https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Naše Užice - Nesreća na kupalištu u Užicu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Nesreća na kupalištu u Užicu  (Pročitano 10047 puta)
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« poslato: 17.07.2007. 15:03:40 »

http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=8495

Nesreća na kupalištu u Užicu

Pukla daska, dečak propao kroz most

Autor: V. Lojanica | 17.07.2007. - 09:51

UŽICE - Petnaestogodišnji Marko Nikolić propao je preksinoć kroz trulu dasku starog železničkog mosta na Đetinji u Užicu, visokog oko dvanaest i po metara, i teško se povredio. Dečak je operisan u užičkoj bolnici, a lekari njegovo stanje ocenjuju kao kritično.

Nesreća se dogodila na kupališta Plaža u Užicu, kada je Nikolić sa jednim drugom pokušao da pređe most koji od 1973. godine, kada je zatvorena pruga Beograd - Višegrad, služi uglavnom kao atrakcija. Nekoliko metara pre nego što je trebalo da stigne na drugu stranu, jedna od dasaka je pukla kada je Nikolić stao na nju. Dečak je poleteo u ambis i pao na betonsku stazu, jedan metar pored reke.

- Šetao sam nedaleko od mosta kada se najpre začulo pucanje trulog drveta, a zatim vrisak i tup udarac. Video sam pomodrelog dečaka kako leži bez svesti i jedva diše, a pored njega se nalazio komad daske. Hitna pomoć je stigla veoma brzo - ispričao je „Blicu“ jedan od očevidaca ovog događaja.

Pored povrede unutrašnjih organa, dečak je zadobio i nekoliko preloma, a hirurški zahvat je trajao četiri sata. On je još u komi, a lekari njegovo stanje ocenjuju kao kritično.

Juče smo se na licu mesta uverili da je daščana podloga za prelazak preko mosta naprsla na više mesta i da je skoro celom dužinom trula. Neverovatno je da nigde oko mosta ne postoji tabla ili bilo koji drugi vid upozorenja kojim se zabranjuje pristup mostu.

Još nije utvrđeno u čijem je vlasništvu most. U opštini Užice, koju su tokom prepodneva posetili i inspektori policije, kažu da most nije vlasništvo grada i da pripada JP „Železnice Srbije“. Međutim, u užičkoj ispostavi srpskih železnica juče nisu mogli to da potvrde i uputili su nas na interni medija centar. Ni tamo nismo uspeli da dobijemo odgovor jer je, kako nam je rečeno, u toku bio redakcijski sastanak.

Nesreća na starom železničkom mostu dogodila se samo šest dana uoči tradicionalnih skokova sa ove građevine u Đetinju. U Ustanovi „Veliki park“, koja je organizator skokova, juče nam je takođe rečeno da je most vlasništvo „Železnica Srbije“ i da ga Ustanova koristi samo za vreme skokova. Pre nekoliko dana, kažu u „Velikom parku“, stručna ekipa koja je obišla skakaonicu konstatovala je da je neophodno zameniti daščanu podlogu na mostu, a taj posao je bio planiran za ovu nedelju.

Dečak koji je sa Nikolićem prelazio most juče tokom prepodneva nije saslušan u policiji, jer je u šoku i nije u stanju da govori.
Sačuvana

Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #1 poslato: 17.07.2007. 15:04:15 »

http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/jul/17/V-08-17072007.shtml

PROPAO KROZ MOST

Marko Nikolić, petnaestogodišnjak iz Užica, nalazi se u komi nakon što je preksinoć proleteo kroz trule daske na starom železničkom mostu u Užicu

UŽICE - Marko Nikolić, petnaestogodišnjak iz Užica, proleteo je preksinoć oko 20 časova kroz trule daske na starom železničkom mostu u Užicu i sa visine od 12 metara pao pravo na betonsku stazu. U besvesnom stanju, sa teškim povredama glave i unutrašnjih organa, on je prebačen u užičku bolnicu, gde je tokom noći operisan. Juče, život nesrećnog dečaka koji je u komi i dalje, visio je o koncu. Ispred odeljenja Intenzivne nege užičke bolnice, Markovi najmiliji juče su tokom dana, uplakani, u potpunoj neizvesnosti, čekali hoće li mališan dobiti bitku za život.

