https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Uređenje užičkog kupališta na Đetinji

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 26.04.2007. 14:06:04Naslov: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 26.04.2007. 14:06:04
http://www.danas.co.yu/20070426/hronika5.html#2

Počelo uređenje užičkog kupališta na Đetinji

Deset miliona dinara za gradsku plažu

Užice - Radovi na uređenju užičke Plaže, poznatog užičkog kupališta u blizini centra grada na reci Đetinji, počeli su prekjuče, a biće završeni za dva meseca. Prema rečima Dragana Vranića, člana Opštinskog veća, tokom naredna dva meseca biće uređeni korito i obale reke, čime će se poboljšati bezbednost kupača, a tehničkim rešenjima na ustavama trebalo bi da se poveća temperatura vode.

- Opština je iz budžeta izdvojila deset miliona dinara za te radove koji podrazumevaju čišćenje korita reke, zamenu popucalih i dotrajalih ploča, ali i krpljenje pukotina - kaže Vranić.

- Iako je kapacitet kupališta na užičkoj Plaži oko deset hiljada kupača, nju je koristilo svega par stotina ljudi zbog hladne vode čija temperatura nije prelazila 18 Celzijusovih stepeni. Tehničkim rešenjem, koje će biti primenjeno sprečiće se stalno prelivanje vode preko ustava, pa će se voda s dna reke odvoditi cevima - objasnio je Vranić i dodao da će se time temperatura vode povećati za tri do četiri stepena.

On je saopštio da je užička opština uputila zahtev Elektroprivredi Srbije da stara hidrocentrala na Plaži, koja je sagrađena pre sto sedam godina, pređe u nadležnost opštine čime bi se, kako je rekao, u potpunila turistička ponuda grada.

- Kapacitet hidrocentrale, koja je osposobljena 2000. godine, nije od velikog značaja za EPS, a za grad bi kao muzej bila od velikog značaja, jer bi se njome upotpunila turistička ponuda Užica - objasnio je Vranić.

Inače, stara hidrocentrala na Đetinji sagrađena je pre 107 godina, odnosno svega pet godina pošto je izgrađena prva hidrocentrala prema Teslinim principima na Nijagari. N. Kovačević


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: DJ_Uro_UE 26.04.2007. 14:45:18

Tehničkim rešenjem, koje će biti primenjeno sprečiće se stalno prelivanje vode preko ustava, pa će se voda s dna reke odvoditi cevima - objasnio je Vranić i dodao da će se time temperatura vode povećati za tri do četiri stepena.


Ovo bih voleo da vidim, tj. da osetim ! :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: knezofil 26.04.2007. 14:59:13
me meni ne treba toplija voda. samo nek je malo srede da lici na nesto... odicno, bas sam se obradovao kad sam procitao. Samo, te price sam slusao i ranijih godina, pa nista. Jel neko prolazio? stvarno se nesto radi tu?


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Rašo 26.04.2007. 15:00:27

    :)   Ako je Pidžon rekao...nemamo razlog da mu ne verujemo..


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: DJ_Uro_UE 26.04.2007. 15:03:00
Klasika, buldozeri u koritu, ostalo nisam stigao da vidim. Ovo je izgleda ozbiljno. Sredice ga :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 26.04.2007. 15:22:22
Ja samo imam zamerku sto nisu krenuli ranije. Ovo prakticno znaci da ce tek krajem leta da napune jezero.

No, mozda ce ova prepravka brane omoguciti da preko cele godine ostane napunjena, a ne kao sada da "radi" samo nekoliko meseci.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: SlAtKa_uZiCaNka91 05.06.2007. 11:27:56
Uzice-Uzicki dragulj,Velika plazha na Djetinji,u samom centru grada,vec za petnaestak dana ce hiljade kupacha dochekati u novom ruhu.Radovi koji su pocheli pre mesec dana pri kraju su,a u Direkciji za izgradnju ochekuju da ce velike ustave na brani biti spushtene oko 15.juna,kako je i planirano.Ovo je prvi ozbiljniji zahvat na uzickoj plazhi posle 1960.godine,kad je brana na Velikoj plazhi napravljena.Na shetalistu oko Velike plazhe,koje vodi do stare hidrocentrale,bice postavljena i nova rasveta,koja ce za oko trecinu biti jacha od postojece,na levoj obali Djetinje bice montiran i splav restoran,pa ce Uzicani kojima je Velika plazha,tradicionalno,sasvim solidna zanema za more,na leto na plazi dane provoditi u novoj,lepsoj atmosferi.

 ;) :claps: :green: :green:


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 05.06.2007. 12:34:54
super mozda kada se opet prikupi para promene i one klupice i razmisle o klupicama sa naslonom za ledja, takodje mozda bi trebalo malo urediti i dno plaze sa nekim pozidicama i prelivima pa da kada je podignuta ustava tok ne izgleda onako skrnavo nego da ima ipak neki odrzivi nivo poput toka ispod ustave, cisto vizuelno bi bilo mnogo prihvatljivije ...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: knezofil 05.06.2007. 12:40:51
moze li neko da mi kaze sta je konkretno promenjeno tu? ja sam samo procitao ovde da ce biti rasvete i da ce biti restoran (to drugo mi se ni malo ne svidja). Sta je do sada uradjeno?


