https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Naše Užice - Voj­nik se obe­sio? - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Voj­nik se obe­sio?  (Pročitano 1278 puta)
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« poslato: 28.06.2006. 16:41:34 »

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=90777&datum=2006-06-26

Voj­nik se obe­sio?

25. jun 2006

BE­ŽI­VOT­NO te­lo voj­ni­ka Mar­ka De­jo­vi­ća iz Uži­ca pro­na­đe­no je u nedelju uju­tro u ka­sar­ni "Ži­ki­ca Jo­va­no­vić Špa­nac" u Va­lje­vu, sa­op­šti­lo je Mi­ni­star­stvo od­bra­ne Sr­bi­je, na­vo­de­ći da se pret­po­sta­vlja da je De­jo­vić iz­vr­šio sa­mo­u­bi­stvo ve­ša­njem.

Be­ži­vot­no te­lo De­jo­vi­ća pro­na­đe­no je u 6.45 sa­ti obe­še­no o voj­nič­ki ka­iš iz­me­đu dru­gog i tre­ćeg spra­ta u objek­tu za sme­štaj va­ljev­ske ka­sar­ne.
De­jo­vić je bio na du­žno­sti de­žur­nog i oko pet uju­tro is­pra­tio je pri­pad­ni­ke je­di­ni­ce na za­da­tak. Pret­po­sta­vlja se da je na­kon to­ga iz­vr­šio sa­mo­u­bi­stvo ve­ša­njem, iz­me­đu 5.00 i 6.45 ča­so­va.

Te­lo je pro­na­šao za­me­nik ko­man­dan­ta je­di­ni­ce i od­mah je oba­ve­šten is­tra­žni su­di­ja Okru­žnog su­da u Be­o­gra­du, ko­ji je ovla­stio op­štin­skog da iz­vr­ši uvi­đaj sa po­li­ci­jom. Is­tra­ga o smr­ti De­jo­vi­ća je u to­ku, sa­op­šti­lo je Mi­ni­star­stvo od­bra­ne.

Voj­nik Mar­ko Raj­ka De­jo­vić, ro­đen 14. ma­ja 1984. go­di­ne u Uži­cu, u Vojci se na­la­zio od 3. mar­ta ove go­di­ne.

U to­ku bo­rav­ka u Voj­sci, imao je pri­me­re­no po­na­ša­nje.

Sa­op­šte­no je da je pre do­la­ska u Voj­sku, De­jo­vić u vi­še na­vra­ta kri­vič­no go­njen i osu­đi­van, a to­kom slu­že­nja voj­nog ro­ka bio je po­zi­van na su­đe­nja i oče­ki­vao ga je sud­ski pro­ces pred Tre­ćim op­štin­skim su­dom u Be­o­gra­du.

Sa­gle­da­va­ju­ći nje­go­vu lič­nost i po­na­ša­nje, na osno­vu pro­ce­ne nad­le­žnog sta­re­ši­ne, De­jo­vi­ću ni­su po­ve­ra­va­ni za­da­ci sa po­ve­ća­nim ri­zi­kom i bio je pod po­seb­nom pa­žnjom sta­re­ši­ne i psi­ho­lo­ga, na­ve­lo je Mi­ni­star­stvo od­bra­ne, do­da­ju­ći da već du­že vre­me­na ula­že znat­ne na­po­re da pred­u­pre­di po­ja­vu van­red­nih do­ga­đa­ja, po­seb­no u ra­du sa slič­nom ka­te­go­ri­jom voj­ni­ka.

Sa­mo u Gar­ni­zo­nu Va­lje­vo, od ukup­no 86 voj­ni­ka pri­mlje­nih u mar­tu ove go­di­ne, 21 voj­nik je pre­kr­šaj­no ili kri­vič­no go­njen, osam ima raz­li­či­te du­šev­ne po­re­me­ća­je, a 13 voj­ni­ka, pre­ma nji­ho­vim sop­stve­nim iz­ja­va­ma, "ima­lo je kon­takt sa nar­ko­ti­ci­ma", na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.

Mi­ni­star­stvo je do­da­lo da su mu po­zna­ti ti po­da­ci, ali da je du­žno da spro­vo­di po­sto­je­će pro­pi­se i da pri­ma i tu ka­te­go­ri­ju voj­nih ob­ve­zni­ka na slu­že­nje voj­nog ro­ka.

Tim po­vo­dom, Mi­ni­star­stvo od­bra­ne na­ja­vi­lo je za ponedeljak u 15 sa­ti kon­fe­ren­ci­ju za no­vi­na­re u Cen­tral­nom do­mu Voj­ske u Be­o­gra­du.
Sačuvana

Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516Najforumaš 2006
« Odgovor #1 poslato: 28.06.2006. 20:38:43 »

Da ... Stvarno bedak. Znao sam Dejovica dobro. Bio je dobar dechko samo shto je krenuo pogreshnim putem. Sad

Necu da kazem da se ochekivalo da ce do ovoga doci, ali..
Kruze raznorazne priche .. tipa..da je obeshen..da ovako da onako. Tuzno.
Samo mi nikada nece biti jasno, tj. uvek mi je chudno kada tako neko ko mi je blizak ili sam ga dobro znao strada. Nekako mi je prosto neverovatno.
Huh..
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #2 poslato: 29.06.2006. 12:51:40 »

Ovi sluchajevi, kojih je u poslednjih pola godine bash mnogo, bi trebalo da nateraju vrh drzave da konachno ukine ovu budjavu sluzbu. I ako cje vecj da formiraju profesionalnu vojsku, neka urade to odmah !
Sačuvana

Poseti Limundo, aukciju br1 na balkanu :

LIMUNDO
PSY-GIRL
provereni korisnici
piskaralo
*****
Mesto: Uzice
Lokacija: centar
Država: Srbija
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1289« Odgovor #3 poslato: 29.06.2006. 14:14:06 »

Citat: "DJ_Uro_UE"
Ovi sluchajevi, kojih je u poslednjih pola godine bash mnogo, bi trebalo da nateraju vrh drzave da konachno ukine ovu budjavu sluzbu. I ako cje vecj da formiraju profesionalnu vojsku, neka urade to odmah !


Bas tako...
I u vojsku da ne moze da ide svako!Treba da idu samo ljudi koji su sposobni da je sluzhe a jok narkomani,psihicki oboleli i sl.
Takodje da i vojska bude placena kao sto je u mnogim zemljama...
Ovakkve stvari se ne bi desavale... Sad

Marka mi je zao i smatram da on nije kriv sto je se to tako desilo tamo...Krivi su oni sto su ga primili u takvom stanju da sluzi vojsku :evil:
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.196 sekundi sa 36 upita. (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)