https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Nedeljko Ordagić treći na Evropskom karate prvenstvu

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Sport => Temu započeo: Pedja 12.06.2006. 19:57:32Naslov: Nedeljko Ordagić treći na Evropskom karate prvenstvu
Poruka od: Pedja 12.06.2006. 19:57:32
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/RG06060206.shtml

Nedeljko Ordagić osvojio treće mesto na Evropskom prvenstvu u Bratislavi

Povreda noge odnela zlatnu medalju

BAJINA BAŠTA - Sada već iskusni karate as sa Drine Nedeljko Ordagić, nosilac više medalja sa svetskih i evropskih šampionata, svoju vrednost potvrdio je i na nedavnom okršaju najboljih majstora Starog kontinenta. Sa Evropskog prvenstva u Bratislavi doneo je bronzanu medalju osvojenu u borbama u kategoriji preko 78 kilograma. Ordagić je imao odličan start u konkurenciji dvadesetak protivnika iz 16 zemalja. U to se uverio Čeh Kvarna, koga je isprašio sa 6:0. Usledile su pobede nad Plavšićem iz Bosne i Hercegovine i Džidom iz Republike Srpske. U polufinalu namerio se na ruskog prvaka Motamedova. Već posle prvog uspešno izvedenog napada na snažnog Rusa, Nedeljku je povređena noga.

- U momentu kad sa Metamedovu zadavao udarac nogom, popustio je zglob druge noge i ja sam pao kao pokošen - priča Ordagić.

- Uz pomoć lekara morao sam da napustim borilište posle svega petnaestak sekundi od početka meča. Teško mi je palo jer znam koliko sam uložio truda da se domognem još jednog evropskog zlata. Moram biti zadovoljan i sa bronzanim odličjem izborenim u nikad jačoj konkurenciji evropskih karate zvezda u najatraktivnijoj kategoriji. Posebno sam zadovoljan jer sam nastavio kontinuitet u osvajanju medalja sa najjačih takmičenja. Lane sam bio treći na svetskom prvenstvu. Reprezentativac Srpske karate unije trenutno je kod roditelja u Bajinoj Bašti, gde se oporavlja pod kontrolom užičkih ortopeda. Prema tvrdnji lekara, sa prvim treninzima počeće najdalje za petnaestak dana.

- Nadam se da ću se oporaviti do 12. jula i da ću braniti boje svoga grada na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Pljevljima. Posle toga sledi rad u kampu na Tari. To će mi biti ujedno i početak priprema za naredno svetsko prvenstvo u Italiji sa koga nameravam da donesem jednu od medalja - veli Ordagić.

Tekst: Milan B. Andrić