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 05.06.2007. 14:16:25
U subotu sam malo preosetao plazom i zaista se radi. Nisam primetio da su nesto radili oko ustave, a najavili su da ce to biti prepravljeno tako da se bolje greje voda u jezeru.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 06.06.2007. 11:57:32
Ja prolazim tuda svaki dan kad nema kiše. Osim mnogo bungijanja ne primećujem neki napredak. Angažovali su neke pelvere koji izgleda da se slabo mešaju u svoj posao. A ako i završe za dva meseca, onda bolje neka ni ne počinju, kad prođe leto kupanje nam ni ni treba. Ionako u Đetinji može da se kupa samo do Preobraženja (19. avgust).

Nego, prolazeći tako često Plažom, razmišljao sam kako bi bilo da se struja od stare centrale upotrebi za neke megabrus grejače koji bi bili postavljeni onde negde oko centrale i malo dogrevali vodu, kao protočni bojler. Molim one koji se bolje razumeju u elektriku da me ne proglase odmah za budalu, ovo je samo moje čisto laičko mišljenje, zapravo i ne znam koliko struje centrala može da proizvede, ali par desetina kilovata možda bi moglo da doda par stepeni na onu ledaru od vode. Inače, zbog prehladne vode nisam se kupao na Plaži poslednjih 17-18 godina.

Pa sam, opet, tako šetajući razmišljao (mnogo razmišljam i pričam sa sobom, pošto su bebe još male, tako da nemam dijalog), onaj deo gde je kao plivalište, zar ne može onde da se napravi gradski bazen? Naravno, da se malo popusti ka centru reke, prostora čini mi se ima sasvim dovoljno, i da se lepo napravi bazen (ne od rečne vode, nego klasično ona hlorisana). To bi bilo nešto slično onim bazenima na moru. Opet sam možda ispao glup, ali generalno mislim da je veliki problem u nedostatku preduzimljivosti i dobre volje, ne toliko u novcu.

Ilustracije radi, 10 miliona dinara je mnogo novca za ono prčkanje što se trenutno radi. To je, ako se ne varam, pola budućeg mosta (umesto drvenog), on bi trebalo da košta oko 20 miliona dinara. Odgovorno kažem "prčkanje", jer kad sam video kako i čime čiste jaz pored restorana "Plaža", sve mi je bilo jasno. A nije ni čudo, s obzirom da se Pidžon pita. Je l taj nekad bar okrečio svoju kuću, da ne pitam za neka značajnija dostignuća? Bruka šta nam rade, ceo grad prosto siluje njih nekoliko nekompetentnih i nesposobnih. No, ovo je više za blog, samo ne mogu da se nakanim. Zaista, svaki obilazak kruga oko Plaže inspiriše me na pokretanje krivičnih postupaka protiv lokalnih vlastodržaca.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 06.06.2007. 12:06:49
Ne treba strujada se ugreje Djetinja. Naime, na potezu od Male brane do Plaze ima dosta prostora da se naprave suncani kolektori koji bi prosto grejali vodu koja prolazi preko njih.

I dalje, najveci problem je temperatura vode koja se ispusta sa dna jezera u Vrutcima i to bi trebalo prvo resiti. REcimo, moglo bi prosto da se stavi neko duze crveo koje bi jednimkrajem bilo uronjeno u jezero, ali samo toliko da "hvata" toplu vodu sa povrsine, onda prebaceno preko brane na drugu stranu i tako bi se prostim kapilarenjem voda pretakala umesto sto je sada ispsutaju sa dna. Ovo bi cak moglo da se izvede kao neka sezonska varijanta.

Postoji jos jedna zanimljiva varianta. Na Banjici u samom toku reke postoji izvor tople vode. Ako bi se on izolovao i gore napravilo neko "decije" bazence, to bi bilo zanimljivo, makar da se desa mogu brckati.

Sto se bazena tice, mislim da mu na Plazi nije mesto. Prvo, plaza je Plaza, a drugo uz bazen ide dosta drugih sadrzaja za koje jednostavno nema prostora.Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: shadow 06.06.2007. 12:08:21
ljudi, nemojte prerano da donosite zakljucke, nije bitno, nek oni i sa decjim lopaticama rade, samo nek rezultata bude i to u roku. A kolko mi ovo sve zvuci, dosta ce se tu uraditi. I meni je tu nesnosno hladna voda (to samo ovaj indijanac knezofil moze tamo da se kupa :P ) a i treba neki restoran, nek bude. Da i mi imamo "splavove"... i bilo bi extra da se sredi i ona hidrocentrala, da u isto vreme bude i turisticka atrakcija, a i da radi. Nije ona neke snage, al kako sam cuo da moze da napaja celu gradsku rasvetu. Zamislite da je radila onih dana kad su bile restrikcije? A i samo to sto se ne bi placalo EPS-u bi brzo isplatilo njen remont.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 06.06.2007. 12:09:03
Uklonjeno da se prepametni mcusin koji je pametan i kad netipka ne bi nervirao


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 06.06.2007. 12:13:20
Vec ima cetiri restorana na Plazi, od kojih dva uopste ne rade, a treci radi samo svadbe. Nema razloga da Opstina dozvoli da se gradi i peti. Kome je do ugostiteljstva nek kupi neki od ovih sto ne rade pa nek ih pokrene.