Preksinoć, nešto posle 19 sati, Marko je sa jednim od drugara izašao da prošeta užičkom plažom i tom prilikom došao do mosta.
      
- Video sam dvojicu dečaka da idu preko mosta, okrenuo sam glavu na drugu stranu i u tom trenu čuo najpre prasak, a onda i potmuo udarac,okrenuo sam se i video da preko staze i trave pored nepomično leži dečak. Nas nekoliko odmah smo mu pritrčali, a on je ležao nepomično, jedva je disao, bio je plav u licu... Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, koja je stigla za manje od dva minuta - ispričao nam je juče jedan od očevidaca događaja.

Drugi očevidac je ispričao kako nije video sam pad, ali je čuo udar tela o zemlju.
- Kada sam pritrčao, dečak je ležao, videlo se da ima teške povrede glave, učinilo mi se i slomljenu ruku... Pored tela video sam i veliki komad trule daske koji je pao sa mosta - posvedočio nam je juče drugi očevidac.

Po pričama očevidaca, dečak je sa drugarom most prelazio sa desne na levu obalu Đetinje, od električne centrale ka tunelu, i nedostajalo im je samo nekoliko koraka da pređu na drugu obalu, kada je pod Markovim nogama pukla trula daska. Dečak je, bez ikakve šanse da se uhvati za konstrukciju mosta, proleteo kroz rupu koja mu se otvorila pod nogama i poleteo pravo u ambis.
- Ni na jednoj strani mosta nema upozorenja da je zabranjen prelaz, nema fizičkih prepreka koje bi ljude sprečile da prelaze preko mosta. Za ovo neko mora odgovarati, jer je onaj čiji je most, morao da ga ili zatvori, ili prelaz preko mosta učini bezbednim - rekao nam je juče jedan od Užičana koga smo zatekli kod mosta.

ISTRAGA ODMAH!

Istražni sudija, po nezvaničnim saznanjima, nije odmah posle nesreće izašao na lice mesta, a objašnjenje je da nije bilo sumnje da se radi o krivičnom delu. Užička policija juče ujutru počela je istragu sa ciljem da se slučaj detaljno ispita, i, pored ostalog, utvrdi čiji je stari železnički most na Đetinji, odnosno ko je odgovoran za njegovo održavanje. Jedina zvanična informacija koju su juče novinari dobili bila je iz Media centra Železnica Srbije. Stari železnički most u Užicu, po informaciji iz Media centra, nije u funkciji 30 godina, nije predviđen za prelaz pešaka, a most se više od 10 godina ne popisuje kao imovina ŽTP, odnosno "Železnica Srbije".

TRULEŽ

Ono što se juče na licu mesta moglo videti, bez detaljnih provera, jeste da su daske prebačene preko metalne konstrukcije, preko kojih ljudi svakodnevno prelaze most, na više mesta trule, da je prelaz preko mosta opasan po život, a da je daska na koju je stao nesrećni dečak bila sasvim istrulila.


ZORAN ŠAPONJIĆ - (SINA)
Sačuvana

shadow
Berkut
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1916


_Berkut_


WWW
Najforumaš 2007
« Odgovor #2 poslato: 17.07.2007. 15:49:57 »

Pa naravno... Niko se nije setio ni ogradu da stavi a kamoli ispravne daske. O upozorenju da ne govorim. Uvek me bilo strah kad sam prelazio taj most a sad vidim da to nije obican trip. Ja ne znam kako to da se do sada nisu setili da ga obezbede za prelazak, makar ko onaj drugi most u turici.

