih životinja.Autor: N. Kovačević


Naslov: Odg: Dva rotvajlera napala učenike u dvorištu osnovne škole u centru Užica
Poruka od: Vlad Dracul 16.03.2010. 00:12:15
Ovo je strasno ako se desilo kao sto pise ovde, a nemam nekog razloga da sumnjam.. jedino mi nije jasno sta znaci nepostovanje odluke o drzanju domacih zivotinja?!? Postoje u nekim gradovima odluke o nacinu drzanja kucnih ljubimaca (pasa i macaka uglavnom) koji propisuju gde se mogu drzati kako voditi i sl. i ako sam dobro shvatio vlasnik pasa ih nije doveo, a ni pustio u skolsko dvoriste. Svakako da neko mora odgovarati kako se slicna stvar ne bi ponovila ali prijava samo vlasniku? Napad psa moze da bude daleko opasniji od gore navedenog, hvala bogu pa su deca ipak imala dosta srece :/


Naslov: Odg: Dva rotvajlera napala učenike u dvorištu osnovne škole u centru Užica
Poruka od: alexg 19.03.2010. 16:28:04
''Nepoštovanje odluke o držanju domaćih životinja'' - šta je to???
Prvo, koliko vlasnika pasa i mačaka (to jesu domaće životinje, ali nisu to svinje i prasići, već kućni ljubimci) zna da takva odluka postoji? Ja bih prvi samo mogao da pretpostavim da takav akt negde postoji, a eto isti se primenjuje samo kad se ovako nešto desi, što je najgore od svega. Zašto kod nas, prvo nešto treba da se desi, a onda se setimo svih: pravilnika, odluka, uredbi, zaključaka, rešenja, itd, itd...? Naravno da vlasnik psa treba da snosi odgovornost i to ne samo zbog ''vođenja psa na nepropisan način'' (gde su psi oslobođeni vršljali po školi i napali decu) već i zbog načina dresure psa. Da. Nije to filozofija-psi su onakvi kakvim ih kreiramo. Ako su naučeni da budu agresivni, oni će to i biti. Pogotovu ako je reč o rasi psa, koja po svojoj prirodi, nije agresivna-utoliko je okolnost i gora.
A, šta bi bilo da su ti psi bili lutalice? Onda ne bi bilo prekršajnih prijava, već samo da takve pse treba ukloniti. Uvek linijom manjeg otpora.
I hvala Bogu da su ta deca prošla bez težih povreda, što je najvažnije!