https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Troje poginulo u saobraćajnoj nesreći u Adi

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 10.04.2009. 14:41:15Naslov: Troje poginulo u saobraćajnoj nesreći u Adi
Poruka od: Pedja 10.04.2009. 14:41:15
Užice: Troje poginulo u nesreći

9. april 2009.

U sudaru putničkog automobila i autobusa u Krčagovu, na ulasku u Užice, poginule su tri osobe.

Izvor: B92Do sudara je došlo kada je automobil marke "golf" užičkih registracija, koji je dolazio iz pravca Užica, prešao, iz za sada neutvrđenih razloga, na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa autobusom koji je vozio na liniji Novi Sad-Zlatibor. Niko od 12 putnika iz autobusa nije povređen.

Jedan muškarac i dve devojke izgubili su živote u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila kod Užica. Ovaj događaj prijavljen je dežurnoj službi užičke policije juče u 19.20.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva vozila: golf, čiji su putnici poginuli, i autobus preduzeća "Feniks", koji je saobraćao na liniji Novi Sad – Zlatibor.

“Kondukter sam autobusa 'Feniks'. Kretali smo se na redovnoj liniji Novi Sad – Zlatibor i na ulazu u Užice samo sam pogledao i čuo udarac kola koja su išla pravo na autobus. Vozač je uspeo da malo eskivira i skrene autobus da ne bi udario u banderu“, kaže kondukter Branko Đurić.

“Uglavnom, kod nas putnici su svi živi i zdravi i niko nije povređen“, navodi on.

Zbog teške saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom pravcu Požega – Užice, u blizini teretne železničke stanice Užice, saobraćaj je bio obustavljen tri časa.

Prošle godine na užičkim drumovima poginula je 31 osoba, a za prva tri meseca ove godine poginulo je samo jedno lice.

Nakon poslednje saobraćajne nezgode, tragičnom bilansu dodate su još tri osobe.Naslov: Odg: Troje poginulo u saobraćajnoj nesreći u Adi
Poruka od: Pedja 10.04.2009. 14:46:47
http://www.blic.rs/hronika.php?id=87589

Istraga sudara „golfa” i autobusa u Užicu

Poginule žureći na posao

Još se ne zna uzrok direktnog sudara „golfa” i autobusa novosadskog autoprevoznika „Feniks” preksinoć oko 19.30 časova na magistralnom putu kroz užičko naselje Ada u kojem su poginuli vozač „golfa” Igor Milivojević (32) i njegove dve saputnice Gordana Ranitović (34) i Vesna Josipović (33), svi iz Užica.


Svi stradali, potvrđeno je „Blicu” u užičkoj bolnici, primljeni su posle nesreće u stanju kliničke smrti. Reanimacija kojom su lekari pokušali da spasu njihove živote bila je bezuspešna. Niko od dvanaest putnika iz autobusa nije povređen.

Nezvanično smo saznali da su Gordana i Vesna to veče putovale na posao u Arilje i da ih je negde na izlazu iz Užica u svoj automobil primio Igor Milivojević, samo nekoliko trenutaka pre nego što će sve troje zajedno otići u smrt. Vesna i Gordana bile su zaposlene u hladnjači „Stanić”.

Zna se da su preksinoć bile sa decom u užičkom pozorištu, na manifestaciji priređenoj povodom 120-godišnjice osnovne škole iz Sevojna, i da su pravo sa predstave pohitale da na vreme stignu do kombija kojim se radnici ove hladnjače organizovano iz Užica prevoze do Arilja. Međutim, pre nego što su stigle na zborno mesto, kombi sa njihovim kolegama već je krenuo put Arilja, pa su se javile gazdi da će zakasniti na posao i potražile drugi način da se prevezu do posla.

- Za sada se samo pretpostavlja da su njih dve negde na izlasku iz Užica stopirajući zaustavile Igora Milivojevića, koga su zamolile da ih preveze do Arilja. Još se ne zna da li su ga one poznavale ili ih je on slučajno primio u svoj automobil - priča izvor „Blica” iz užičke policije.

Osim što su bile koleginice i prijateljice, Gordana Ranitović i Vesna Josipović bile su udate za policajce. Njihovi muževi rade u Službi za obezbeđenje železničkog saobraćaja, kao pratnja putničkim vozovima.
Vesna i Gordana ostavile su za sobom po dvoje male dece.

Igor Milivojević bio je vozač u užičkom pekarskom preduzeću „Sreten Gurudić” i prema rečima zaposlenih u ovom preduzeću, važio je za predanog radnika.

Tragičan sudar dogodio se kod fabrike „Metaloprerada” kada je „golf” sa troje putnika koji se kretao iz pravca Užica prešao na levu kolovoznu traku i zakucao se u autobus koji je išao iz suprotnog smera, saobraćajući na redovnoj liniji Novi Sad - Zlatibor.

Po nalogu dežurnog istražnog sudije Opštinskog suda u Užicu, i autobus i putničko vozilo upućeni su na vanredni tehnički pregled.

Autor: V. Lojanica


Naslov: Odg: Troje poginulo u saobraćajnoj nesreći u Adi
Poruka od: Top 10.04.2009. 22:46:07
Stravichno!


Naslov: Odg: Troje poginulo u saobraćajnoj nesreći u Adi
Poruka od: klackalica 11.04.2009. 00:17:21
Ja sam tuda naisao kolima 5 minuta posle nesrece, isao zam za Vrela. Prizor je stvarno bio stravican, sa prekrivenim telima po putu... Golf bio toliko spljeskan da mu je samo zadnji deo iznad gepeka ostao na okupu, pa sam mislio da je neki jugo u pitanju. Moglo je biti jos i gore, s obzirom da je autobus tako sleteo sa puta na putic pored Metaloprerade, da je  malo falilo da se zakuca u banderu tu kraj puta, sto bi sigurno bilo kobno i po neke putnike iz busa. Uzas jedan, stvarno!