Alexey, smanji malo dozivljaj sa glasanjem. Prvo, nije vecina izglasala nikoga, drugo, vlast u gradu je trenutno prinudna, a trece, i da je izglasan neko drugi, bilo bi isto.Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 06.06.2007. 12:17:16
Uklonjeno da se prepametni mcusin koji je pametan i kad ne tipka ne bi nervirao


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 06.06.2007. 12:21:05
Vidi koiko je glasova dobio pa izracunaj od cega je to vecina :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: saxphotos 06.06.2007. 12:23:20
"Splav" je spreman i ceka da se napuni djetinja. Ciji je pojma nemam al iza turista je i splav i burad ... znaci ceka se zavrshetak radova. Nestao je trg polako nestaje i plaza :(


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 06.06.2007. 12:28:49
Uklonjeno da se prepametni mcusin koji je pametan i kad ne tipka ne bi nervirao


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 06.06.2007. 12:59:58
Necemo promeniti kako god okrenes ali bar mozemo da kazemo sta i kako vidimo, zar ne? Koliko znam, iz vecih gradskih stranaka prate ovaj forum tako da se nikad ne zna, mogu i neku ideju od nas da dobiju :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: knezofil 06.06.2007. 13:16:52
taj splav? jeste li sigurni da je to restoran? ili klon nekih beogradskih splavova? Kao sto kaze sax, i ja se bojim da ce plaza biti izgubljena kao nocno mirno mesto.

sto se tice samog kupalista, zna li neko da li se rusi onaj zidic na desnoj obali koji odvodi vodu u kanal? svake godine se po neko razbije o njega :) on mi jedino ponekad smeta. I jos, onaj crveni deo, oko mreze sa camcima, jel njega "prekrecuju"? Ja stvarno nemam predstavu sta se tu radi a da nije isto kao i svake godine (par bagera cisti dno)

a pedja, kad bi se toplija voda pustala cak od jezera vrutci, mislis da to ne bi poremetilo ekosistem reke? samo pitam, nisam siguran...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 06.06.2007. 13:24:26
Uklonjeno da se prepametni mcusin koji je pametan i kad ne tipka ne bi nervirao


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 06.06.2007. 15:27:08

a pedja, kad bi se toplija voda pustala cak od jezera vrutci, mislis da to ne bi poremetilo ekosistem reke?


Koliko znam, ekosistem reke je poremecen upravo izgradnjom brane i pustanjem vode koje ja znatno nize temperature nego sto je prirodno.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jolly_ue 06.06.2007. 22:27:17
E stvarno nemam reci-pricu o plazi ste pretvorili u politicku raspravu.AAAAAAAAAA!No bitno je da se bar nesto desava(tj.ako sve bude gotovo na vreme desavace se) u gradu.Jbg,neka vremena se ne mogu vratiti.Trg je takav kakav jeste,i plaza ce biti malo drugacija nego sto smo navikli,ali bolje je i to nego da iz godine u godinu sve manje ljudi dolazi...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 06.06.2007. 23:43:53
Uklonjeno da se prepametni mcusin koji je pametan i kad ne tipka ne bi nervirao


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jolly_ue 07.06.2007. 02:48:09
Pa koliko ja znam Trg je postao zona kafica pre nego sto je smenjen Martic...Je li vredela promena?Nije!Ako ti hoces da se kandidujes za gradonacelnika/cu i ako mislis da si sposoban/a da uradis nesto bolje samo izvoli!A verujem da ovo nije mesto za pljuvanje...Dakle bitno je da se nesto radi i menja.Videcemo kako ce biti,a ja mislim da ako sve bude kao sto su obecali,da ce biti mnogo dobro-za svakoga po nesto...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 07.06.2007. 08:39:08
Ja na ulicu izlazim samo ako vidim da to moze nesto da promeni. A ne vidim.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 07.06.2007. 10:32:15
Čuh sinoć na TV5 da je urađen rebalans opštinskog budžeta, jer 10 miliona nije dosta za Plažu, nego treba 12 miliona!!! Ljudi, pa to je skoro 150.000 evra. Za šta? Jel oni prave novu plažu?!


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 07.06.2007. 12:16:25
Uklonjeno da se prepametni mcusin koji je pametan i kad ne tipka ne bi nervirao


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jolly_ue 07.06.2007. 16:45:52
Ko prezivi pricace! :( :seljak-wink: :zdg_old:


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 07.06.2007. 16:59:16
Uklonjeno da se prepametni mcusin koji je pametan i kad ne tipka ne bi nervirao


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: mcusin 08.06.2007. 20:20:57


....A verujem da ovo nije mesto za pljuvanje...Dakle bitno je da se nesto radi i menja.Videcemo kako ce biti,a ja mislim da ako sve bude kao sto su obecali,da ce biti mnogo dobro-za svakoga po nesto...


Nikog ne pljujem samo kazem ako vam nesto smeta preduzmite nesto.Ja na ulicu izlazim samo ako vidim da to moze nesto da promeni. A ne vidim.


Onda svi sedite kuci, cutite i trpite.


.....Ljudi, pa to je skoro 150.000 evra. Za šta? Jel oni prave novu plažu?!


Od toga ce 120.000 evra otici izvodjacima a 30.000 ce izvodjaci dati onome ko im je namestio posao.
Licno sam sa mojom firmom vec imao takvo iskustvo sa nekim opstinarima.

