https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Paranormalno - Masoni, Iluminati,Templari - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Masoni, Iluminati,Templari  (Pročitano 7215 puta)
Zlat. Jetti
provereni korisnici
početnik
*
Poruke: 15


« poslato: 29.01.2006. 20:04:55 »

Sta mislite o Masonima, Iluminatima, Templarima. A :mrgreen: ko ima neko ko o ovome voli da raspravlja nek se javi.
Sačuvana

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............
أحدث الأرق من النو
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 3319
« Odgovor #1 poslato: 30.01.2006. 16:10:22 »

svevidece oko.. to si zaboravio..
Sačuvana
Zlat. Jetti
provereni korisnici
početnik
*
Poruke: 15


« Odgovor #2 poslato: 01.02.2006. 18:39:48 »

Izvini a kakvo svevidece oko?Huh??
Sačuvana

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............
Duski
provereni korisnici
novajlija
*
Poruke: 1


« Odgovor #3 poslato: 08.02.2006. 21:55:06 »

Procitaj knjige Den Brauna, ali i knjigu Protokoli Sinoskih mudraca. Tek tada ti nista nece biti jasno.
Sačuvana
Zlat. Jetti
provereni korisnici
početnik
*
Poruke: 15


« Odgovor #4 poslato: 15.02.2006. 20:10:28 »

Hvala ti
Sačuvana

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............
Andragon
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Jarac
Poruke: 1137« Odgovor #5 poslato: 08.03.2006. 18:26:56 »

evo samo jedan deo o ovome iz mog seminarskog rada iz Sociologije:

Масони

Мало је изворне грађе о деловању масона у свету. Па и оно сто допре до јавности све је у шифрама.
По дефиницији из Енциклопедије живих религија масонство је »заједницки назив за тајна братства и сродне заједнице који потичу од средњовековних зидарских еснафа« (зато су масони слободни зидари).
Колико су површна знања о овоме илуструје и објашњење појма масон из БИГЗ-ове Популарне енциклопедије из 1976.године: » Слободни зидар, припадник тајног, религиозно-мистичног, етичког покрета насталог у XВИИИ веку с реакционарним циљевима; организовани су у ложе у којима се пријем врши уз одговарајући церемонијал. Прва 'велика лоза' створена је 1717 у Енглеској; пре рата и у нас «.
Чињеница је да немамо поузданих података о постојању и деловању масона пре XВИИ века иако постоје тврдње да је то организација, можда не баш са таквим именом, старија и од Христа. Иначе, сами масонски писци деле своју историју на два дела:
·   када су се у ложе примали само радници зидари и
·    када су већину посвећеника чинили симболички градитељи - градитељи светске хармоније и науке.
Однос према Богу је код масона однос према Великом архитекти, Творцу, (Луциферу), али безличном и неприпадајућем било којој религији, јер све познате религије треба склонити са сцене и поставити ново веровање у новог предводника.
У XVII веку масонске ложе су постале популарне у редовима тзв. слободних мислилаца, деиста и политицких прогресиста, што је допринело ширењу одговарајућих идеја... Ритуали су обликовани под утицајем симбола средњовековног и ренесанског окултизма... По правилу масони су такође и припадали разним сектам и правцима и то је спојиво, чак до те тацке да је масонерија под своје окриље узела и многе од ових покрета.
Крајем XIX века и почетком XX века масонерија преузима у себе и више других харизматски јаких и добро организованих групација које укуључују у своје пирамидално устројство. Тако масони присвајају и илуминате и припаднике ОТО и теозофе и антропозофе.
Розенкројцери - владаоци врховне истине - временом ће, као касније и илуминати, полако улазити у пирамидалну структуру масона, сто их једно време функционално оснажује, али потом све више изазива контраефекат, јер брзо бивају “прогутани” од масона.
Седамдесетих година XX века било је око сест милиона масона широм света, од тога четри милиона у сједињеним Америцким Државама, а један милион у Великој Британији, што недвосмислено показује да им је упористе бас у Енглеској - јер ни једна друга земља нема процентуално тај број масона.
У наше време нема угледнијег човека на западу, а да није масон, што ствара уверење да иза свега што се догађа стоје »слободни зидари«.
Масонима је припадао и један од напознатијих Енглеза XX века, бивши премијер Винстон Церцил. Био је од 1901.г члан Студхолм ложе. Драмски писац Оскар Вајлд је припадао Аполо ложи.
Sačuvana
Andragon
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Jarac
Poruke: 1137« Odgovor #6 poslato: 08.03.2006. 18:32:17 »