A tako i Stari grad, lepo su napravili pozornicu, stepenice, drzace i onda sve to sklonili. Mogli bi sad da se preoru asvaltirane ulice i da postave kaldrmu ili ostave blato.


Strasno!
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #3 poslato: 18.07.2007. 13:12:49 »

http://www.blic.co.yu/srbija.php?id=8551

Posle nesreće ne zna se ko je vlasnik mosta

Most čeka skakače

Autor: V. Lojanica | 18.07.2007. - 09:06

UŽICE - Zdravstveno stanje Marka Nikolića (15), koji je u nedelju uveče na kupalištu Plaža pao sa starog železničkog mosta visokog dvanaest metara nakon što je pod njim pukla trula daska, i dalje je kritično. Uporedo sa borbom lekara za život dečaka traje i istraga o propustima koji su doveli do nesreće i priprema istog mosta za takmičenje u skokovima u Đetinju koji će se održati u subotu.

Život Marka Nikolića, koji se posle komplikovane operacije oporavlja na odeljenju intenzivne nege užičke bolnice, i dalje je ugrožen. Dečak je zadobio povrede unutrašnjih organa i nekoliko preloma, i nalazi se u komi.

- Stanje je i dalje jako kritično i teško je bilo šta prognozirati - kažu u užičkoj bolnici.

Nesreća na starom železničkom mostu dogodila se u nedelju oko 19 časova, kada je Marko Nikolić sa jednim drugom pokušao da pređe most, i to preko daščane podloge širine pedesetak centimetara postavljene sredinom objekta. Nekoliko metara pre nego što će stići na drugu stranu, jedna daska je pukla pa je nesrećni mladić proleteo kroz konstrukciju mosta i sa visine od dvanaest metara pao na pločnik.

Kobni most, koji se za saobraćaj ne koristi još od 1973. godine kada je zatvorena pruga Beograd - Višegrad - Dubrovnik, odavno je samo atrakcija i motiv sa užičkih razglednica. Kako smo se uverili na licu mesta, ovaj objekat uopšte nije bezbedan za prelazak pešaka. Daske postavljene uzduž sredine mosta su naprsle i trule, ali neobjašnjivo je da nigde u okolini nema table ili bilo kog znaka za zabranu pristupa mostu.

Sagovornik iz užičke policije juče nam je rekao da inspektori rade na utvrđivanju lica odgovornih za ovaj propust.

- Još nije poznato da li će i protiv koga biti podnete krivične prijave. Druga bi stvar bila da se radi o mostu na nekoj javnoj saobraćajnici. Ovako, u pitanju je napušten objekat koji se više ne koristi za saobraćaj - kaže izvor „Blica“.
Stvar koja najviše buni i koja navodi na mogućnost da ni posle ovakve tragedije niko neće snositi posledice jer je ostavio neobezbeđen most jeste nedoumica ko je vlasnik spornog mosta. Dok u opštini Užice izričito tvrde da su „Železnice Srbije“ vlasnik, u ovom javnom preduzeću ističu da je most pre petnaest godina prepisan opštini.

U ustanovi „Veliki park“, koja je organizator tradicionalnih skokova sa starog železničkog mosta, kažu da su u toku pripreme za nadmetanje skakača koje će se održati u subotu. Nadležni iz „Velikog parka“ ističu da su, nekoliko dana pre nego što će Marko Nikolić pasti sa mosta, tražili od Direkcije za izgradnju da im odobri novac za zamenu dasaka.
- Dobili smo zeleno svetlo i sutra počinjemo sa rekonstrukcijom daščane podloge. Do subote će sve biti u najboljem redu i skakači će biti bezbedni - kaže Marko Žeravčić, direktor ustanove „Veliki park“.
Sačuvana

Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #4 poslato: 18.07.2007. 13:17:49 »

Kao sto sam ocekivao, nadlezni su vec najavili da ce biti zabranjen pristup mostu da ce biti postavljene prepreke.

