https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Srusio se most u Mineapolisu

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Tehnologije i tehničke nauke => Temu započeo: Vlad Dracul 03.08.2007. 09:34:11Naslov: Srusio se most u Mineapolisu
Poruka od: Vlad Dracul 03.08.2007. 09:34:11
SPASILAČKE EKIPE TRAGAJU ZA NESTALIMA U MINEAPOLISU
SVET - LJUDI I DOGAĐAJI - Četvrtak, Avgust 02, 2007 22:42


Vlasti u američkoj državi Minesota strahuju da bi broj stradalih u stravičnoj nesreći, kada se most u Mineapolisu srušio u Misisipi, mogao porasti na više od 20, pošto je pronađeno još nekoliko tela, a 20-tak osoba vode se kao nestale.

Do podneva, po lokalnom vremenu, pronađena su tela devet žrtava, još najmanje 20 se vodi kao nestalo, dok se broj povređenih procenjuje na 69.

Na velikom, osam saobraćajnih traka širokom, mostu koji je spajao dva izuzetno naseljena dela Mineapolisa, u trenutku nesreće nalazilo se između 50 i 100 vozila.

Od 40-tak povređenih koji su odmah prebačeni u bolnicu, šestoro je u kritičnom stanju, dok su ostali, uključujući i šetoro dece zadržani zbog povreda, koje su opisane kao 'lakše'.

Za sada nema nikakvih naznaka zbog čega se masivna betonsko-metalna konstrukcija, izgrađena 1967, raspala, iako je most u prethodne dve godine čak dva puta podvrgavan inspekcijama.

Spasilačke ekipe i dalje tragaju za nestalima.


Izvor RTS

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nego zar je moguće da se ruše mostovi sa 8 kolovoznih traka za saobracaj? Od kad sam saznao za ovo zaista upitam sebe kada se nadjem ispred nasih mostova koji su uglavnom u ocajnom stanju..


Naslov: Odg: Srusio se most u Mineapolisu
Poruka od: shadow 03.08.2007. 15:25:15
Pa evo, u blicu su rekli juce, neki nas izjavio kako su nasi mostovi dobri i sigurno, samo se u zadnje vreme nije bas odrzavalo, ali ja se ne bojim nasih mostova. I ne shvatljivo mi je kako je onaj most tek tako pao, a nisu teroristi. Al ameri nisu ko mi, istrazice to oni do u p... dlaku, jedva cekam da gledam ono na nacionalnoj geografiji (emisija "0 seconds to disaster"). :)

pa i nama ovde propo most, pa nista...


Naslov: Odg: Srusio se most u Mineapolisu
Poruka od: Pedja 03.08.2007. 19:58:34
Ma nasi mostovi su se pravili u vreme kad se nije stedelo, a Amerikancima malo malo pa se nesto srusi.


Naslov: Odg: Srusio se most u Mineapolisu
Poruka od: shadow 03.08.2007. 20:12:58
Pa ali oni mnogo vise grade. Gde mi imamo most onakve velicine? Nama bre sve sitno i jadno, iako smo priznati za neke graditelje, kod ans u zemlji se bas i ne pokazujemo. Za inostranstvo mozda i pravimo bolje.