I jos jedan deo ako ne znate  ko su Iluminati:Илуминати

У Немачкој у XИX веку Адам Вајсхаупт (1748-1830), језуита, професор канонског права на Универзитету у Инголстату оснива 1. маја 1776 сатански ред 'Друство баварских илумината' чије је друго име Велики темпларски мајстори'. За њега историчари и зналци масонерије и сатанизма казу да се 'Цудовисни Адам Вајсхаупт' може сматрати за једног од највећих злочинаца са најпакленијим умом за који зна историја људске расе ... 'анархиста' ... човек који као и сви масони највећег степена користи сатанизам у политичке сврхе. На конгресу овог сатанског реда у Франкфурту 1876 одређени су карактер и циљеви реда, а они су: бацити народе у беду, тиранију, хаос и свет довести до анархије, посреством монструозне организације црне интернационале сатаниста.
Треба напоменути да у тренутку оснивања ове секте она није припадала масонерији. Сам Вајсхаупт није био масон, али у циљу даљег јачања и обезбеђивања реда, приступа масонерији, као и други илуминати после њега.
Врло моћни илуминати убрзо постају интересантни за 'архитекте светске хармоније' и од тада почиње њихов морални пад, али убрзо постају елита саме масонерије, јер су у сваком погледу по свом устројству и елитизму чланова - који су били за то време у самом интелектуалном светском врху.
Општеобјављени циљеви овог  реда приликом његовог оснивања су били и остали врло напредни и то у свим временима и просторима. Даље, космополитско и вандрзавно устројство илумината је захтевало пирамидално унутрасње организовање реда.
Према књизи 'Верске секте' Зорана Луковица циљеви илумината су били следеци:
·   римокатолицизам језуитског типа јете предходио реду, али висе није неопходна вероисповест илумината,
·   унапређење односа поверења, те толеранција између припадника разхлицитих кофресија и на тај нацин обезбеђује предуслов за настанак једне светске религије,
·   грађанска и социјална једнакост,
·   правилна расподела материјалних добара,
·   равномерније вредновање људског рада,
·   рационалније коришћење природних ресусра,
·   очување животне средине,
·   ослобађање људских интелектуалних моћи ради опште добробити.
Према делу 'Нови светски поредак' Пер Робертсона, циљеви илумината уцлањених у разне јавне и тајне организације били су:
·   Укидање приватне својине,
·   Укидање националних влада и националне суверености,
·   Стварање светске владајуце елите, као и
·   Броба против јудео-хришћанског теизма.
Поред Вајсхаупта и његовог портпарола и мага реда - Калиостра, идеолоски другови су им били и кнез Метерних, Мирабо, Месмер, велики песник Гете и други.
Нашавши заједничке интересе важно је напоменути, да је Друству баварских илумината убрзо приступила елита тадасњег европског и светског банкарства и масонерије: Мајер Амсел Ротсилд. Стерн, Стајер, Вермајер и Сустер, а касније и колоси као Рокфелер, Макнамара, бивси министар одбране САД Томас Вотсон, као и многи други до Кери Гранта. Они су финансирали изградну храма светске цркве у Васингтону.
Обичан свет верујући да се илуминати боре за социјалне реформе и грађанску једнакост, масовно приступа реду, како духовно, тако и материјално. Само они у највисим редовима знали су колика богаства згрцу и колико брзо се осваја политицка моц. Они тако постају међу првим комерцијално верским групама - сектама (како их данас зовемо).
Поред идеолога и Вође Француске буржоаске револуције њима су припадали и великани комунистицких револуиција: Лењин, Троцки, Зиновјев, Тито ...
Sačuvana
mindspace
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Poruke: 134


« Odgovor #7 poslato: 23.10.2006. 14:27:47 »

Masoni su organizacija koja po finansijskoj moci upravlja svetom, ako je verovati ko su sve njihovi clanovi. A inace, sekta ko sekta.
Sačuvana
Karlsruhe
provereni korisnici
posetilac
**
Pol: Muškarac
Lokacija: Karlsruhe
Država: Germany
Horoskop: Škorpija
Poruke: 24


« Odgovor #8 poslato: 31.01.2007. 16:14:02 »

I don´t believe in this conspiracy theories that he illuminati rules the world etc... Maybe it´s a sekta, but that they have power - no...

Only sektas like skulls & bones, Scientology etc. have an impact to the economy or government... But they don´t rule the world... They want it but they can´t it...
Sačuvana
le_piaf
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Država: Srbija
Horoskop: Vodolija
Poruke: 159« Odgovor #9 poslato: 31.01.2007. 17:30:42 »


Masoni su organizacija koja po finansijskoj moci upravlja svetom, ako je verovati ko su sve njihovi clanovi. A inace, sekta ko sekta.


tacno,
o masonima, templarima, vitezovima istocnog reda(slicne grupe) knjiga Verske sekte, lovci na duse
extra knjiga, govori i o sektama koje deluju kod nas, prilicno poucna
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.134 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)