Naravno, uvek rade onako kako im je najlakse.

Umesto zabrane pristupa, treba da srede taj most i naprave ga upotrebljivim. On je prava atrakcija i velika je steta sto je i do sada bio dostupan samo najhrabrijima.

Ako vec poslovicno nemaju para da most pokriju celom sirinom i tako ga ucine ne samo bezbednim nego i jos atraktivnijim, onda bar mogu da postave mrezu celom sirinom mosta, a da srednji deo srede da se moze prelaziti.
Sačuvana

shadow
Berkut
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1916


_Berkut_


WWW
Najforumaš 2007
« Odgovor #5 poslato: 18.07.2007. 23:34:17 »

Ja mislim da je tamo svojevremeno bila bar ograda za drzanje, sa jedne strane, pa je to uklonjeno. Uglavnom, ne verujem da su potrebna neka znacajnija sredstva da se to obezbedi. Pa ne treba tuda vozila da prolaze vec pesaci! Nije tu potrebno mnogo uloziti.

Citat
Nadležni iz „Velikog parka“ ističu da su, nekoliko dana pre nego što će Marko Nikolić pasti sa mosta, tražili od Direkcije za izgradnju da im odobri novac za zamenu dasaka.

Eto, taman sad trazili pare kad je decko pao... Ko bi reko. Tako ce biti i po ovim okolnim brdima, periferiji gde nema ulicne rasvete. Taman kad nekog siluju ili ubiju u onom mraku, ovi se bas tad zaputili bili sa novim sijalicama, al sta ces, ne moze covek sve stici...
Sačuvana

Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is: "never try..." Homer J Simpson
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #6 poslato: 18.07.2007. 23:38:24 »

Kad se budu odrzavali skokovi, gradjani treba da protestuju gradsku vlast i da im dokazu da zele da se pronadje krivac za ovo shto se dogodilo.

Zao mi dechka Sad
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #7 poslato: 19.07.2007. 00:16:48 »

Ako cemo ni po babu ni po stricevima, decko je sam kriv.

Svako ko je krenuo na onaj most, osetio je u zeludcu da je to opasno. Retko ko i prelazi taj most jer je ocigledno da je opasno. Toliko je ocigledno, da stvarno treba da stisnes petlju pa da predjes.

Meni je neverovatno da neko moze da prelazi onaj most, a da bude toliko opusten da mu pukne daska pod nogama. Od zorta svako ko prelazi most ne gazi na sredinu daske nego tamo gde su pragovi, jer je tamo uvek cvrsce.

I sad treba da naje*e neko ni kriv ni duzan zato sto je decko cackao mecku? Mozemo onda da krenemo po gradu i da belezimo sva mesta gde covek potencijalno moze da se unesreci pa da trazimo da se sve to obezbedi. jel recimo treba svako drvo u gradu d abude ogradjeno bodljikavom zicom i sa tablom ZABRANJENO PENJANJE NA DRVO? Klinci mogu i penju se na mnoga od njih i sta ako se neko omakne, bupne na asfalt i povredi se. Je l' i tad treba da se trazi ko je kriv?

Ako bas hoces krivca, onda ih trazi u roditeljima tog decka, mada su oni vec dovoljno kaznjeni.
Sačuvana

shadow
Berkut
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1916


_Berkut_


WWW
Najforumaš 2007
« Odgovor #8 poslato: 19.07.2007. 00:37:32 »

Naravno da treba da se obidju sva mesta u gradu koja su opasna, mislim zdravorazumski. Penjanje na drvo je drugo, a "penjanje" na most je drugo. Taj most nije tu izdvojen ne znam kako pa da se do njega ne moze doci a i nije da ne sluzi bas nicemu prakticno pa da nije bitno kako ce biti obezbedjen. Ako nista, bruka je sto se svake godine tu izvode skokovi, znaci skakaci prolaze tuda, gore stoji neki pomocnik, sta li je... Znaci idu ljudi, a do mesta za skakanje imaju tako jadan prilaz, preko trulih dasaka i bez drzaca nekog.

