https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Naše Užice - GRADSKI KULTURNI CENTAR U UŽICU !!! Dom Vojske? - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: GRADSKI KULTURNI CENTAR U UŽICU !!! Dom Vojske?  (Pročitano 4302 puta)
west coast man
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Miloš Milojević
Mesto: Užice
Država: Srbija
Poruke: 5


« poslato: 20.04.2010. 00:07:01 »

Na inicijativu GO Užica LDP-a pokrenuta je akcija 15.04.2010. god. da Užice dobije konačno Gradski Kulturni Centar (GKC ). Glavni zahtevi su:

1.Da Skupština grada donese ODLUKU o pristupanju osnivanja „Gradskog Kulturnog Centra Užica“, kao nove ustanove kulture
2.Da Skupština grada donese ODLUKU da će „Dom Vojske“ otkupiti i iskoristiti namenski za kulturni centar grada.

Zahtev je predat u skupštinu grada, a da bi pritisak javnosti bio veći, prikapljaju se i potpisi svih punoletnih građanki i građana.Pored uličnih akcija potpisi se mogu dati i u prostorijama LDP-a u D.Tucovića 97 svakim radnim danom od12-16h.
Šta bi se sve moglo dešavati u GKC-u? Pogledajte neke od predloga :

1.   produkcije kulturnih i umetničkih formi: izložbe, performansi, predstave, koncerti, književne večeri, festivali, radionice, folklor, balet,promocije...,
2.   razne sportske aktivnosti: šah klub, streljana, kuglana, teretana...
3.   mesto za sve aktivnosti koje zahtevaju prostor, za: probe muzičkih grupa, probe plesnih grupa, probe glumačkih grupa, probe folklornih udruženja, probe recitatorskih sekcija. probe hora...
4.   prostor za edukativne sadržaje: tribine, seminari, foto sekcije, dizajn, škola glume, škola stranih jezika, škola kompjutera...
5.   mogućnost povezivanja i  saradnje sa drugim kulturnim centrima u zemlji i regionu, pa čak i u Evropi, razmena programa, gostovanja i slično,
6.   informativni centar za sva kulturna dešavanja u zemlji i svetu,
7.   alternativno mesto za sva kulturna dešavanja u gradu,
8.   kulturni rasadnik....

Akcija će trajati mesec dana.Biće raznih aktivnosti, uključite se,jer ovo je za nas !!!!!!

 Podrži Gradski Kulturni Centar!!  band
Sačuvana
alexg
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
AlexG
Mesto: Užice
Država: Srbija
Horoskop: Škorpija
Poruke: 143


Amicitia Vera Rara Avis In Terra!« Odgovor #1 poslato: 20.04.2010. 00:41:08 »

Odlična je to ideja i naravno moguće ju je realizovati. Pitanje je samo: kada?

Jer, ako uzmemo u obzir da su tri objekta u vlasništvu vojske, odnosno Ministarstva odbrane (Dom vojske, zgrada vojnih vlasti pored crkve, i to u centru grada praktično i kompleks kasarne u Krčagovu) izuzetni potencijali koji bi se mogli iskoristiti u korist grada, a sada, osim zgrade vojske pored crkve, su neiskorišćeni i prazni, postavlja se logičko pitanje: gde je zapelo? Dom vojske i kasarna nisu n(z)apušteni prekjuče pa tek sada se misli za šta bi se mogli iskoristiti na opštu društvenu korist nego pre više godina.

No, sve pohvale za inicijativu.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #2 poslato: 20.04.2010. 10:48:32 »

Nije to nova ideja, ali je valjda zapelo upravo u preuzimanju tih objekata u vlasnistvo Grada.

Mislim da je stetno da iza ovakvih inicijativa sto je politicke stranke, jer tako politizuju pitanje koje je inace nepoliticko. Narocito je lose da to rade stranke koje nemaju neki veliki politicki znacaj, jer tako odbijaju gradjane koji podrzavaju druge, znacajnije, politicke opcije, a koje inicijativu nece podrzati upravo iz politickih razloga.
Sačuvana

milorad
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Poruke: 373« Odgovor #3 poslato: 20.04.2010. 14:08:23 »

Pa mnogi vojni objekti , po celoj Srbiji  zvrje prazni i svi su na atraktivnim lokacijama u centru grada , na lepim mestima i sad bi svi da to zgrabe neko za ovo neko za ono ...al ne verujem da ce vojska to tek tako dati.Zasto se ne aktiviraju prostorije iznad biblioteke , pozorista ima prostorija kolko oces i to je sve u sklopu jedog kulturnog centra ma ideja uvek ima kolko oces al realizacija nam je slaba.
Sačuvana
alexg
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
AlexG
Mesto: Užice
Država: Srbija
Horoskop: Škorpija
Poruke: 143


Amicitia Vera Rara Avis In Terra!« Odgovor #4 poslato: 21.04.2010. 14:58:47 »

Citat
.al ne verujem da ce vojska to tek tako dati.


