https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Robredo optužio Đokovića da preuveličava povrede

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Sport => Temu započeo: Pedja 03.09.2008. 21:22:27Naslov: Robredo optužio Đokovića da preuveličava povrede
Poruka od: Pedja 03.09.2008. 21:22:27
http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=33490

Robredo optužio Đokovića da preuveličava povrede

Španski teniser Tomi Robredo optužio je danas Novaka Đokovića da je preuveličao ozbiljnost povrede tokom njihovog meča, kako bi dobio dodatno vreme za odmor.

Đoković je tokom drugog seta tražio lekarsku pauzu jer se žalio na bolove u stomaku a, takođe, je teško hodao po terenu nakon što je uvrnuo članak.

U meču osmine finala Otvorenog prvenstva SAD Đoković je u utorak uveče pobedio Tomija Robreda 3:2 u setovima
(6:4, 2:6, 3:6, 7:5, 3:6).

"I ja sam trpeo bolove. Trčao sam 'kao lud' i stopala su mi gorela, ali nisam hteo da se žalim. Ako teniser nije dovoljno spreman, ne bi trebalo ni da igra. Posle svake njegove pauze trčao je neverovatno brzo i udarao jako. Ali, on je to već radio nekoliko puta", rekao je Robredo, koji je po završetku meča pao na zemlju od umora.

Robredo je rekao i da Đoković zloupotrebljava mogućnost igrača da nekoliko puta u toku meča zatraže lekarsku pomoć i smatra da je to novi problem u tenisu.

Robredova optužba nije prva koja ide na teret Novaka Đokovića o zloupotrebi lekarske pauze, piše agencije Rojters.
Đokovića su 2006. i 2007. godine mnogi teniseri kritikovali, među kojima i Rodžer Federer tokom meča u Dejvis kupu, da u najvažnijim trenucima meča namerno traži medicinski tajm-aut.

"Mislim da bi trebalo da se pozabavimo ovakvim stvarima. I ja sam trpeo bolove i mislim da sam trčao više od njega, ali nisam želo da se žalim", ponovio je Robredo.

Robredo je naglasio da ne veruje u ozbiljnost povrede Novaka Đokovića.

"Pa, da li mu verujem? Ne. Mislim da je tražio pauzu jer je bio umoran, a umor je deo igre. To mu je mnogo pomoglo", rekao je.

Đokovićev protivnik u četvrtfinalu Endi Rodik već je upoznat sa zahtevima Đokovića za lekarske pauze.
"Bolovi u leđima i kuku? Grčevi... Ptičji grip... Antraks... SARS... Običan kašalj i prehlada", nabrojao je Rodik moguće razloge za pauzu.

Rodik je pokušao da objasni Đokovićevo ponašanje.

"Ako si povređen - povređen si. Đoković ili lako i bez razloga zove lekara ili je najhrabriji čovek svih vremena. Na vama je da to odlučite", rekao je Rodik, prenosi Rojters.

beta


Naslov: Odg: Robredo optužio Đokovića da preuveličava povrede
Poruka od: DJ_Uro_UE 04.09.2008. 14:32:05
Mozhesh samo da prichash dechko, izgubio si... LUZERU ODVRATNI !


Naslov: Odg: Robredo optužio Đokovića da preuveličava povrede
Poruka od: milorad 04.09.2008. 18:01:56
Tako je Robredo i mene nervira ovo ...stalno nesta ...secam se pre nesta je sa ocima suzio pa mu sunce smetalo ....ko zna mozda je ovo neka taktika ....dan pre je rekao da se super oseca da ima snage....malo ali malo mi se cini da se folira al ako samo da pobedjuje ...cilj ...sredstvo..