https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Sevojno dobija dom zdravlja

Oreska - Užice

UŽICE => Sevojno => Temu započeo: Pedja 12.08.2008. 14:08:09Naslov: Sevojno dobija dom zdravlja
Poruka od: Pedja 12.08.2008. 14:08:09
http://www.danas.co.yu/20080812/vojvodina1.html#6

Posle 40 godina čekanja i nekoliko protesta

Sevojno dobija dom zdravlja

Dom zdravlja u Sevojnu biće otvoren 1. septembra 2008. u objektu sadašnje ambulante, čime će biti rešen dugogodišnji problem građana jedne od najvećih mesnih zajednica u gradu, koja ima oko 17.000 stanovnika.

Dogovor o otvaranju doma zdravlja postigli su predstavnici mesne zajednice, užičkog Doma zdravlja, Zdravstvenog centra i gradske vlasti. Dom zdravlja biće u postojećoj ambulanti, a meštani su se organizovali i već počeli da uređuju prostor oko tog objekta. Inicijativu za otvaranje doma zdravlja Sevojničani su pokrenuli pre deset godina, a kako nije bilo razumevanja za njihove zahteve, nekoliko puta su organizovali proteste tokom ove godine.

- Više nećemo morati da odlazimo u Užice i da plaćamo prevoz radi laboratorijskih analiza, poseta zubaru ili odvođenja dece kod pedijatra. Uskoro ćemo sve to imati u Sevojnu - rekao je Branislav Parulović, jedan od pokretača inicijative.

Prema rečima dr Zorana Dimitrijevića, direktora užičkog Doma zdravlja, dom zdravlja u Sevojnu, pored opšte medicine, imaće službu pedijatrije i stomatologije, laboratoriju, a trebalo bi da se uvede i služba hitne pomoći i da se nabavi sanitetsko vozilo. Sevojno je pre četrdeset godina imalo dom zdravlja, čak i stacionar, ali je ukinut tokom racionalizacije zdravstvenog sistema.

N.Kovačević