Ovo je isto ko kad trideset godina ne bi postojala ograda na npr nekom vaznom mostu, ne znam gde, i sad se svi odjednom cude sto je neko pao. Nema, uvek sve treba urediti ko da ce tuda ici i najveci retard, a ne sad on da pazi na koji deo daske staje. U pravu si, logika nalaze na kraj daske, ali eto, neko ne razmislja istom logikom.
« Poslednja izmena: 19.07.2007. 09:05:36 shadow » Sačuvana
shadow
Berkut
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1916


_Berkut_


WWW
Najforumaš 2007
« Odgovor #9 poslato: 19.07.2007. 01:23:37 »

Eve ga trenutno jedini most u Srbiji koji nije niciji!brzo, ko pre stigne na njega, njegov je! smile


Salu na stranu, ne znam samo kakav nemar moze da dozvoli da ovo ovako stoji 30 god! Ili da su ga lepo obezbedili ili ako vec nece, neka stave lepo znak i nekakvu ogradu koja bar simbolise da nije za prelazak i onda svako ko ga predje, prelazi na svoju odgovornost. Ipak je most nadomak staze za setanje na keju a ne u nekoj zabiti pa da kaze covek "trazio je da mu se nesto desi"...
Sačuvana

Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is: "never try..." Homer J Simpson
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #10 poslato: 19.07.2007. 09:18:14 »

koliko se ja secam zadnji put, i jedini, kada sam prelazio bilo je nekog lima i nisi gazio po daskama nego po celicnom nosacu po sredini sto ide, ali mozda se ne secam...

ma debili sve sto im treba je par celicnih ploca i ograda sa  rukohvatom sa jedna strane, mada iskreno ne vidim nista zanimljivo prelaskom na drugu stranu mosta, bio jednom video i vise mi nije ni palo na pamet...

ali opet neko treba da se ozbiljno povredi, pa da se reaguje... ali valjda je svuda tako nije samo u srbiji...

sto se tice roditelja pedja i sam si bio klinac pa jesu li znali tvoji roditelji gde provodis slobodno vreme verujem da je odgovor da uglavnom nisu ili su mislili da znaju.  decaka je kostala radoznalost i tu je kraj price, a roditelji ne mogu trcati za decom nonstop pogotovo kada klinac ima 15 godina... i meni je zao decaka  Cry
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
alexey
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Ime i prezime:
Alexey
Mesto: Uzice
Lokacija: Uzice
Država: Srbija
Poruke: 121


« Odgovor #11 poslato: 19.07.2007. 12:44:49 »

Posto most nije niciji, znaci ja bih bez problema u sred bela dana mogao da odem tamo sa alatom i da ga polako seckam i prodajem kao staro gvozdje. Moglo bi tu dobro da se zaradi. Ali onda bi verovatno i opstina i zeleznica potrcali da dokazu da je most njihov.
Sačuvana
shadow
Berkut
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1916


_Berkut_


WWW
Najforumaš 2007
« Odgovor #12 poslato: 19.07.2007. 13:51:31 »

Pa to ja kaze, sad bi trebalo kad ga niko nece otici i ovajditi se. A cik sad da neko vikne "cek, cek, ne diraj moj most!"
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #13 poslato: 19.07.2007. 14:43:27 »


sto se tice roditelja pedja i sam si bio klinac pa jesu li znali tvoji roditelji gde provodis slobodno vreme verujem da je odgovor da uglavnom nisu ili su mislili da znaju.  decaka je kostala radoznalost i tu je kraj price, a roditelji ne mogu trcati za decom nonstop pogotovo kada klinac ima 15 godina... i meni je zao decaka  Cry


Kad sam bio klinac prelazio sam i ja preko tog mosta vise puta. A vidis nikad mi se nista nije desilo. Sta mislis, ima li u tome zasluge mojih roditelja? Ne govorim ja o neposrednoj odgovornosti, ali ako ete nema osecaj sta je opasno a sta ne i sta sem da radi a sta ne cak i kada nije pod nadzorom, ja ne znam ko je tu drugi kriv do roditelji.

