https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 28.09.2006. 10:52:39Naslov: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica
Poruka od: Pedja 28.09.2006. 10:52:39
http://www.danas.co.yu/20060925/vojvodina1.html#8

Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

Vrednost radova oko 17 miliona dinara

Užice - U oktobru bi trebalo da počne sanacija lokacije na kojoj je nekada bila glavna gradska pošta, a koja je srušena 1999. godine tokom NATO bombardovanja. Dogovor o početku radova postigli su predsednik užičke opštine Tihomir Petković sa predstavnicima Ministarstva za kapitalne investicije i JP PTT Srbija. Radovi koji bi trebalo da budu završeni do početka zime, procenjeni su na oko 17 miliona dinara, a taj iznos, prema najavama, trebalo bi da obezbedi JP PTT Srbija.

Petković je podsetio da je prema ranijem dogovoru opština bila spremna da se odrekne ove lokacije, ukoliko pošta u prihvatljivom roku na tom prostoru izgradi savremeni poslovno-stambeni centar. - Dogovorili smo se da ubrzamo postupak, jer sanacija podrazumeva i izgradnju potpornih zidova. Pre mesec dana potpisali smo protokol kojim bi opština Užice i PTT Srbija zajednički finansirali ovaj porjekat, sa po 8,5 miliona dinara, ali pokušavamo da to izmenimo, tako da PTT Srbija sve to isfinansira, uz garancije da će gradnja objekta početi vrlo brzo, a da opština zauzvrat odustane od zahteva da joj pripadne ta lokacija - objasnio je Petković i dodao da postoje garancije Ministarstva za kapitalne investicije i uprave PTT Srbije da će ubrzo početi izgradnja tog objekta.

Bratislav Blagojević, pomoćnik ministra za kapitalne investicije, ističe da su pregovori intenzivirani i da će PTT svoje obaveze ispuniti. - PTT će napraviti objekat u kojem će zauzeti oko 30 odsto površine, a ostatak će biti komercijalizovan. Pre šest meseci PTT Srbija nije mogla da finansira ceo projekat sanacije, ali pošto je Mobtel prodat, PTT je napunio malo svoju kasu i potencijalno je spreman da finansira ovaj objekat, poručio je Blagojević, ističući da bi ukoliko se dogovor postigne gradnja trebalo da počne na proleće.

Inače, zgrada glavne pošte u Užicu srušena je 1999. godine u NATO bombardovanju. Naziv Mrkonjića bara lokacija je dobila godinu dana kasnije, prilikom obeležavanja godišnjice od NATO bombardovanja, kada su čelnici tadašnje vlasti SPS i JUL, nad ruševinama stare, obećali da će u rekordnom roku izgraditi novu i lepšu poštu, ali to nije realizovano. Obećanje o gradnji nove pošte nisu ispunili ni ministri ondašnjeg DOS, a ta lokacija u međuvremenu je postala ruglo u centru grada i potencijalno izvorište zaraze. Da je pretila i druga vrsta opasnosti, ukazuje i činjenica da se početkom avgusta ove godine, tokom slabijeg zemljotresa, pojavilo i klizište, što je bilo upozorenje o hitnosti sanacije tog terena.

Nenad Kovačević


Naslov: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica
Poruka od: Kenny 28.09.2006. 20:00:52
da se i to vec jednom zavrsi.. bruka za nas, tolke godine u sred grada mocvara.. uzas


Naslov: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica
Poruka od: Ainhoa 30.09.2006. 00:12:18
Ma ni ne moraju da grade nista, samo nek zatrpaju onu rupu... onoj dzungli jos samo Darvin fali.


Naslov: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica
Poruka od: Andragon 30.09.2006. 07:46:22
Ma ni ne moraju da grade nista, samo nek zatrpaju onu rupu... onoj dzungli jos samo Darvin fali.
LoL :) Slazem se sa tobom Ainhoa :) nek je samo zatrpaju....


Naslov: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica
Poruka od: No7or1ousSh4dow 30.09.2006. 10:41:06
Ma ni od toga nece biti nista, mozda samo krenu nesto da rade nekih mesec dana, i batalice to....
Naslov: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica
Poruka od: Iva_smiley 30.09.2006. 11:32:24
Ja mislim da ce odraditi taj posao......
........jer ona bara ima (ako vec nije) da nam, pu-pu, donese neke infekcije  :o