https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Paranormalno => Temu započeo: Pedja 01.09.2008. 13:04:50Naslov: Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine
Poruka od: Pedja 01.09.2008. 13:04:50
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=45801§ionId=33&view=story


ŠAPUTANJEM LEČI OPEKOTINE

Gordana Cvrkotić iz Užica tihim izgovaranjem samo njoj znanih reči otklanja opekotine sa kože, ali i bradavice, herpes, akne i ožiljke. Za 30 godina izlečila više od 20.000 ljudi


Užičanku Gordanu Cvrkotić otac je naučio tajno umeće - ona pomoću nekoliko prošaptanih reči uspešno leči opekotine! To svedoče mnogi njeni pacijenti, a svakodnevni veliki redovi ispred njenih vrata govore o reputaciji koju ima. Kada ne koristi svoju moć, oseća nesnosne glavobolje, a kada pretera, oseća se malaksalo.

U užičkom naselju Buar ne prođe dan da neko sa opekotinama, pa i aknama, bradavicama, herpesom ne pokuca na vrata Gordane Cvrkotić. Svi su čuli za njene natprirodne moći - šaputanjem leči sve vrste opekotina. Za poslednjih tridesetak godina koliko koristi svoju moć izlečila je preko 20.000 kojekakvih opekotina, a po glasu koji je prati postala je poznata van granica Srbije.


Tajnu naučila od oca

- Nemam neki ritual pri lečenju. Jednostavno prinesem usta na opečeno mesto i šapućem. To traje par sekundi. Kod pacijenta se na tom mestu odmah javljaju peckanje i bolovi koji traju oko sat vremena, što zavisi od starosti i veličine rane. Nakon toga, potrebno je da dođe još dva puta, sa pauzom od dva do tri dana, a potom koža počinje da se obnavlja i nestanu svi tragovi opekotine. Ožiljci ostaju samo tamo gde su lekari prethodno intervenisali - kaže Gordana, i dodaje da dnevno ima po 15 pacijenata, a skoro je za jedan dan kod nje na tretman došlo 52.
Reči koje šapuće Gordana čuva kao veliku tajnu koju je nasledila od oca Miljka Tošića iz zlatiborskog sela Semegnjeva.

- Izgovaram reči koje mi je otac 1971. godine rekao. I on je imao tu moć, ali je nije mnogo koristio. Strogo je čuvao tajnu reči i obećao mi je da će mi je preneti kad bude vreme. Mislila sam da će to biti pred njegovu smrt, ali on mi je to rekao kada sam napunila 18 godina. Za sve to vreme ja sam gledala šta on radi i uvek mi je bilo čudno kako samo sa par reči uspe da izleči opekotinu. Umro je posle godinu dana. Nakon toga sam počela polako da primenjujem te reči i moć koju imam. Shvatila sam da uspevam da zalečim bolna mesta - priča nam Gordana, dok su nas telefonski pozivi nekoliko puta prekidali u razgovoru.


Ne traži novac

Međutim, njena bioenergija koju poseduje, kako kaže Goca, utiče i na njeno zdravlje.

- Kada ne radim dan ili dva počinje da me jako boli glava i postajem mnogo nervozna. Dolazi ponekad i do gušenja. Čini mi se da kada to ne bih radila, da bih umrla od jakih bolova u glavi. S druge strane, kada ima mnogo pacijenata osećam se malaksalo i iscrpljeno - dodala je naša sagovornica.

Ona kaže da kod nje dolaze i mladi i stari, muškarci i žene, i radnici i službenici, i siromašniji i bogatiji, svi sa različitim opekotinama.

- Dolazili su mi pacijenti sa opekotinama koje su zahvatile veliku površinu, pacijenti sa opekotinama od struje, vatre, gasa, a najčešće decu dovode sa opekotinama od vrele vode, ulja i slično. Većina njih prvo ode kod lekara, ali posle par dana dođu kod mene. Prvo su nepoverljivi, ali kada posle prvog dolaska vide da ima efekta, počinju da veruju u ono što radim. Nikada im ne tražim nešto zauzvrat. Neki su obećavali mnogo toga kad im završim tretman, ali kada sve to prođe jednostavno zaborave. I ne ljutim se, ovo radim radi opšteg dobra - rekla je Gordana.


Pomogla i ministarki

Ona više i ne pamti koliko je pacijenata imala. Seća se samo najdrastičnijih slučajeva.