Citat

mada iskreno ne vidim nista zanimljivo prelaskom na drugu stranu mosta,


Tako mozes d akazes da ne vidis nista zanimljvo u setnji plazom... smile

Taj most je atraktivan, pogled sa njega je lep, mnogo bolji nego sa zemlje. Nekome ko je u setnji to moze da bude itekako zanimljivo. Narocito ako bi sredili staze sa obe stane tako da moze da mu se lako pridje. A kada bi ga poplocali tako da na njega moze da se popne bez bojazni, siguran sam da bi bio jos mnogo interesantniji.
Sačuvana
shadow
Berkut
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1916


_Berkut_


WWW
Najforumaš 2007
« Odgovor #14 poslato: 19.07.2007. 19:41:26 »

Citat

Kad sam bio klinac prelazio sam i ja preko tog mosta vise puta. A vidis nikad mi se nista nije desilo. Sta mislis, ima li u tome zasluge mojih roditelja?


Pa ako su roditelji krivi ako padnes, kosto si reko za ovog malog, zasluzni su i ako predjes. Nista, ti si trebo svaki put kad si preso i vratio se kuci da stegnes caletu cvrsto ruku i cestitas mu. Eventualno kazes "ala si me napravio, svaka ti cast!" Cheesy A i ona tehnika prelazenja trulih dasaka, je verovatno deo kucnog vaspitanja bio...
Sačuvana

Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is: "never try..." Homer J Simpson
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #15 poslato: 19.07.2007. 21:54:17 »

Mozes da budes zajedljiv kako hoces, ali te stvari jesu deo vaspitanja i nisu nikakvi izuzeci. NORMALNO je da te roditelji tome nauce.
Sačuvana

Bili
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Darko Vasiljevic
Mesto: Uzice
Lokacija: Zlatiborski put
Država: Srbija
Horoskop: Bik
Poruke: 148


Born to be wild


« Odgovor #16 poslato: 20.07.2007. 02:54:44 »

Slazem se sa Pedjom da ima dosta do vaspitanja.Svako mora da nauci sta je opasno i kako se u nekim situacijama treba ponasati tj. kako treba obratiti paznju na neke stvari i malo mucnuti glavom.Ono sto je jos bitno je da sam most treba obezbediti .Sto je najgore to je veoma mala investicija da  se ucini da most bude siguran za prelazak i da bude normalno da se ljudi prosetaju starim mostom i da uzivaju u pogledu itd.Ali kao i za mnoge druge stvari tu je nasa opstina i ko je  vec za most odgovoran, na takve stvari ne obraca paznju.
Sačuvana

Trust me I know what I`m doing
knezofil
Mel
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Poruke: 571


srednji je prednji ako ispred njega ima pozadi


« Odgovor #17 poslato: 20.07.2007. 09:58:46 »

Ne vidim nacin na koji roditelji mogu da prenesu "osecaj za opasnost". Pre ce usaditi strah od svega i svacega. To je nesto sto sam moras da naucis da razlikujes.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #18 poslato: 20.07.2007. 10:43:09 »

Znaci, posto je ljudima normalno i dozvoljeno da sami sebe dovode u opsanost sad treba da na*ebe neko zato sto navodno nije obezbedio most?