[mod: uklonjen uvredljivi depo poruke]
Video sam koliko vas je doslo u subotu u pozoriste kada je odrzana radionica o javnim prostorima.
[mod: uklonjen uvredljivi deo poruke]


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 08.06.2007. 22:14:13
Ne znam nista ni o kakvoj radionici...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 08.06.2007. 23:58:51

Cuti ne lupaj!
Video sam koliko vas je doslo u subotu u pozoriste kada je odrzana radionica o javnim prostorima.
Svi ste pametni kad tipkate po forumu!


A otkud znas da ja nisam bio? A da zato sto si pametan i kad ne tipkas. Mora srbin prvo da predpostavi nesto pa da grune pa onda ispadne najpametniji.

Ja samo pokusavam da kazem jednu prostu stvar da ako nekom nesto smeta neka nesto preduzme. I uvek se nadje neki prepametni srbin da sere.

Najzanimljivije je da jedino mene ovde napadate, valjda zato sto vam jedini kazem da nesto preduzmete. Ako vam je tako lakse onda me napadajte i dalje (mene iskreno zabole k).

Evo ja vas vise necu nervirati (lupati). Poslusacu prepametnog mcusina. Lepo se vi prepametni udruzite pa promenite nesto.

Evo i sve predhodne postove sam uklonio  da se prepametni mcusin koji je pametan i kad ne tipka ne bi nervirao.
Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jolly_ue 09.06.2007. 02:41:38
A ko je ovde rekao da mu nesto smeta?Jedino ti-PLJUJES!Ja mislim da je stvarno super sto se bar nesto menja i radi!I nemoj sad da se bzvz duris!Nije tesko priznati da nisi u pravu!Bolje sacekaj da se sve uradi (ili ne uradi) pa onda pricaj "I told you so"!


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 09.06.2007. 09:08:01
Ovo brisanje poruka je stvarno nekorektno. Iza onoga sto kazes treba da stojis cak i ako nailazis na protivljenje. Osim Cusina, nisam primetio da je iko tebe napadao, osim ako ne uzmas licno kad god se neko ne slaze sa tvojim misljenjem. A Cusin je opleo po svima a ne samo po tebi. Sad bi verovatno trebalo da se svi nadurimo i brisemo svoje poruke?


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 09.06.2007. 09:37:06
Normalno opet sam ja kriv. Meni je receno da lupetam i da sam pametan samo kad tipkam. Ja nikog nisam uvredio i opet ja ispadoh najgori.
Nikog ne pljujem, samo vam objasnjavam zasto su neke stvari takve kave jesu. Ali opet srpski mentalitet dodje do izrazaja.


Ovo brisanje poruka je stvarno nekorektno. Iza onoga sto kazes treba da stojis cak i ako nailazis na protivljenje. Osim Cusina, nisam primetio da je iko tebe napadao, osim ako ne uzmas licno kad god se neko ne slaze sa tvojim misljenjem. A Cusin je opleo po svima a ne samo po tebi. Sad bi verovatno trebalo da se svi nadurimo i brisemo svoje poruke?


Meni je rekao da lupetam ne svima.
Da, brisanje poruka je nekorektno. a reci da neko lupeta je korektno. Ne moras nekoga ovde braniti samo zato sto je tvoj drug (opet srpski mentalitet). Ako sam ispao toliko ne korektan onda me banuj a tvog korektnog druga mcusina nemoj jer ti je drug a i kako cete posle bez tako pametnog coveka. Kako funkcionise ovaj forum tako funkcionise i celo drustvo. Ne znam sto se cudiite zasto je situacija u gradu i drustvu takva kad se na nekom beznacajnom forumu desavaju iste stvari.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 09.06.2007. 09:48:03
Opet isto. Mislim da ti sam sebe proglasavas krivim.

Ja sam Cusinovu poruku razumeo kao upucenu svima. Cak je i napisana u mnozini.

Da, nekorektno je to sto je Cusin napisao, cak je i krsenje pravilnika, i ja jesam pogresio sto nisam sinoc na to reagovao, ali cu se vaditi na to da sam sinoc dosao s puta, da sam bio mrtav umoran i da sam samo letimicno procitao njegovu poruku.

Nacin na koji ti na to reagujes nije dobar. Brisanje sopstvenih poruka nije krsenje pravila, ali je nekorektno prema drugim ljudima cije poruke sada ostaju da vise bez ikakvog smisla jer si pokidao nit diskusije.

Ja ti samo mogu ponoviti preporuku da ako si siguran u svoj stav, onda treba da stojis iza njega, a ne da se ljutis sto neko drugi misli drugacije.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 09.06.2007. 10:04:05
Ne ljutim se ja jer neko ima drugaciji stav. Imao sam rasprave sa tobom i jolly_ue ali normalne rasprave bez vredjanja.
Razumes ako bi mi ti napisao "ne lupetaj" ja sam siguran da bi ti objasnio sta sam lupetao i zasto mislis da lupetam itada bi to prihvatio. Ali ako mi to napise neko ko misli da je pokupio svu pamet ovog sveta a ne objasni zasto je to napisao i sta tacno je u mojoj poruci lupetanje onda moram da se ljutim.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 09.06.2007. 10:15:38
Alexey, ja sam napratov, razumeo da se Cusin sa tobom slaze u stavu, jer koliko sma razumeo, ono ovo nase diskutovanej na forumu smatra lupetanjem, i misli da treba da preduzmemo nesto konkretnije, a to je valjda i tvoj stav :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 09.06.2007. 12:00:36
Ej, nemoj de te da uđem ja da vas mirim. Ja kad mirim, ja mirim ćuskijom, jer "dobra ćuskija i gvozdena vrata otvara" ;)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 09.06.2007. 12:09:22
Slazem se i ja sa njim u stavu. Ali ne mogu na taj nacin da se obracam clanovima foruma.

