https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Popustio potporni zid na putu Užice - Višegrad

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 28.03.2007. 16:04:47Naslov: Popustio potporni zid na putu Užice - Višegrad
Poruka od: Pedja 28.03.2007. 16:04:47
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/D07032703.shtml

Popustio potporni zid na putu Užice - Višegrad

Otklizao deo magistrale

UŽICE - Užičanin Blagoje Šukilović (45) već peti dan strepi da će se veliki betonski potporni zid koji je doskora "držao" magistralni put Užice - Višegrad, na delu kroz selo Šljivovica, obrušiti na njegovu kuću i sravniti je sa zemljom.

Do pre pet dana zid je bio udaljen desetak metara od kuće, a juče se zid već primakao na samo nekoliko metara od Blagojeve kuće, opasno nadvio nad zidove i krov, pa se Šukilović više ne usuđuju da uđe u kuću.

Zid koji je počeo da puca i da klizi niz strminu za sobom je povukao i deo magistrale, pa sada na ovom delu, umesto asfalta - zjapi velika rupa.

- Iz kuće sam spasao dva šporeta i još nešto sitnih stvari, i sada je već pitanje sati kada će se tone i tone betona obrušiti na moju kuću - pričao je juče Šukilović, mereći rastojanje između potpornog zida i kuće koje je iz dana u dan sve manje.

Blagoje kaže da u staroj očevoj kući, sagrađenoj 1954. godine, sada niko ne živi, ali da je pre nekoliko godina pored kuće posadio voćnjak, i polako se spremao da se vrati na očevinu.
- Moji planovi sada polako padaju u vodu jer mi kuća visi o koncu, a ja nemam moći da se usprotivim stihiji - kaže Blagoje Šukilović.

Zoran Šaponjić (Sina)