https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Uskoro rekonstrukcija tri škole u Užicu

Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: Pedja 25.10.2007. 21:29:46Naslov: Uskoro rekonstrukcija tri škole u Užicu
Poruka od: Pedja 25.10.2007. 21:29:46
http://www.danas.co.yu/20071026/vojvodina1.html#9

Uskoro rekonstrukcija tri škole u Užicu

Od januara naredne godine počeće rekonstrukcija potkrovlja zgrade u kojoj su smeštene Užička gimnazija i Ekonomska škola, kao i objekta Osnovne škole Dušan Jerković.

Prva faza ove investicije vredna je oko 800.000 evra i predstavlja deo projekta pod nazivom Poboljšanje stanja u školama Srbije, koji realizuju Ministarstvo prosvete i sporta i Evropska investiciona banka.

Prema rečima Dragana Dašića, predstavnika ovog ministarstva, tim projektom vrednim 50 miliona evra, do naredne školske godine biće izgrađeno i rekonstruisano ukupno jedanaest škola u Srbiji.

Rekonstrukcijom potkrovlja, zgrada u centru grada koju dele Ekonomska škola i Užička gimnazija dobiće oko hiljadu kvadratnih metara novog prostora. Živojin Pavlović, direktor gimnazije, rekao je da će u tom prostoru biti novi kabineti za opšteobrazovne gimnazijske predmete, ali i za stručne predmete za učenike Ekonomske škole. Deo rekonstruisanog prostora poslužiće za učeničke organizacije i zadrugu, modernizovanu biblioteku, ali i za toalete.
U Osnovnoj školi Dušan Jerković biće rekonstruisane učionice, biblioteka, nastavničke kancelarije i toaleti.

Obaveza opštine je, kako je rekao predsednik užičke opštine Tihomir Petković, da obezbedi potrebnu infrastrukturu, izradi projekat, a najveća stavka je priključenje tih objekata na centralno grejanje.

Prema planovima, radovi bi morali da budu završeni za šest meseci. Tender za izvođača radova je raspisan, a nadležni iz opštine i prosvetne vlasti trebalo bi da u narednih nekoliko dana obaveste učenike u kojem prostoru će pohađati nastavu dok traju radovi u ovim školama.

N. Kovačević