https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Srpski hokejaši napadnuti u Zagrebu

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Sport => Temu započeo: Pedja 16.04.2007. 11:28:33Naslov: Srpski hokejaši napadnuti u Zagrebu
Poruka od: Pedja 16.04.2007. 11:28:33
13. april 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novaković

Srpski hokejaši napadnuti u Zagrebu

Hokejaški reprezentativci Srbije, koji u Zagrebu igraju na Svetskom prvenstvu Druge divvizije, fizički su napadnuti na Trgu Bana Jelačića. Naši reprezentativci su slobodni dan iskoristili za šetnju po centru grada, ali ih je napala grupa od tridesetak članova navijačke grupe Bad Blue Boys. Posle velike tuče intervenisala je policija i omogućila hokejašima bezbedan povratak u hotel. Radiju B92 potvrđeno je da nijedan od srpskih hokejaša nije ozbiljnije povređen.

"Proveli smo sat vremena u gradu bez ikakvih problema, u špetnji i po kafićima. Pri povratku na zborno mesto sa leđa nam je prišla grupa od između 25 i 30 navijača u dresovima Dinama i Hrvatske reprezentacije, koja nas je napala uz psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi. U našoj grupi bila su šestorica mladih momaka i ja. U tom momentu svi momci su stali jedan uz drugog i počela je tuča", rekao je za B92 kapiten hokejaša Srbije Nenad Milinković.

Milinković kaže da je ozbiljan problem nastao kada su se huliganima pridružili građani Zagreba.

"Posle povika 'Srbi!' iznenada su se napadu priključili i građani okupljeni na trgu i stanicama gradskog prevoza. Tada smo se nas sedmorica povukli u jedan restoran, tu je došao i naš trener Andrej Brodnik, Slovenac, koji je takođe sedeo u jednom obližnjem kafiću. On je pozvao policiju, koja je smirila situaciju, uzela nam izjave i odvela nas do hotela", ispričao je Milinković.

Najbitnije je da niko od hokejaša nije doživeo ozbiljniju povredu.

"Svi momci su prošli bez povreda ili sa manjim ogrebotinama. Nastavljamo da igramo dalje. Borićemo se za medalju, zbog čega smo i došli ovde", zaključio je Milinković.

Srbija je u prva dva meča ostvarila pobedu nad Turskom i doživela poraz od Hrvatske. U nastavku takmičenja igraće sa Belgijom, Bugarskom i Španijom.


Naslov: Odg: Srpski hokejaši napadnuti u Zagrebu
Poruka od: Vlad Dracul 16.04.2007. 12:00:27
Idiotizam..