On je citirao moju poruku i napisao "Cuti ne lupaj". Da nije citirao mene pa bih se i slozio sa tobom. Kako drugacije da shvatim nego da je rekao meni.  (Drugi deo pruke je napisan svima).

Da sam znao za taj njihov skup verovatno bi bio prisutan.

Zasto nije pozvao da dodjemo na taj skup. Mogao je da posalje poruku ovde sa detaljima. Da smo znali mozda bi dosli u vecem broju zar ne. A ne kad su ga odrzali (a za njega su cini mi se znali samo oni kjoi su ga organizovali) onda se ovde pravi pametan,a mi smo svi debili.

Moga je i da da izvestaj sa skupa, da nam napise o cemu su to razgovarali, da li planiraju organizovanje nekih akcija u buducnosti ....

Ali jedino sto je on umeo je da uvredi.

Zanimljivo je da njega jos niko nije ovde napao a svima vam je rekao da ste glupi (kad ne tipkate). Ja nikom nisam rekao da je glup a svi ste me napali.

Ajde necu vise praviti dramu od ovoga.
Samo cu recu mcusinu da ako bi svoju pamet,angazovanje... prezentoavao na drugaciji nacin ovaj forum bi bio mnogo svrsishodniji.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: mcusin 09.06.2007. 12:40:41
Svati kako zelis i ocigledno je da si shvatio sve kako ti zelis! tj sebe non stop krivis!
jednostavno me nervira sve ovo sto pricate!
Tvoj post sam pokupio zato sto je sve prethodne postove sadrzao u sebi!
pljunuo sam na sve ne na tebe!


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: mcusin 09.06.2007. 12:44:39
oprostite svi, jednostavno mene je sve to iznerviralo zato sto slusam jednu istu pricu vec neko vreme. i onda kad se nesto desi u gradu nigde nikoga nema. trudim se nesto da promenim organizujem ovo, odradim ono i onda sve ode u piiiiiip. emotivno sam nastupio i znam da sam pogresio, ali to je jache od mene. Mozete da se ljutite da mi brisete postove ja sam znao da ce to da se desi jednostavno BIGAJE!
Aj sad zdravo


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 09.06.2007. 12:47:21
Svaka cast. Tako ces sigurno nesto promeniti. Samo nas sve popljuj i uvek cemo te podrzati.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 09.06.2007. 12:49:16
Aj sad da da se vratimo na temu da vidimo sta ce biti s Plazom :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jolly_ue 09.06.2007. 15:13:15
Plazu su skroz raskopali-nesto kao rade. :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Rašo 10.06.2007. 08:37:55
     B L I C (http://www.blic.co.yu/srbija.php?id=5560)


Užičko more će do 15. juna biti preuređeno, a sezona kupanja počinje na Vidovdan

Užičko kupalište spremno za leto

Autor: V. Lojanica | 10.06.2007


U koritu reke Đetinje brekću kamioni i bageri, na obalama užurbani majstori građevinci – na užičkoj plaži ovih dana sve pršti od završnih radova na dugo čekanom uređenju kupališta.
Užičko more, obećavaju iz Ustanove "Veliki park" i Direkcije za izgradnju, biće potpuno umiveno do 15. juna, a sezona kupanja počeće tradicionalno na Vidovdan. Obimni radovi na uređenju plaže prvi su ozbiljni zahvat još od 1960. godine kada je kupalište u centru Užica napravljeno.
- Plaža će leto i posetioce dočekati u novom ruhu. Oronuli i popucali zidovi oko korita reke su obnovljeni, svi travnjaci su uredno pokošeni, posečena su stara stabla oko šetališta i umesto njih posađene su mlade sadnice. U toku je detaljno čišćenje korita reke, za nekoliko dana na branama biće postavljene nove ustave na branu, a uskoro će biti postavljena nova i znatno jača rasveta - kaže za "Blic nedelje" Slobodan Arnautović iz Ustanove "Veliki park".
Mulj na dnu reke, koji godinama nije čišćen, biće deponovan, što će sigurno dopirneti bistrini vode tokom kupališne sezone, a novina će biti i što se tiče toplote vode koja će ubuduće biti toplija za tri-četiri stepena.
- Zahvaljujući novim dubinskim ustavama koje se montiraju na brani, voda će iz jezera isticati kroz cevi sa dna reke. Do sada je voda prelivala sa vrha brane, zbog čega nije mogla da se postigne zadovoljavajuća temperatura. Zahvaljujući ovom tehničkom rešenju voda će biti osetno toplija, što će, nadamo se, privući mnogo više kupača - kaže Arnautović.Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 11.06.2007. 10:48:33
Pohvalno je što rade i nedeljom, dok traje obnova - nema odmora!
Eve par ilustracija:

(http://images.fotopic.net/yp3qhi.jpg)

(http://images.fotopic.net/yp3qhx.jpg)


Desno se vidi tunel kuda će ići voda za jaz, tako da kupači neće razbijati noge. Samo, nije mi jasno što tunel počinje baš tu, što ga nisu pomerili još više uzvodno, gore ka plavom mostiću, jer šta će kupači na onom delu oko kaveza za čamce?

