https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Bez para nema šampiona

Oreska - Užice

UŽICE => Sportska perspektiva => Temu započeo: Pedja 09.02.2008. 00:07:20Naslov: Bez para nema šampiona
Poruka od: Pedja 09.02.2008. 00:07:20
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=134&status=jedna&vest=115902&datum=2008-02-08

Bez para nema šampiona

N. JANKOVIĆ

UŽICE - Vreme u kojem se najveći grad zapadne Srbije ponosio sportskim klubovima, sa učestalim pobedama odbojkašica Jedinstva, sasvim izvesno postaje prošlost. Finansijska pomoć opštine dodeljena pre nekoliko dana, po mnogima sporna, za većinu klubova tek je slamka spasa koja neće doneti vrhunske rezultate.

U raspodeli opštinskog novca, prvi put se dogodilo da ne budu ispoštovani predlozi Sportskog saveza, utvrđeni jasnim pravilnikom. Tako su svi klubovi ostali "kratkih rukava", da bi ovaj novac završio na računu FK Sloboda.
Mnogi smatraju da ni 2,9 miliona dinara neće značajno pomoći fudbalskom klubu da "stane na noge", jer je račun blokiran, a dugove kluba koji se takmiči u Trećoj ligi - zapad, teško je i prebrojati.

- Reč je o neisplaćenim zaradama i doprinosima nekadašnjim radnicima, bivši fudbaleri i treneri na osnovu pravosnažnih presuda potražuju dugovanja - rekao je Milivoje Jeremić, predsednik Upravnog odbora Slobode. - Nadamo se da ćemo u dogovoru sa potražiocima, uspeti da nađemo zajednički jezik, kako bismo odblokirali račun.

FK Sevojno, koje se takmiči u višem rangu, a ima ambiciju da iduće godine zaigra u Meridijan ligi, dobio je svega 945.000 dinara, mada je daleko bolje rangiran. Odbojkašicama, koje su devet puta osvojile državno prvenstvo, i osam puta bile najbolje u kupu pripao je samo 1,1 milion. Ove sezone, OK Jedinstvo se bori za opstanak. Zakinut je i Atletski klub Mladost, za skoro 300.000 dinara. Posebno "bode oči" činjenica da je "kratkih rukava" ostao i Košarkaški klub Sevojno, nastavljač najsvetlije košarkaške tradicije grada na Đetinji. Klub koji se takmiči u Prvoj B ligi, pokrenut je uz velike muke, da bi vremenom vratio slavu Prvog partizana.

- Čak i 919.000 dinara, prvobitno namenjenih, premalo je za KK Sevojno. Od toga nam je oduzeto 25 odsto, pa smo za 2008. godinu dobili iznos koji naši konkurenti u ligi dobijaju mesečno - naglasio je Slobodan Janković, trener košarkaša. Užice, nekadašnji rasadnik košarkaških talenata, smatra Janković, u velikoj je krizi i sa podmlatkom. Isticanje da je košarka najbolji način da se deca sklone sa ulice, tek je deklarativan, jer opština ne pokriva troškove zakupa sala za treninge.

POVREDE

SPORTSKA hala u Velikom parku danas je u katastrofalno lošem stanju. Parket nije promenjen od 1975. godine, a povrede sportista su skoro svakodnevne. Nedavno je košarkaš KK Sevojna Obrenović primljen u užičku bolnicu, jer mu se na treningu u leđa zabolo parče uništenog parketa, dugačko šest centimetara.