Da li to znaci da sada, da se opet ne bi dogodolo nesto slicno treba zabraniti pristup na celu Plazu? Ima tamo jos mnogo mesta gde nesmotrena deca mogu da se povrede ili ubiju, recimo da padnu sa brane, ili da upadno sa obale u vodu i udave se. Neko malo dete moze da se pentra po malom plavom mostu pa odatkle da se strmekne i udavi. A vec pomenutog drveca ima poprilicno, pa ako se koje dete popne, moze da padne i polomi se. Treba li pominjati blizinu pruge i to neobezbedjene? Sta ako nekodete u igri izadje na prigu i pokupi ga voz? Tobogan i skakaonica su prosto magnet za nesrece. U krajnjem slucaju i sam ulazak u jezero radi kupanja je apsolutno opasno. Svedoci smo da svake sezone jezero odnese nekoliko zivota. To je valjda mnogo jaci razlog da se zabrani pristup Plazi nego ova nesreca na mostu koja se eto dogodila jednom u ne znam koliko desetina godina koliko taj most postoji.

Ne treba zaboraviti ni stari grad, omiljeno izletiste Uzicana, koji na svakom koraku predstavlja smrtnu opasnost. Treba i to da se zabarikidira i da se zabrani svaki pristup.

A valjalo bi zabraniti pristup i na ulice. Statisticki gledano, na jednoj obicnoj, prosecnoj gradskoj ulici, svakodnevno vreba mnogo veca opasnost po zivot nesmotrenih, nego na tom starom, zapustenom mostu.
Sačuvana
ducka
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Miloš Dukić DUCKA
Lokacija: Novi Sad
Država: state 69
Horoskop: Ovan
Poruke: 11


deviant photoWWW
« Odgovor #19 poslato: 20.07.2007. 10:50:01 »

^slažem se ali ipak roditelji su tu da te generalno upozore na stvari koje treba a koje ne treba da radiš, mada sad je izlišno pričati o tome ko je kriv (nesreća se desila - na dečkiću se zalomilo), kriv je ralno onaj ko nije most obezbedio a u njegovom je vlasništvu - a most je sad kao ničiji, svašta, kako ljudi mogu takvi da budu i da tako beže od odgovornosti.
Ima li ko informacije šta se dešava sa Markovim zdravljem?
ps. naježio sam se kad sam pročitao ovo u blicu, jbt zadnjih par puta kako uzmem blic i čitam o voljenom mi užicu sve vidim neka sranja sa plaže. daće bog da je ovo poslednje u nizu!
Sačuvana

BLA BLA
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Mesto: ue
Horoskop: Ribe
Poruke: 115« Odgovor #20 poslato: 20.07.2007. 10:50:30 »

Ne mlati Pedja, hiljadu sam puta presao na drugu stranu mosta, sto sa devojkom, sto da spichim dz, a takvih kao sto sam ja je jos 1000, uprava plaze to zna da se most svakodnevno koristi i stvarno je trebalo nesto preuzeti po tom pitanju, a sad kad je sve to odnelo zrtvu kasno je uopste i komentarisati. Pusti roditelje, oni nam sigurno ne bi rekli pentrajte se deco sta fali. uopste je glup komentar da je sve to stvar vaspitanja. SVASTA slap
Sačuvana
REE
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Aleksandar
Mesto: Uzicka republika
Lokacija: Slovenija
Država: Srbija
Horoskop: Vaga
Poruke: 251


Vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu


« Odgovor #21 poslato: 20.07.2007. 10:58:54 »

I tolerantno diskutovanje je stvar lepog vaspitanja, neko to dobije u porodici, neko nauci a kod nekog se ne 'primi'.  argue
Sačuvana

Chuck Norris doesn’t wear a watch, HE decides what time it is
BLA BLA
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Mesto: ue
Horoskop: Ribe
Poruke: 115« Odgovor #22 poslato: 20.07.2007. 11:04:12 »

 slap
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #23 poslato: 20.07.2007. 11:24:02 »

Bla bla, poenta moje diskusije je da ako neko sam sebe dovodi u opasnost besmisleno je traziti krivca na drugoj strani. nije sto kada upadnes u saht jer ga je neko nesmotreno ostavio otvorenim i kada sam sebe dovodis u opasnost i onda ti se nesto dogodi.

