https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Podrška turizmu, od sledeće godine

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 04.12.2005. 18:54:01Naslov: Podrška turizmu, od sledeće godine
Poruka od: Pedja 04.12.2005. 18:54:01
http://www.danas.co.yu/20051130/ekonomija1.html#4

Naredne godine 820 miliona dinara za podršku turizmu

Užice - Radivoje Pirgić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i usluga,
saopštio je da će devizni priliv od turističke privrede do kraja ove godine biti 300 miliona dolara. On je, prisustvujući sednici Odbora za turizam i ugostiteljstvo Regionalne privredne komore Užica, istakao da je ovo ministarstvo u narednoj godini predvidelo 820 miliona dinara za subvencije, kredite i izgradnju infrastrukture u turizmu, a kao prioritet naveo razvoj turističkih potencijala užičkog regiona.

- Tokom naredne godine u turističku infrastrukturu biće investirana značajna sredstva. Prošle godine Ministarstvo je raspolagalo sa 80 miliona dinara za subvencije, ovu godinu završićemo sa 280 miliona dinara, a u narednoj godini planirano je 820 miliona dinara za bespovratna davanja, povoljne kredite i ulaganja u komunalnu infrastrukturu - rekao je Pirgić.
On je istakao da je užički kraj dobio prioritetan status u razvoju turizma, i sugerisao da se područje Zlatibora, Divčibara, Tare, Zlatara i ostalih, predstave na jedinstven način kao jedinstvena turistička regija.

Pirgić se založio za sprečavanje dalje urbanizacije Zlatibora i savetovao da se na obodima ove planine, a koji još uvek nisu zahvaćeni urbanzacijom, ponude sadržaji iz seoskog turizma, što će, kako je kazao, ministarstvo finansijski podržati. Takođe, on je najavio početak revitalizacije ski centra na Torniku, na ovoj planini, i to u partnerskoj saradnji Srbijašuma i privatnog sektora.

N. Kovačević