S obzirom da se, sticajem okolnosti, ovih dana intenzivnije družim sa građevincima, malo sam se informisao oko betoniranja i tako tih radova. Vrlo mi je čudno da za ove radove sređivanja obale (betoniranje sa kamenom) koriste beton koji mešaju u onoj "kućevnoj" mešalici za beton. Ipak je lopata kao jedinica mere vrlo loše sredstvo, to su trebali poveriti nekoj fabrici betona gde se beton meša po strogo utvrđenim specifikacijama i odnosima pesam-cement-voda, naročito što će te nove "tvorevine" egzistirati u nimalo normalnim uslovima (pod vodom, na suncu, ogromna količina vlage, i sl.). Za takve radove se u beton dodaju i razni aditivi (cementoli), npr. brzovezujući, vodootporni, protiv mraza... U ovom slučaju kad majstor Radojko krne dve lopate peska, jednu lopatu cementa i odokativno vode, vrlo je izvesno da će za dve godine morati da se radi sve ispotekar. Ne želim da pametujem, ali mi se čini da se sve radi prilično "pelverski", a da je naplaćeno papreno.


     
U koritu reke Đetinje brekću kamioni i bageri, na obalama užurbani majstori građevinci – na užičkoj plaži ovih dana sve pršti od završnih radova na dugo čekanom uređenju kupališta.S obzirom da sam bukvalno svaki dan na Plaži, odgovorno tvrdim da novinar preteruje, da ne upotrebim mnogo adekvatniji izraz za "dužu nuždu". Ništa ne pršti (osim blata iz jaza, videti Sliku 3) i uopšte nije tako "zahuktala" atmosfera kako bi se moglo zaključiti iz teksta. Baš kad vidim Vlada Lojanicu moram ga pitati gde li je on snevao svo to "brektanje" i "prštanje" (da nije malo brektao u snu ;) )

(http://images.fotopic.net/yp3rya.jpg)
Slika 3. - Ka' će nafta?Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 11.06.2007. 14:10:27
Onaj tunel je opasan. Tu ce se uvek stvarati vir koji ce daviti ljude. Jedina korist od njega moze da bude sto ce se sad odmah znati gde je davljenik. Trebalo je taj tunel produziti do ogradjenog prostora za camce i puniti ga u tom ogradjenom prostoru koji ljudima nije dostupan.

Doduse, mozda ce na ulazu tog tunela takodje da podignu uvis zicanu merzu, tako da se vidi gde se otvor nalazi i da se ucini nedostupnim.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexey 11.06.2007. 16:48:20
Mogu oni da produze tunel ali ce im trebati jos 100.000 evra


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 11.06.2007. 22:27:05
pa mislim da ce morati osigurati taj tunel...  


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: mcusin 12.06.2007. 10:22:30
Koliko sam ja video oni betoniraju taj deo gde se zavrshava (pocinje) cev. Logichno je da ce staviti makar neku reshetku :) ili ce u suprotnom veseli uzicani igrati rone kroz cev :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 12.06.2007. 11:03:50
Ma resetku ce sugirno da stave. No to niej dovoljno, jer ce taj tunel debelo da usisava sve sto mu pridje i zamisli kupaca koji se tu nadje pa ga povuce i zalepi za resetku, a on pod vodom... Zbog toga bi resetka trebala da bude ogradjena, tako da se napravi rastojanje od otvora kako bi se povecala povrsina "usisa" i time smanjila sila. Uz to resetka treba da izlazi iznad povrsine vode da bi ljudi znali gde se tacno nalazi otvor da ne prilaze.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 12.06.2007. 11:16:17
Baš ako vidim nekoga od radnika prilikom sledeće šetnje, pitaću ga šta će onde da stave.

Lično mislim da nema potrebe za nekim posebnim obezbeđivanjem, jer će na kraju biti ustava (kao i do sada što su bila ona vrata) i da će voda tuda ići u vrlo malom protoku (uh, ala sam se izrazio!). Vidi se da se radi neki novi sistem ustave onde gde su ranije bila vrata.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 14.06.2007. 09:49:01
A propo oticanja vode i eventualnog vira, kao ilustracija mog prethodnog posta, levo na slici se vidi ta nova ustava, verovatno će njome regulisati oticanje vode u jaz, tako da neće biti opasnosti da neko bude "usisan".

(http://images.fotopic.net/yp5wd9.jpg)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 14.06.2007. 09:50:39
Ja cuh da ce danas da "otvore" renoviranu Plazu?!?! Ala su brzo odradili onaj silni novac!


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 14.06.2007. 09:56:56
Ko nam je kriv kad nismo učili školu, pa i mi tako na brzinu da zarađujemo pare.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 14.06.2007. 21:37:10
mislim da malo preterujes pedja sa jacinom vira, ali na kraju krajeva "bolje spreciti nego leciti" ako stvarno bude 3-4 stepena toplija voda to ce biti nesto neverovatno za plazu i predstavljace "istorisku" prekretnicu u uzivanju leta na plazi  :) ...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 14.06.2007. 22:45:00
Sutra je otvaranje plaze a cini mi se da resetku nisu stavili? Bice mrtvaca u onom kanalu, samo tako...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jelenica_ue 14.06.2007. 22:51:05
postoje mreze , nece biti mrtvaca !

mreze su postavljene i na ustave (tamo gde ce oticati voda) ...Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 16.06.2007. 13:06:39
Da, stavili su mreže.