Uostalom, zaboravi taj most. Eto, svake sezone se nekoliko ljudi udavi ili ozbiljno povredi na Plazi. Zasto se tu ne trazi necija odgovornost i zabrana pristupa gradjanima?

Ili, recimo, da se prisetimo jedne posasti koja vec nekooiko godina prati grad, a to su petarde. Svake godine kada je sezona, Uzice izgleda kao bojiste, prasti an sve strane. Nekada su to bile manje-vise bezazlene petardice a sada je in baciti sto vecu granatu i to po mogucstvu da nekome pukne pored glave, a ponajbolje ispred ociju. Onaj ko to radi ne snosi nikakve sankcije, iako to radi javno, otvoreno i bez skrivanja cak i ispred policije. I to izgleda nikoem ne smeta, ne traze se krivic, odgovorni koji to ne sprecavaju i sve tako nesto.

A kad neko sam trazi djavola i dobije ga, onda mora da se nadje da je neko drugi kriv.

Red je da ljudi pocnu da se ponasaju odgovorno prema sebi, svojim bliznjima, da procenjuju rizike svojih postupaka i to pre nego sto ih ucine, i da snose punu odgovornost za to sto ucine. Ako nisu za to sposobni, onda moraju biti pod nadzorom nekoga ko ce tu odgovornost da primi na sebe.

Jednom prilikom sam gledao kako dete istrcava iz dvorista pravo pod auto. Neverovatna i jeziva slika. Stojim preko puta ulice i ne znam zbog cega sam skrenuo pogled na tu stranu. Vidim dete koje trci kroz prolaz izmedju dve ograde, kao kroz tunel i izlece pravo na ulicu ispred nekog juga (ciji vozac dete uposte ne moze da vidi od ograde) i ovaj ga udara prednjim delom i odbacuje par metara. To se sve desava tako brzo da ne stizem ni da trepnem. Srecom, covek je isao veoma sporo, jer je tek kretao, pa verovatno nije bilo tezih posledica. I bilo mi je zao coveka. Nista pogresno nije uradio, a zivot mu je sje*an za svagda. U jednoj sekundi.

E bas zbog toga ja i u ovom slucaju s mostom, glavnu krivicu vidim u roditeljima. Oni su krivi. Oni su ti koji su odgovorni.

Tako ce i sada, zbog ovog nesrecnog deteta naci nekog krivca, da li iz Direkcije ili iz Zeleznice, nebitno je, koji ce biti zigosan za ceo zivot.
Sačuvana

knezofil
Mel
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Poruke: 571


srednji je prednji ako ispred njega ima pozadi


« Odgovor #24 poslato: 20.07.2007. 11:26:00 »

pedja, sve stvari koje si nabrojao:  i pruga, i s.grad, i most, i plaza su deo grada.


Neko treba da snosi bar moralnu odgovornost. Ionako smo ceo zivot navikli da smo prepusteni sami sebi, uvek mi je falilo i mesta gde cu da igram fudbal (pa sam ga svaki dan pikao ispred zgrade na ulici), i mesto gde cu da se kao klinac skupljam sa drugarima (pa smo jurili i istrazivali "kraj"), i bazen (pa sam navikao na hladnu plazu)  i milion drugih stvari. E ako jedina zanimljiva mesta koja postoje nisu dovoljno bezbedna, onda stvarno mozes da kazes da je kriv grad i lokalna vlast.

Daske na mostu su bukvalno bole oci. Naravno da niko ne treba da snosi krivicnu odgovornost, jer niciji ni posao nije bio da most bude bezbedan, za to nicije pare od poreza nisu bile predvidjene.
Ali stvar je sluha gradskih vlasti.... tj. nedostatka istog. Nije njima posao da rade samo ono sto pise negde u njihovim zaduzenjima. Svi umeju da citaju.

Ne mislim da je iko kriv, ni roditelji a ni grad ili ustanova plaza-v.park. Jednostavno se desilo i postoji jos mesta gde moze da se desi.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.219 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)