https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Lap-top izaziva sterilitet !!!

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Tehnologije i tehničke nauke => Temu započeo: jelenica_ue 15.08.2005. 10:48:23Naslov: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: jelenica_ue 15.08.2005. 10:48:23
Muškarci koji često koriste lap-top računare radeći na njima u krilu mogli bi da imaju ozbiljnih problema i da se suoče sa sterilitetom. Prenosni računari koji emituju veliku toplotu u krilu muškaraca negativno učestvuju na kvalitet i kvantitet sperme, što bi moglo da dovede do trajne sterilnosti, upozorili su naučnici.

„Povećanje temperature u predelu testisa kod muškaraca može da dovede do promena parametra njegove sperme. Veoma je teško predvideti koliko je dugo rad na prenosnim računarima bezbedan. Možda uopšte nije jer ukoliko temperatura naglo poraste to je još opasnije“, kaže doktor Jefim Šejnkin, profesor urologije na Univerzitetu u Njujorku.

On ističe da su najvećem riziku izloženi tinejdžeri koji nekoliko puta nedeljno koriste lap-top računare u svom krilu.


„Tek za 15 ili 20 godina od danas kada oni budu želeli da osnuju porodicu suočiće se sa problemom. Zdravlje reproduktivnih organa je nešto što svima mora da bude na prvom mestu“, dodao je Šejnkin.

Doktor je sa svojim timom proučavao uticaj prenosnih računara na 29 zdravih volontera starosti između 21 i 39 godina. Njima je merena temperatura testisa pre i posle rada na kompjuteru. Temperatura desnog testisa povećava se u proseku za 2,8 stepena Celzijusa, a levog 2,6 stepena. Rezultati istraživanja objavljeni su u najnovijem magazinu „Ljudska reprodukcija“.


Naslov: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: pega 15.08.2005. 11:07:10
aaa daj mi lap top i koga je briga za decu  :mrgreen:
ovo sam video na nekoliko mesta jos...verovatno je tacno...ali opet licno mi nimalo ne bi smetalo , ja sam ionako zagovornik porodice :) 8)  8)


Naslov: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: Vidusa 16.08.2005. 22:16:54
Ma ,mnogim zenama nije problem sto ce im muzevi dobiti sterilitet. Impotencija je gore zlo, a laptop prvo djeluje u tom pravcu... :lol:


Naslov: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: jelenica_ue 17.08.2005. 00:28:00
Citat: "Vidusa"
Ma ,mnogim zenama nije problem sto ce im muzevi dobiti sterilitet. Impotencija je gore zlo, a laptop prvo djeluje u tom pravcu... :lol:


/me ustaje uzima laptop svog muza i baca ga sa terase  :mrgreen:


E tako ! sad se lakshe dishe  :lol:  :lol:  :lol:


Naslov: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: nemesis 18.08.2005. 00:35:51
ma nema veze sa zivotom :)
to moze da vam potvrdi neko ko ima dva laptop-a :0 itd...
i posle intezivne upotrebe i to josh sa wifi karticama itd... :)

i dalje je ''dobar uplink'' kao i ''bandwidth'' kao i ''latencija'' :)


Naslov: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: pega 18.08.2005. 01:23:57
ma pazi kolko znam povezano je nesto bilo sa elektromagnetnim zracenjem a ne sa zagrevanjem testisa... ako je zracenje onda bi svi imalu downlink , sobzirom da smo u u velikoj mikotalasnoj :)


Naslov: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: DJ_Uro_UE 20.08.2005. 20:48:08
Ma tachno je da je zbog zagrevanja. Chuo sam i neku prichu da su pojedinci zadobijali i opekotine u tom predelu tela zbog preterano dugog korishcenja laptopa


Naslov: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: Pedja 21.08.2005. 01:33:30
Tesko da su dobijali opekotine, nisu racunari toliko vruci (ali jesu dovolno vruci da unistavaju spermatozoide). Pre ce biti da su dobili ojed, ostecenje koze nalik plikovima, karakteristicno za gojazne ljude i bolesnike koij dugo leze nepokretni. Izaizva ga dugotrajno trenje koze ili dugotrajan pritisak na isto mesto (bez obzira na jacinu pritiska).

To je inace prilicno nezgodna stvar, narocito ako se ne zaleci odmah. To je razlog zasto se o nepokretnim bolesnicima mora brinuti, a pre svega ih cesto okretati da ne leze ili sede uvek na isti nacin.


Naslov: Odg: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: Vlada_RS 25.06.2007. 03:27:39
A sta ako e stavi izmedju laptopa i tijela neki komad plastike ili necega sto se nezagrijava :)
sta ce onda biti ??? :D


Naslov: Odg: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: fon Manštajn 26.06.2007. 10:18:51
pa mogu vam reci da se moj laptop poprilcno zagreje u predlu baterije, a jos vise oko procesora, kada radi duze recimo 4 sata, ali nikada ge ne drzim na krilu, pa cak i na njemu pisu upustvo da se ne drzi na krilu zbog zagrevanja i mogucih opekotina, mada mislim da je nemoguce dobiti one ljute opekotine  :) a sprmatozoidi su jedna oseteljiva stvarcica, zato pazite nemoj te da sedite ni na TA pecima...  :)


Naslov: Odg: Lap-top izaziva sterilitet !!!
Poruka od: GradjaniN 26.06.2007. 14:09:15
Temperatura potrebna za nastanak spermatozoida mora da bude manja od normalne temperature tela, zato se "loptice" i nalaze spolja. Znachi dovoljno je da laptop zagreje okolinu do 36.5 oC i problem pochinje. A shto je najgore to i nije temperatura na koju ce kozha alarmantno da deluje osecajem bola.