https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Otpušteni civili iz Vojske SCG još nisu dobili otpremnine

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 07.09.2005. 17:57:07Naslov: Otpušteni civili iz Vojske SCG još nisu dobili otpremnine
Poruka od: Pedja 07.09.2005. 17:57:07
Danas, http://www.danas.co.yu/20050907/hronika1.html#12

Otpušteni civili iz Vojske SCG još nisu dobili otpremnine

Strah zbog sukoba Davinića i Dinkića

Užice - Sedam dana nakon isteka roka o isplati otpremnine, petoro civilnih lica koji su do 31. avgusta ove godine bili na službi u VSG u Užicu, nisu dobili obećane otpremnine. Oni su, do uručenja radnih knjižica radili u užičkom Klubu VSCG, Garnizonskoj biblioteci i ovdašnjem Vojnom odseku.

Na jučerašnjem sastanku u Vojnom odseku, kako ističu, rečeno im je da se ne zna ni kada će biti isplaćene otpremnine i strahuju da je to posledica aktuelnog sukoba između ministra finansija Mlađana Dinkića i ministra odbrane Prvoslava Davinića. Oni podsećaju da se "ne radi samo o njih petoro u Užicu, već da je u istoj situaciji više od hiljadu civila u Srbiji, a koji su u navedenom roku ostali bez posla u vojsci".

Prema saznanjima otpuštenih civila iz užičkog garnizona Računovodstveni centar Ministarstva odbrane predao je nalog trezoru Narodne banke za isplatu otpremnina, ali trezor taj nalog odbija da izvrši.

N. K.