https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Novi pokret mladih u Užicu - Feniks

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 08.01.2007. 16:03:14Naslov: Novi pokret mladih u Užicu - Feniks
Poruka od: Pedja 08.01.2007. 16:03:14
http://www.danas.co.yu/20070108/hronika5.html#1

Novi pokret mladih u Užicu

Feniks protiv šunda i kiča

Užice - Dvadesetak mladih iz Užica, okupljenih oko projekta Užička omladina u vezi sa umetnošću osnovalo je pokret Feniks, čiji simbolični naziv ukazuje na potrebu reafirmacije pravih vrednosti u umetnosti i afirmaciju mladih užičkih stvaralaca.

Osnovna ideja pokreta je reafirmiramacija pravih vrednosti u umetnosti, pošto je na sceni, kako objašnjava Vladimir Kurćubić, predstavnik Feniksa, mnoštvo šunda, političke ljigavosti i ružičastog kiča.

Svakog petka, Feniks će organizovati koncerte, večeri poezije, projekcije filmova i druge umetničke i kulturne sadržaje i to na gradskoj plaži, u Velikom parku, Narodnoj biblioteci, pozorištu... Krajem aprila, na gradskom trgu najavljeno je i veliko okupljanje svih koji podržavaju ideju Feniksa.

Prvi u nizu tih sadržaja bio je koncert užičkog benda Horizont, koji je održan u petak uveče u užičkom Narodnom pozorištu, u saradnji sa ovom ustanovom i užičkim Crvenim krstom. Prihod od prodatih ulaznica, čija je cena bila simboličnih dvadeset dinara, namenjen je deci bez roditeljskog staranja u užičkom domu Petar Radovanović.

Ovaj bend postoji godinu dana, postava se menjala, a sada ga čine petoro mužičara, koji su na koncertu svirali domaći rok i pop, ali kako ističu, u pripremi su i njihove autorske pesme. Iako je koncert u lokalnim medijima bio najavljen samo dan ranije, posećenost je ipak bila dobra.

Narednog petka u 19 časova, Feniks će u Narodnoj biblioteci prirediti projekciju pet filmova mladih užičkih autora, a nakon toga i izložbu mladih užičkih fotografa.

N. Kovačević


Naslov: Odg: Novi pokret mladih u Užicu - Feniks
Poruka od: velika 08.01.2007. 23:14:58
Svaka chast! Nisam bila obaveshtena o ovom. Skidam kapu!


Naslov: Odg: Novi pokret mladih u Užicu - Feniks
Poruka od: Doreta 08.01.2007. 23:34:39
Samo nek' potraje....lepo.... :)