Vojska to neće dati za džabe, jasno je kao dan da će težiti da ostvari neku ekonomsku dobit od prodaje tih objekata. Ali, ako gledamo tako, da budžeti gradova nemaju sredstva da kupe te objekte, onda vodeći se tom logikom (da Vojska hoće da iste proda, a ne ustupi), onda će takve objekte kupiti onaj ko ima novca (privatan sektor) i od tih objekata napraviti šta hoće. I, naravno, pod pretpostavkom da se takvi objekti i prodaju privatnom sektoru, oni će služiti kupcu za obavljanje njegove delatonsti (odnosno, kupac može da radi s tim šta hoće), a samim tim zajednica nema nikakvu korist od toga (u smislu razvoja kulture, ne govorimo o ekonomskim benefitima).

No, moje mišljenje je da je bolja čak i ta opcija od trenutne: da ti objekti budu prazni i bez ikakve namene. Čak šta više, da kao takvi, još nanose i štetu (ne znam da li ste upoznati s činjenicom da su građani koji se ''graniče'' s kasarnom čak i prijavljivali da se iz kruga kasarne pojavljuju lisice (!?)...

Slažem se ja sa Peđom što su sve te inicijative potekle ili potiču od političkih partija. Ne bih, doduše, da ocenjujem koliko koja politička partija je značajna, ali realno govoreći ko to još daje neke inicijative osim političkih stranaka? Ja nešto ne znam da često ima nekih inicijativa od, na primer, grupe građana, nekih udruženja ili pak potpisanih peticija građana koji prezentuju neku inicijativu...
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #5 poslato: 21.04.2010. 15:15:17 »

Naravno da ima inicijativa do građanstva, samo što su one uglavnom ignorisane, jer ne dolaze iz političkih struktura.
Sačuvana

Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537
Najforumaš 2007
« Odgovor #6 poslato: 21.04.2010. 18:31:37 »

Otkup-moze,zasto da ne..mada bi ta lova verovatno zavrsila na privatnim racunima,a ne tamo gde joj je mesto,ali ustupanje..NE.
Postoji toliko napustenih hala u gradu,ima cak i tema o tome ovde,zasto ne otkupiti neku od njih?
Vojna imovina pripada vojsci,i malo mi je degutantno da ima na hiljade beskucnika koji cekaju stanove,a ti objekti prazni..Meni pada na pamet,recimo,da se ljudi usele u njih.
Dok cekaju da im se resi stambeno pitanje,objekti su prazni,pa eto ideje!Uselite se svi bez stana u prazne kasarne!
Uplasicete lisice,i stanari okolnih zgrada ce biti spokojni,a vi cete imati krov nad glavom i necete placati kirije od po 200,300 eura za koje stanodavci ne placaju porez drzavi.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #7 poslato: 22.04.2010. 09:17:51 »

Dom Vojske je konstrukcijski pogodan samo za namenu kao sto je tako neko Dom kulture, kako ga mi zovemo (a LDP ga zove Kulturni centar jer to tako americki zvuci).

Useljenje u kasarnu nije losa ideja, mada kasarna nije bas pogodna za stanovanje, ali svakako je bolje ista nego nista. Problem je sto bi, vrlo verovatno, grubom silom i bez mnogo pregovaranja useljenici bili iseljeni po kratkom postupku.
Sačuvana

alexg
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
AlexG
Mesto: Užice
Država: Srbija
Horoskop: Škorpija
Poruke: 143


Amicitia Vera Rara Avis In Terra!« Odgovor #8 poslato: 22.04.2010. 15:34:04 »

Slažem se ja, Strala, sa time da vojna imovina pripada Vojsci. Ali se ne slažem sa time da Vojska, iz razloga nedostatka sredstava da te objekte koristi i održava, zbog toga ti objekti budu godinama prazni i ruinirani. Hajde i da razumem da se ne rešava pitanje statusa nekog objekta godinu ili dve dana, ali da neki objekti budu napušteni po više godina, pa čak i deceniju i da se status tih objekata ne reši, e to već ne razumem.

Iako to nije tema, ali ne mogu da ne dodam i moje mišljenje da nigde nisam čuo ili video to da su vojni objekti stacionirani (a tu pre svega mislim na kasarnu) u rezidencijalnom delu grada, odnosno gde živi stanovništvo, osim kod nas. No, dobro, od toga sada Užice može da ima samo koristi. A, verovatno svi se sećamo skorašnjih priča o tome da će kasarna da bude preuređena u Univerzitet, pa da će tu da bude preseljena Ekonomska škola, a da će gornji delovi kasarne biti namenjeni za izgradnju stanova, itd, itd...bilo je tu mnogo glasina.