A je l ovaj splav što ga ubrzano grade - potencijalna kafana?

(http://images.fotopic.net/ypswwf.jpg)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: immigré 16.06.2007. 14:13:54
Pa ovo je stvarno splav, na plazi!? Cemu ce  to da sluzi?Nije valjda za neku birtiju?


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: DJ_Uro_UE 16.06.2007. 14:58:38
Boga mi, dosta je vetji od onog splava pored njega. Red je bio da ga poshalju u penziju vetj jednom !


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 16.06.2007. 15:59:20
to je splav od ovog lokala Santa Marije iznad i bice birtija naravno, i moci ce i pica da se pozdere na splavu, kafane nicu li nicu  :( ... kao u doba sankcija...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: immigré 16.06.2007. 18:10:22
Plaza je jedan od najlepsih delova grada, narocito leti , i zar niko nije mogao da smisli nesto lepse , da ne kazem kulturnije?Ovo je zaista mrak.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 16.06.2007. 19:57:48
ocigledno nije... voleo bi barem da se te pare slivaju u opstinski budzet a ne u koje cije dzepove...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jelenica_ue 16.06.2007. 20:03:55
a što ste na kraj srca ?
splav će stajati od plivačkog prema vrbi ... ispod "Santa Maria" restorana , on će biti samo terasa na vodi ...

Meni se to sviđa ... novac koji plaćaju za zakup prostora ide u opštinski budžet.

Ne znam zašto tako reagujete zbog jedne terase i to je ustvari jedino mesto na plaži gde je postavljanje iste moguće ...

Biće to jedino mesto na plaži letos na kome se može nešto pojesti i popiti ... sve ostalo je zatvoreno :(


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 16.06.2007. 20:09:20
upravu si jeco, ako bude lepo osvetljena moze dosta da ulepsa nocni ambijent na plazi, a ako stavrno ide u buzet to je dobro zar ne?

svidja mi se sto ce pojacati osvetljenje nocu stvarno je glupavo da nocu setas plazom a na svakoj drugoj klupici "duvaju" klinci, mogli bi panduri da obidju koji krug oko plaze barem do 24:00, jer to treba da napravimo za prijatno mesto u gradu a ne mesto koje ce se izbegavati...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jelenica_ue 16.06.2007. 21:47:22
slažem se da treba da postoji pojačano obezbeđenje na plaži , makar u letnjem periodu da se organizuje ... nije prijatno setati plažom dok klinci duvaju ili se opijaju pa onda prave sranja


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: knezofil 16.06.2007. 22:08:56
da fon, samo jos panuri fale da patroliraju... pusti bre. dovoljno je osvetljenje


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 16.06.2007. 22:21:35
ma ne da bas patroliraju ali nije lose s`vremena na vreme da obidju "djir" ne bi trebalo da plaza bude free zona za tripovanja i opijanja, bar ne onaj krug do plavog mosta  :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jolly_ue 17.06.2007. 22:43:22
Ako pojacaju osvetljenje,a i ako kafanica zazivi (a verujem da hoce),mislim da ce biti manje problema na plazi!Valjda nisu toliki debili da se opijaju i duvaju pred svima!A deo oko plavog mosta i prema banjicama svakako treba obezbediti...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 18.06.2007. 13:26:26
Procitah danas u Vestima da je pokrivanje kanala na Plazi izvedeno u okvirima budzeta ali da nije zavrseno, i da ce kasnije biti pokriven ceo kanal u duzini od 200 m, sto se uklapa u logiku


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: klackalica 18.06.2007. 14:43:54
Da, logicno je, ali meni i dalje nije jasno sta onde vredi 12 miliona!!!


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 18.06.2007. 20:17:09
Potoji li nacin da javnost vidi dokumentaciju, predracun, overene situacije i konacan racun? Po zakonu, trebalo bi da postoji.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: jolly_ue 19.06.2007. 03:02:18
Ma ne razumem zasto se uopste opterecivati time-uradili su nesto to je bitno za nas,a ostalo i nije toliko bitno...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 19.06.2007. 09:20:07
Pa bitno je ako je neko uzeo mnogo vise para nego sto je realno... to znaci da je moglo da se uradi jos nesto za iste pare. Ako postoji sumnja, treba je razjasniti.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 19.06.2007. 09:55:22
slazem se sa pedjom, radovi ovog tipa su idelani za pribavljanje licne koristi pojedinaca, tako da bas kod ovakvih poslova treba insistiratai na tzv. transparentnosti...jedino iz razloga sto sa vise para vise posla moze da se odradi, dok vise novca a manje posla dobijamo razliku koja se pretace  u kola, vikendicu, letovanje, lokal, stan za politicara... a to je najgori mogocu oblik kradje, bolje da opljacaka banku pa ako ga ne uhvate, ne uhvate, ovako tu ce neki likovi da zavrnu sistem i posle da se sire po novinam i tv kao vajni biznismeni i preduzetnicu, i da prosipaju pamet... najbednija sorta ljudi..


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 19.06.2007. 19:45:52
Izgleda da su potpuno zaboravili da treba urediti i onaj deo plaze ispod brane. Ono je sada bas ruglo. nadam se da ce i to doci na red za koji dan.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: shadow 25.06.2007. 19:20:04
Ja sam danas bio prvi put. Znaci voda je ladna ko i pre, pogotovo u gornjem delu jezera, ja se ukocio! Sta kazu da ima 23 stepena, ako tamo ima 18 stepeni dobro je! Nisam se kupo sto godina dole i danas odlucih ali tesko. onda mogli su jos malo da ociste dno od kamenja i travuljina.