- Jedan policajac iz Čajetine doveo mi je dete koje je upalo u lonac sa vrelom vodom. Dete je imalo teške opekotine od kolena do lakata. Pomogla sam mu, i na telu deteta nije ostao ni najmanji ožiljak. Skoro sam imala pacijenta koji se izgoreo strujom po licu. Nakon trećeg dolaska opekotine su polako nestale. A među pacijentima mi je bila i bivša ministarka zdravlja koja je zbog ožiljka posle nekog udesa došla kod mene. Iako joj nisam garantovala izlečenje ožiljka, ona me je posle nekoliko tretmana pozvala da mi zahvali. Rekla mi je da podržava to što radim. Podršku sam dobila i od dr Lutovca iz užičke bolnice, mada su mnogi lekari skeptični na moj fenomen - kazala je naša sagovornica.

Na kraju je dodala da ona nije nikakav mag, već žena koja poseduje posebnu moć, obična majka dva sina i baka četvoro unučadi.Leči bebu rođenu bez kože na rukama i nogama

Da Gordanina reputacija nije samo priča, govori i intervencija na koju smo zajedno otišli.

- Reč je o užičkoj porodici koja živi i radi u Švajcarskoj. Imaju bebu koja je rođena bez kože na ručicama i nožicama. To mi je prvi takav slučaj i ovo mi je već treći put da idem kod njih. Ne obećavam ništa, ali oni veruju, i ja se nadam da ću im pomoći. Bebi nožice drže sterilno pod gazom, mada sam im rekla da skinu gazu, jer smatram da će uz moju intervenciju doći do poboljšanja - objasnila je Gordana.

U porodici gde smo stigli ljubazni domaćini su nam dozvolili da snimimo jedan od tretmana. Nisu mnogo hteli da pričaju, ali očigledno je da su i pored iskusnih lekara u Švajcarskoj svoje poverenje poklonili i Užičanki Gordani Cvrkotić.


Izlečila samu sebe

Dok je radila kao kuvarica u GP „Zlatibor", Gordana je zadobila teške opekotine desne ruke.

- Koža mi je bila narasla kao vekna hleba. Počela sam sama sebe da lečim i posle nekoliko intervencija bolovi su prestali, a danas na ruci nema nikakvih ožiljaka - kaže je Gordana.

Z. GLIGORIJEVIĆ


Naslov: Odg: Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine
Poruka od: klackalica 01.09.2008. 14:23:14
Ovo je tacno, zena cuda pravi! Isla je moja zena kod nje par puta kad se osurila, bas joj je pomogla, i interesantno da ne ostaje oziljak! Cak znam neke koji su vodili decu kad se gadno opeku kafom ili mlekom, stvarno im se to brzo smiri i ne ostane nikakav oziljak. I nikad nije trazila kintu.


Naslov: Odg: Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine
Poruka od: Top 08.09.2008. 12:55:41
Izlechila m ije jednu bradavicu na sred shake. Ishao sam i u bolnicu da mi skidaju sa technim azotom i ta sr*nja. Nishta nije uspelo. Drug me je duze vreme terao da odem kod nje jer radi sa njegovim ocem u crvenom krstu kod autobuske. Odbijao sam jer nisam verovao u te stvari. Jednom prilikom smo prolazili tuda kada me je zamolio da samo svratimo da mi zena pogleda to. Pristao sam. Pochela je neshto da mi piri ili da mi pricha, ne secam se sada vec.. I rekla mi je da dodjem josh jednom-dva puta. Izashao sam smeshkajuci se jer sam mislio da je to chista glupost. Za dva dana bradavica je nestala i kao da nikada na tom mestu nishta nisam imao.
Josh uvek mi je to neverovatno...


Naslov: Odg: Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine
Poruka od: Svesna 08.09.2008. 13:18:22
Ja sam proletos vodila bebana kod Goce , imao je ekcem po nogama , posle dva odlaska kod Goce sve se povuklo ! Ma ona je cudo , znam mnoge ljude kojima je pomogla .  :D


Naslov: Odg: Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine
Poruka od: Драгољуб 08.09.2008. 13:31:14
Помогла је и мојој Биљани прошле године када је опекла руку на врућу супу. Већ после неколико дана рана се смирила а ожиљак није остао никакав.


Naslov: Odg: Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine
Poruka od: batwoman 12.09.2008. 20:21:02
Sve najbolje o toj zeni. :zdg_flag_respect:


Naslov: Odg: Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine
Poruka od: jolly_ue 16.09.2008. 17:33:34
I ja sam bila kod nje kad sam se sprzila! Nikakav oziljak nemam,a bila sam kod nje tri puta! Ma zena je cudo!!!
 :zdg_wave:


Naslov: Odg: Gordana Cvrkotić iz Užica šapatom leči opekotine
Poruka od: Top 16.09.2008. 20:26:33
Gordanu za gradonachelnika!