Po meni, postojeća kasarna bi bila savršena za neku obrazovnu instituciju, delovi iza zgrade za sportsko-rekreativnu delatnost (pa čak ''bazen iz Turice'' bi bio savršen da se tu sagradi zbog prostora), a da se gornji delovi kasarne (obzirom da je taj plac ogroman) iskoristi za stambenu izgradnju. No, dok se ne reše imovinsko-pravna pitanja na relaciji Grad-Vojska, malo je verovatno da će skoro išta biti i realizovano.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537
Najforumaš 2007
« Odgovor #9 poslato: 22.04.2010. 18:13:58 »

Citat
Hajde i da razumem da se ne rešava pitanje statusa nekog objekta godinu ili dve dana, ali da neki objekti budu napušteni po više godina, pa čak i deceniju i da se status tih objekata ne reši, e to već ne razumem.  

To i da hoces ,ne mozes da razumes..jer gde pocinje vojska tu prestaje logika.Seti se samo porusene zgrade u Nemanjinoj za koju se nudi ogromna lova.Nista se ne resava i nema izgleda da se time neko uopste bavi.
Postoje ljudi koji su VL u penziji,dosli iz bivsih republika,smesteni u vojnim objektima,privremeno.
To privremeno,traje i danas.
Koriste te prostorije u kasarnama,raznim vojnim objektima,i niko ne moze da ih istera,a neke su pokusavali.Kada su videli da ne mogu da ih oteraju,opasali ih dvoredom zicane ograde,da se osecaju kao u logoru.
A ovima lepo,boli ih uvo..
Koriste njihove prostorije za stan,centralu za telefon,internet,vodu..
Pa moraju ljudi,kad nisu znali da se "snadju".
Da ne budem pogresno shvacena ,napomenucu da se od plata vojnih lica,odvaja za stambeno -godinama.A neki ne dozive da dobiju to sto su placali.
Zasto onda kasarne da zjape prazne?
Preurediti ih u stanbene jedinice i svi srecni!
Dom vojske jeste dusu dao za dom kulture,i bilo bi lepo da ga vojska proda gradu,ali zar grad nema bitnijih pitanja za resavanje?Recimo onaj veseli bazen koji obecavaju godinama,ili kanalizaciju koja se izliva,zagadjenost koja je najveca u drzavi?
Sačuvana
Borica
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Žena
Ime i prezime:
Borica
Mesto: Uzice
Lokacija: Belo Groblje
Država: Srbija
Horoskop: Lav
Poruke: 66


« Odgovor #10 poslato: 22.04.2010. 22:49:28 »

Užice, 1. april: Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog teksta Lokalnog akcionog plana za mlade. Posle održane javne rasprave, na kojoj su prevashodno mladi dali svoje mišljenje o Lokalnom akcionom planu, predlog ovog strateškog dokumenta prihvaćen je i na ovoj, 62. sednici Gradskog veća. Cilj Plana je da unapredi položaj mladih i stvori uslove za razvoj zajednice na jačanju kapaciteta Užica u ovoj oblasti u periodu 2010-2014. godina.
Isti je usvojen dana 21.aprila 2010 od odbornika Skupštine grada.
Neophodno je napraviti kao na sajtu može i  GRADA UŽICA .
http://nasiusvetu.nauka.gov.rs/
Registar srpskih naučnika u inostranstvu .
Registar uzickih naučnika u inostranstvu
Registar užičkih studenata po fakultetima
i u tom cilju opredeliti sredstva i razvijati oblasti za koje imamo ljudske resurse.
Razvijati praksu volonterskih aktivnosti,da bi se mladi korisnije i lepo družili.
 
 

 
 

 
 


Sačuvana
alexg
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
AlexG
Mesto: Užice
Država: Srbija
Horoskop: Škorpija
Poruke: 143


Amicitia Vera Rara Avis In Terra!« Odgovor #11 poslato: 24.04.2010. 15:54:38 »

Citat
jer gde pocinje vojska tu prestaje logika


Apsolutno se slažem s tobom i sa svim iznetim u tvom postu. Rešavanje stambenog pitanja vojnih lica jeste bitno jer ti ljudi treba da imaju svoj krov nad glavom i to niko ne spori.

No, ja razmišljam s aspekta namene vojnih objekata u Užicu, u ovom slučaju Doma vojske i kasarne u Krčagovu, a u koje se, koliko ja znam, niko nije uselio (da bi morao biti iseljivan), kao i to koliko su ti objekti funkcionalni za nešto. Složili smo se već da Dom vojske ne bi ni bio podesan da u njemu neko živi. Ali, isto tako, po mom mišljenju, kasarna takođe nije podesna da tu se usele ljudi. Drugo je izgradnja stanova na placu kasarne - to je već druga priča. I na dalje, to rešavanje imovinsko-pravnih pitanja mislim da je prioritet da se reši, e sada kada će to biti, ne verujem da iko zna, bar ne u ovom trenutku.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.185 sekundi sa 33 upita. (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)