A i ribe, sve se zneznem sto pocnem da ih gledam od dole, ono ima super riba, al kad stignes do face ono 12-15 godina. Nema tamo nista preko 15 godina. :( Znaci ladna voda, plus nema riba = nece mene plaza videti vise. :D


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: knezofil 25.06.2007. 19:27:22
otisao sam danas, prvi put na plazu ovog leta, i stvarno ne mogu da shvatim, cemu onolika buka od uredjenja plaze.

sto se tice ispustanja vode sa dna, meni se cini da je taj sistem postojao i ranije, dovoljno je videti male otvore na dnu dva dela brane... al po svemu sudeci samo nije odrzavan

plivao sam na delu oko camaca, i gazio sam po blatu.

sem tog ispustanja vode (koje za uzrok ima nesto nizi nivo vode), ja ne vidim nista drugo da je promenjeno, sem par ograda, i te price da su zaustavili odrone.

sve u svemu, ja sam razocaran, verovatno zato sto sam ocekivao nesto vise. nije valjda da su sve pare otisle na malo betona i dva vidljiva motora na brani?


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: knezofil 25.06.2007. 19:34:00
(at)senka

za pohotne ribe i vodu da ti uzivaju jaja, plati odlazak na more, nemoj ovde da kukas na nesto sto se ne menja 20 godina :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: shadow 25.06.2007. 19:36:32
(at) knezofil: Pa kukas tamo gde to i trpis... :) sto da ne ocekujem dobre ribe i u rodnom gradu? 20 godina? Vec je i mene sramota kolko dugo uzice ima taj problem onda... :D


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 03.07.2007. 10:46:52
senko pa idi malo da se suncas na bazenu u sevojnu, sveojnicanke su uvek plenile paznjom  :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: hodac 09.07.2007. 18:17:54
Imate u direkciji za izgradnju dokumentacijus a tendera , bilo je oko 20 ponuda , i zaista je najzniza dobila da radi te potporne zidove od kamena i zaista je dala jeftinu cenu .


Sad za te motore ne znam .


A ako ti smeta voda idi na bazen ,d jetinja je djetinja. proshle godine sam se negde u oktobru poslednji put okupao tamo .


Na zalost ove godine sam prinudjen da se kupam na 30 stepeni shto je smaranje ljuto , u vodi koja je mnogo prljavija od djetinje .


Pozdrav


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: fon Manštajn 10.07.2007. 15:42:18
pa ti batali adu c. pa se vrati kuci...  :)


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: knezofil 11.07.2007. 08:21:49
da bre hodac, batali adu! kako ti ne fali djetinja? imas li soc. broj?


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: lakshmi mital 11.07.2007. 11:51:16
Jeste , ajde bre hodač batali Adu  :smile24:


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Pedja 27.01.2011. 15:59:23
Evo kako se u svetu rešava da se topa voda uzimasa površine jezera i propušta u vodotok umesto hladne sa dna.Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: Umpak 27.01.2011. 19:16:31
Uh kako dobar sistem, ali sad nema nazad, ovo mora da se projektuje pre izgradnje brane


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: novembar 1 29.01.2011. 19:44:27

Uh kako dobar sistem, ali sad nema nazad, ovo mora da se projektuje pre izgradnje brane

Zaista dobo, ali meni deluje malo strašno ! Ne bih volela da sam blizu ovog vrtloga, nekim čudom. :icon60:


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: losmi 29.01.2011. 23:48:32
Moze da se postavi i mreza oko odvoda, za zastitu.Odlicna ideja.


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: novembar 1 21.02.2011. 20:14:39
Ništa nama ne vredi graditi dok se sami ne uvedemo u red.
Juče sam prošetala plažom: Oko splava u koritu reke, u mulju flaša do flaše, konzerve, plastika....samo da malo nadođe vode i ode sve dalje...Dalje, pored klupa, preko puta vodopada  sve kante pokidane, smeće, staklo, gomile đubreta...Niko ne može da popravi i očisti koliko mi možemo da upropastimo.
Je li mi ono imamo komunalnu policiju, ili sam ja nešto pobrkala ?!


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: alexg 22.02.2011. 10:27:24
Citat
Zaista dobo, ali meni deluje malo strašno ! Ne bih volela da sam blizu ovog vrtloga, nekim čudom.


Slažem se. A, poznajući naš mentalitet uvek bi se našlo par ''hrabrih'' da to malo ''istražuju''. Tako da, kod nas ova ideja bez dodatnih mera zaštite nikako ne bi bila idelana.  :(

Inače, vidim da je post dosta star, stoga se pitam: da li je išta od tada, a do sada, urađeno po pitanju uređenja Plaže, odnosno, zagrevanja vode? Koliko ja znam - nije...


Naslov: Odg: Uređenje užičkog kupališta na Đetinji
Poruka od: knezofil 22.02.2011. 12:36:54

Evo kako se u svetu rešava da se topa voda uzimasa površine jezera i propušta u vodotok umesto hladne sa dna.Mislim da na jednoj brani koju grade kod Valjeva postoji ovakav odvod, i cini mi se na jednoj od manjih limskih elektrana. Nije da bas ne znamo za to.