https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Peshacka zona,odmah !

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Lola 24.12.2005. 15:35:51Naslov: Peshacka zona,odmah !
Poruka od: Lola 24.12.2005. 15:35:51
Koliko godina jos treba da prodje da bi se lokalni politicari,tj.profiteri osmelili i napokon glavnu ulicu pretvorili u peshacku zonu.
Svedoci smo svakodnevnog maltretiranja od strane nekulturnih vozaca,brze voznje po glavnoj ulici,okretanja taxi vozila do pola ulice kada je zabrana.
Pretvaranjem glavne ulice u zonu zabranjenog saobracaja,Uzice bi najvise turisticki profitiralo.Zamislite glavnu ulicu kao veliki trzni centar sa mnostvo letnjih basti,sa novim ulicnim osvetljenjem i poplocanom ulicom.Jedan novi grad bi to bio,a ne ovako,opsti haos.
"Ova je  bijeda proizvela primitivizam,tako da su ljudi ponosni kada voze auto.Oni najvise vole da parkiraju u pjesackoj zoni da bi pokazali kako imaju lijep auto.U civilizovanim sredinama sramota je da vozis auto tamo gdje nije nuzno.Najkulturniji soj ovog grada vozi bicikl,vozaci na njih gledaju kao na sirotinju koja im smeta na drumu".
Intervju u poslednjem Plejboju najveceg Mega Cara na Balkanu,Ramba Amadeusa.


Naslov: Peshacka zona,odmah !
Poruka od: Pedja 25.12.2005. 11:46:51
Hm da, to bi bilo dobro. Pre nekog vremena sam razgovarao sa nekim iz vlasti na tu temu i oni tvrde da bi to mnogo iskomplikovalo tok saobracaja u gradu i napravilo jos vecu guzvu nego sto je sada.

Na zalost, u pravu su. Da bi saobracaj mogao da funkcionise bez glavne ulice, trebalo bi grad srusiti i napraviti ga ponovo. :(


Naslov: Peshacka zona,odmah !
Poruka od: velika 14.03.2006. 13:46:10
Meni je recheno (off the record) da ce se potez od Delta sporta (nekadashnji Kristal), do keja, i one 2 poprechne ulice (na uglovima su Shumadija i Tetreb) pretvoriti u peshachku zonu. A onde od parkiranih automobila ne mozhe peshke da se prodje kako valja...
Ne znam koliko je istine u ovome, ali, mislim da bi bilo bash lepo...


Naslov: Peshacka zona,odmah !
Poruka od: filler 14.03.2006. 16:51:11
Jedno je sigurno - nikad se nece desiti.  :?


Naslov: Peshacka zona,odmah !
Poruka od: daffy 14.03.2006. 21:02:07
pa valjalo bi kao skoplje neki zemljotres srusi ceo grad i onda sve zidamo izpocetka : )

nisam siguran da je skoplje al jedan od vecih gradova u makedoniji