https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Medicinske sestre u Užicu obeležavaju svoj dan - 9.maj

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 09.05.2007. 11:03:28Naslov: Medicinske sestre u Užicu obeležavaju svoj dan - 9.maj
Poruka od: Pedja 09.05.2007. 11:03:28
http://www.danas.co.yu/20070509/vojvodina1.html#8

Medicinske sestre u Užicu obeležavaju svoj dan - 9.maj

Afirmacija profesije i zdravog života

Užice - Međunarodni dan medicinskih sestara - 9. maj - biće obeležen u Užicu, i to u okviru Nedelje sestrinstva, koja je počela 7. a završava se 12. maja.

- Našim aktivnostima želimo da pokažemo da su medicinske sestre značajna stručna i socijalna snaga i da u svom potencijalu predstavljaju snagu za zdravlje - objasnila je Vera Mićović, glavna sestra Užičke bolnice.

Prema navodima Milene Stefanović, glavne sestre Zdravstvenog centra u Užicu, u obeležavanju ovog datuma biće uključene medicinske sestre Doma zdravlja, Užičke bolnice i učenici Medicinske škole.

Medicinske sestre će 9. maja, od 11 časova, biti na glavnom gradskom trgu, ispred Robne kuće Beograd i zgrade užičke opštine, kako bi promovisale zdravlje, zdrave stilove življenja i mere prevencije bolesti. Poruka medicinskih sestara je Bolje tri sata prerano, nego minut prekasno, navodi se u poruci užičkih medicinskih sestara.

Inače, u okviru programa obeležavanja ovog datuma, danas će (9.maj) u 18 časova u svečanoj sali SO Užice biti priređena tribina pod nazivom Tokovi savremenog sestrinstva.

N. K.